A Mercedes-Benz bemutatta az Avatar film ihlette koncepcióautót - Ceremóniamester ajánlja

Ceremóniamester blog

Szablya Ákos  ceremóniamester , a Te ceremóniamestered legújabb autós cikke a Mercedes-Benz által bemutott, az Avatar film ihlette koncepcióautóval foglalkozik.

A Vision AVTR-nek nevezve, a formatervezés nemcsak az Avatar filmből származik, amelyet ihlette, hanem az "Advanced Vehicle Transformation" -re is utal.

Az idei Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) alkalmával bemutatott koncepcióautó mérlegekkel és rákokhoz hasonló mozgással megtestesíti a német autómárka elképzelését arról, hogy a mobilitás hogyan fog kinézni a távoli jövőben.

 

 

A Vision AVTR a Mercedes Vision EQS luxusszemélygépkocsi ötletesebb változata, amelyet 2019 szeptemberében mutattak be a frankfurti autókiállításon, amelyet 2021-ben terveznek gyártani. Mindkét modellnek ugyanaz a felépítése, mint amelyet a Mercedes-Benz "egy íj" aránynak nevez, amely egy megnyújtott profilból áll, hosszú kabinnal, rövid motorháztetõvel és csomagtartóval, valamint terjedelmes ajtókkal.

 

Az AVTR azonban olyan tervezéssel büszkélkedhet, amelyet a Pandora - James Cameron Avatar filmjének kitalált világegyeteme - és kék humanoid lényei ihlette, annak érdekében, hogy új módon demonstrálják az emberek, gépek és a természet kölcsönhatását.

 

Összesen 33 "bionikus szárny" van beágyazva a jármű hátuljába, hogy a hüllők mérlegét emulálja. Ezek a mérlegek finom "áramló" mozdulatokkal továbbíthatják az információkat a vezetőnek és az autó körülvevő környezetének.

 

 

Az autó első és hátsó tengelye azonos vagy ellentétes irányban haladhat, lehetővé téve az autó számára, hogy körülbelül 30 fokkal "rákként" mozogjon oldalirányban, előre és hátra, és a járműnek állati jelleget biztosít.

"Nem akartunk autót készíteni, hanem valami élő szervezethez hasonlót akartunk létrehozni" - mondta a Mercedes-Benz vezérigazgatója, Gordon Wagener, a CES 2020 kiállítási beszédében.

 

 

"Egy olyan futurisztikus járművet hoztunk létre, amelynek hitelesnek kellett lennie, mintha ez a csodálatos Avatár világából jött volna ki." - tette hozzá. "Ez egy olyan jármű, amely képes javítani a testének képességeit - ahogy az Avatár filmben." "A jövő luxusának meghatározása a szépség és az intelligencia összeolvadásáról szól" - mondta Wagener. "Az AVTR elképzelése megtestesíti a luxus újradefiniálását azáltal, hogy a természet szépségét és a fenntartható luxus felelõsségét ötvözi bolygónk számára."

 

 

 

Szablya Ákos ceremóniamester forrása

Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | A Mercedes-Benz bemutatta az Avatar film ihlette koncepcióautót - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | A Mercedes-Benz bemutatta az Avatar film ihlette koncepcióautót - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | A Mercedes-Benz bemutatta az Avatar film ihlette koncepcióautót - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | A Mercedes-Benz bemutatta az Avatar film ihlette koncepcióautót - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | A Mercedes-Benz bemutatta az Avatar film ihlette koncepcióautót - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | A Mercedes-Benz bemutatta az Avatar film ihlette koncepcióautót - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | A Mercedes-Benz bemutatta az Avatar film ihlette koncepcióautót - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | A Mercedes-Benz bemutatta az Avatar film ihlette koncepcióautót - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | A Mercedes-Benz bemutatta az Avatar film ihlette koncepcióautót - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | A Mercedes-Benz bemutatta az Avatar film ihlette koncepcióautót - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | A Mercedes-Benz bemutatta az Avatar film ihlette koncepcióautót - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | A Mercedes-Benz bemutatta az Avatar film ihlette koncepcióautót - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | A Mercedes-Benz bemutatta az Avatar film ihlette koncepcióautót - Ceremóniamester ajánlja
Vissza a Ceremóniamester blog bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!

Érdekességek

Legextrémebb hírek Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek