Ceremóniamester fokozottan a Hölgyek figyelmébe ajánlja - Mérgező smink

Ceremóniamester blog

Hála istennek a ceremóniamester  -ednek nem kell sminkeléssel foglalkoznia, de Neked ez a cikk valószínüleg sok dilemmát fog okozni. Az azomban biztos, hogy a világuk sajnálatos fő mozgatója az anyagi érdekek, s így bizonyos rétegeket csak a profit érdekli. Én már régóta próbálom otthon kikerülni a mérgező szerek használatát, s így természetes szappant vagy só deót használok.

Újra bebizonyosodott, hogy a szépségért bizony szenvedni kell... de megéri? Természetesen szigorúan márkanevek nélküli cikk, de ezen nem csodálkozunk. A többszörös gyilkosok arcát is kitakarják a tévében, újságokban, mert NEKI vannak személyiségi jogai...az áldozatnak ugye nem volt... Ebben a cikkben, a hiúság oltárán áldozók gondolatait próbálják ébreszteni.


Bőrmérgezés 3 lépésben - Szemfesték, rúzs,
alapozó

 

A szépségnek ára van. De nem mindegy, hogy a pénzed, vagy az egészséged megy rá. Óvd bőröd, és figyeld az összetevőket!

 

Az ember hajlamos azt gondolni, ha van is némi testidegen anyag a sminkekben, az olyan kis mennyiség, és olyan kis felülettel érintkezik, hogy nem okozhat gondot. Különben is, rég megtanultuk már, hogy a szépségért szenvedni kell.

 

 

A nők a történelem során valóban mindenféle szörnyűséget hajlandóak voltak kipróbálni, hogy megfeleljenek az adott kor ideáljának.

Ettek krétát, hogy sápadtak legyenek, vagy épp higannyal fehérítették a bőrüket, illetve nadragulyát fogyasztottak, hogy szemükben megjelenjen az a lázas, űzött pillantás, ami olyan kívánatosnak számított.

Sokáig lehetne sorolni az őrült ötleteket, de sajnos ezek nélkül is előfordul, hogy a szépség nevében olyan anyag jut a szervezetedbe, amely káros folyamatokat indíthat el.

 

 

Nem csak a benzin ólmozott

Egy kutatás kimutatta, hogy – bár ez már évekkel korábban is slágertéma volt – a rúzsoknak még mindig gyakori összetevője az ólom.száj bőre igen vékony és érzékeny, a káros anyagoknak egyáltalán nem okoz nehézséget a felszívódás ezen a területen, főleg, ha azt is hozzáveszed, hogy a rúzst gyakran egyszerűen lenyalogatod a szádról, vagy beleáztatod az italodba, ételedbe. A kutatás arra is rámutatott, hogy az ólomtartalom nincs összefüggésben az árral: lehet, hogy a pár száz forintos márkájú smink nem tartalmazza ezt a mérgező összetevőt, a többezres világmárka pedig igen.

 

A divatszínek sötét oldala

A sminkek színét meghatározó anyagok gyakran távolról sem bőrbarátok. A cink-oxid és a titán-oxid például gyakori pigment- és UV-szűrő, ám könnyen okoznak allergiát. A színezékek egész sora lehet ártalmas, például az acid blue, a blue #1 és a lila.

 

 

Kevés a természetből vett, eredeti pigment a tucattermékekben, bár mostanában az új sláger az ásványi smink, ezek összetétele valamivel barátságosabb. Ám igazi biztonságot a natúr vagy biosminkek jelenthetnek, csakhogy ezek sokszor „nem tudnak annyit”, mint állagjavított, festett, tartósított és sűrített konkurenciájuk. Nincs belőlük akkora színválaszték, kicsit rosszabb a fedőképességük, és kevésbé ragaszkodnak a bőrhöz. Ezért ezekkel gyakrabban kell újrasminkelni az arcot.

 

 

Alapozó, és ami benne van

Ez az a terület, ahol a natúr és a bio a legrosszabbul teljesít, márpedig a nők nagyon ragaszkodnak a tökéletes fedéshez. Ehhez azonban mindenféle sűrítőanyagra, alumíniumszármazékra, fényvisszaverő adalékra van szükség. Sok összetevő úgy eltömíti a pórusokat, hogy – minden reklám ellenére – akadályozza a bőrlégzést, amitől az arcbőr állapota gyorsan romlik. Az eredmény fáradt, tisztátalan bőr, amire persze egyre több és jobban fedő alapozót kell kenni. Emellett „fehérített” kőolajszármazékok is dúsítják ezeket a készítményeket, de ezeket már annyiszor átkeresztelték, hogy néha nehéz rájönni, mi rejtőzik a fantázianév mögött. Ami biztos: a petrolatum és a mineral oil elnevezések a kémiailag módosított pakura - gépzsírként sem használható ipari hulladék - szalonképes elnevezései.

 

 

Amúgy pedig nem szabad elfeledkezni arról, hogy az alapozók és általában a sminkek befolyással vannak a bőr savköpenyére és így védelmi rendszerére is. Vagyis fontos, hogy arcbőröd néha megpihenhessen – még a krémezéssel is óvatosabban kéne bánni, nemhogy a sminkeléssel.

 

Sok kicsi sokra megy

Elég, ha a szemkontúr-ceruzából vagy a szempillaspirálból, a csillámos szemhéjpúderből néhány porszemnyinél is kisebb részecske bejut a szemedbe, onnan ugyanis gyorsan haladhat tovább. Mindez persze nem jelenti azt, hogy egy szexi parti-smink halálos veszéllyel fenyegetne, de azt a hatást mindenképp erősíti, hogy nap mint nap, minden irányból támadásokat intézel a szervezeted ellen, parfümökkel, dezodorokkal, krémekkel, szmogos városi levegővel, vegykezelt élelmiszerekkel, stresszel, és még sorolhatnánk. A hatások pedig összeadódnak, és akár egy szájfényből is lehet utolsó csepp a pohárban.

Bőröd jelzőszerv, hibái nem tekinthetők önmagukban, rámutatnak, milyen folyamatok zajlanak a testedben. A hibáit nem elfedni kell, fontosabb megkeresni az okokat! Vannak alkalmak, mikor szükség lehet az alapozóra, korrektorra, tusra, hogy szépségedet még jobban kiemeld. De a smink nem megoldás, legfeljebb csak eszköz! Elég csak ritkán használni, és érdemes jó minőségűt választani belőle, ez pedig nem feltétlenül ár kérdés.

 

 

 

A nagyon magasra pozícionált világmárkák csak a csomagolásról és a marketingről szólnak. A hozzájuk felhasznált alapanyagok többnyire ugyanonnan érkeznek, és ugyanazokon a gyártósorokon futnak keresztül, mint mezei társaik.

 

Vissza a Ceremóniamester blog bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!

Érdekességek

Legextrémebb hírek Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek