Jó kis programok hétvégére - Ceremóniamester ajánlja

Ceremóniamester blog

Az előrejelzések szerint csodaszép októberünk lesz, így a ceremóniamester -ed azt ajánlja, hogy menj ki a szabadba egy adag D vitaminért és persze a jó programok miatt is, hiszen vannak erre a hétvégére (okt 14-15) garmadával! 

 

Hegyvidéki Fitparádé / Őszi Kertészeti Napok / Kürtőskalács Fesztivál / Tállya BBQ Verseny & Fesztivál

 

Hegyvidéki Fitparádé

 

A multisport fesztiválon szombaton:

Louie Koncz Classic International Bodybuilding verseny
XIV. Judgement Day Szkander Világkupa
XXVIII. Női, Férfi Felnőtt, Ifi, Junior, Masters Erőemelő Magyar Bajnokság
Küzdősport bemutatók
Fitexpo
Fitparade International Men's Bodybuilding Semi Pro
Fitparádé Crosstraining Showdown
Hegyvidéki Úszóbajnokság

Vasárnap:

FitModel World & FitMom koreográfia gyakorlás
V. Pole Fitness Beauty
Women's - Men's FitModel World
Scitec RAW Benchpress döntő
Hungarian Street Workout Challenge
Shambo verseny
Hulahopp verseny
Fitexpo
Fitparade International Women's Bikini Semi Pro
MEGATHLON Kéttusa Kupa
MOM Sport Kupa vízilabda torna
XII. kerületieknek előzetes regisztrációval ingyenes úszás
Fitparádé Crosstraining Showdown
Gyerekzóna

Helyszín: MOM Sport (Budapest 12., Csörsz u. 14-16.)
 

Kürtőskalács Fesztivál 

 

"Idén egy teljesen új helyszínen, a festői belvárosban várjuk a kürtőskalács szerelmeseit a már hagyománynak számító gasztro-, kulturális fesztiválunkra, melynek középpontjában most is az erdélyi finomság, a kürtőskalács áll. A jól bevált ízek mellett ismét lesznek különleges kürtősdesszertek. Az új, izgalmas ízesítéseket csak a Fesztiválon leplezzük le a nagyközönség előtt. Felállítjuk a "Csináld magad!" sátrat, melyben mindenki elkészítheti kedvenc kürtőskalácsát, valamint ebben az évben is megrendezzük a nagy hagyománynak örvendő közösségi kürtőskalácssütést, melynek idén a Kürtős Kaland nevet adtuk. A jótékonysági sütésnek, mint minden évben, most is izgalmas tétje lesz. Az édességek mellett a Faszénen Sült Ételek Udvarában Serényi Zsolt, a Tetovált séf, illetve Jancsa Jani, a Burger pápa grillbemutatókkal szórakoztat, de lesz faszénen sült székely miccs, bárány nyárs, csevap és szarvas burger is, mellé finom sörök és jó borok. A kisszínpadon szén-kvízjáték, stand up és utcazene, körülötte pedig faszenes erősségi-ügyességi próbák is várják az érdeklődőket. Mindenkit sok szeretettel várunk hazánk egyik legédesebb, de biztosan a legillatosabb őszi fesztiváljára!" - mondta András Tünde, a Kürtőskalács Fesztivál megálmodója.

A háromnapos rendezvényen koncertekben sem lesz hiány, péntek este az Indygo után a Bagossy Brothers Company ad nagykoncertet, szombaton fellép Pély Barna, majd Keresztes Ildikó koronázza meg az estét, míg vasárnap Szűcs Gabi varázsolja el az érdeklődőket a Stereo Swinggel. 

Ami a kisgyermekeket illeti, őket is igazi programkavalkád várja az 5. Kürtőskalács Fesztiválon. A kicsik a Gyerekligetből hallgathatják meg Pom Pom meséit, a Kolompos Zenekart vagy a színpadnál bábelőadást is láthatnak. Itt állítják fel a "Csináld magad" sátrat is, ahol mindenki maga készítheti el kedvenc kürtőskalácsát. A nagyobbak játszhatnak a Székelyföldi Legendárium két óriás társasjátékával vagy kipróbálhatják az életnagyságú malomjátékot is.
Október 13-15. között mindenképp érdemes lesz kilátogatni az 5. Kürtőskalács Fesztivál új helyszínére, ahol számos meglepetéssel, az előző évek remek hangulatával, színes programkínálatával és ínycsiklandozó kalácsaival várnak minden érdeklődőt. Az idei fesztivál fővédnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés elnöke, a házigazdája pedig Berecz István lesz. A rendezvény nagykövete: Wossala Rozina.

"Kürtőskalács: Kürtős Kaland"

Helyszín: Budapest 12. ker., Gesztenyés-kert

Őszi Kertészeti Napok

 

Információ:

Időtartam:
2017. október 13. (péntek) 10:00 - 2017. október 15. (vasárnap) 18:00
Web:
www.facebook.com/events/298524007220297/

A Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke szakmai szervezetek támogatásával és közreműködésével 2017. október 13-15. között ebben az évben 22. alkalommal szervezi meg a szakképző intézetek tanulóinak őszi ifjúsági virágkötészeti versenyét.

A verseny mellett idén is kertészeti cégek és intézmények sorakoznak fel áruikkal: kertészeti szakkiállítást és vásárt rendezünk. Rendezvényünk egyik célja az ősz gazdagságának, szépségeinek kötészeti bemutatója. A kiállításnak minden évben az egyik legnépszerűbb része a fiatal virágkötők versenye, illetve szombaton és vasárnap az elkészült versenyművek bemutatása. A résztvevő virágkötők talán legimpozánsabb térdekorációk elkészítése mellett bemutatják, milyen szép tud lenni egy feldíszített asztal, ezenkívül kegyeleti virágkötészeti tudásukat is megcsillogtatják. A kamarakiállítások között ebben az évben már ötödik alkalommal mutatunk be virágos témájú művészeti alkotásokat. Egyetemisták és iskolások valamint hivatásosak és már műkedvelők kiállítható virágos alkotásainak bemutatójára is sor kerül. A fővárosi kertbarát körök tagjai is kiállítják idei legszebb terményeiket. Látogatóink kedvükre nézelődhetnek a Budai Arborétum területén megrendezett vásáron, és kiválaszthatják maguknak kedvenc kerti vagy szobai növényeiket. Kiállításunk mind beltérben, mind az indián nyár utolsó napsütésével csábító kertben kellemes hétvégi programot nyújt, és megtalálható itt mindaz, amire a kertben szükség lehet.

Fő események:
virágkötészeti verseny és szombattól kiállítás, bemutatók
a virágkötészeti verseny ünnepélyes eredményhirdetése és díjkiosztója (2017. október 14. 11:00 'K' épület, Díszterem)
szakmai műhelybeszélgetések

További látnivalók:
"virágos" ipar-, képző-, népművészeti és kézműves műalkotások kamaratárlata
egyetemisták és iskolások valamint hivatásosak és műkedvelők őszi "virágos" alkotásainak bemutatója
budapesti kertbarát körök őszi kamarakiállítása
gombakiállítás és gombaszakértői szaktanácsadás
kamara-bonsaikiállítás (péntektől) és -nevelési bemutató (vasárnap)
dísznövény újdonságok és magyar fajták bemutatója
kertművészeti alkotások
virágdíszes ruhák bemutatója
arborétumi séták szakvezetéssel

Vásárok:
árvácska- díszkáposzta- és krizantémvásár
balkon- és szobai dísznövények vására
évelő virágok, virághagymák vására
díszfák és díszcserjék (közöttük fenyők) vására
virág- és növénytartási kellékek, kész koszorúk vására

INGYENES:
kerti növényvédelmi szaktanácsadás (szombaton délután és vasárnap napközben)


Október 13. (péntek)

10:00 A Virágkötészeti Verseny megkezdése
10:30 Séta a Budai Arborétumban
14:00 Szakmai továbbképző tanácskozás és bemutató
15:00 Séta a Budai Arborétumban

Október 14. (szombat)

11:00 Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás
14:00 Divatbemutató - virágdíszes ruhákkal
14:30 Szakmai műhelybeszélgetés
15:00 Séta a Budai Arborétumban
15:30 Virágkötészeti bemutató - adventi és karácsonyi ünnepi készítmények
16:30 Az egyetemi énekkar műsora

Október 15. (vasárnap)

10:30 Virágkötészeti bemutató - kegyeleti kötészet
11:30 Séta a Budai Arborétumban
12:30 Virágkezelési bemutató
13:30 Séta a Budai Arborétumban
14:30 Bonsaialakítási bemutató
15:30 Hallgatók és iskolások, hivatásosak és műkedvelők "virágos" alkotásainak és kertbarátköri kiállítók jutalmazása
16:30 Virágkötészeti bemutató - asztaldíszek

A programváltoztatás jogát fenntartják!

A rendezvény pénteken egész nap és vasárnap 17:30 óra után díjmentesen látogatható!

Helyszín: Szent István Egyetem, Budai Campus - a volt Kertészeti Egyetem (Budapest, XI. kerület, Villányi út 29-43.)

 

 

Tállya BBQ Verseny & Fesztivál

 

A magyar BBQ történetének fontos mérföldkövéhez érkeztünk: 2017. október 13-15. között kerül megrendezésre az első hivatalos, pontszerző, pénzdíjas barbecue verseny (Master Series Sanctioned Contest) Magyarországon, a KCBS - Kansas City Barbeque Society védnöksége alatt, a tokaji borvidék szívében, Tállyán. A KCBS fő küldetése a barbecue műfajának, szemléletének népszerűsítése. A KCBS a világ első számú barbecue-szervezete, amely több mint 20.000 tagot számlál.
A 6400 EUR összdíjazású verseny során közel 40 hazai és külföldi BBQ csapat fog egymással megmérkőzni. Az Európa minden szegletéből érkező csapatok 5 kategóriában küzdenek meg a dobogós helyezésekért. A KCBS felajánlása szerint ezen kívül a legjobb helyezést elérő magyar csapat szabadkártyát kap a 2018-as Jack Daniel's világbajnokságra. A verseny Magyarország egyetlen világörökségi borvidékén, Európa mértani középpontjában, Tállyán kerül megrendezésre, a különleges hangulatú szüreti időszakban, kísérőprogramja pedig egy nagyszabású, hamisítatlan blues- és borfesztivál lesz, izgalmas zenei és családi programokkal, utcazene versennyel, egyedi gasztronómiai- és borélményekkel. A verseny és a fesztivál a Tállyáért Egyesület szervezésében, a BBQ Expedition szakmai felügyeletével, valamint az Oroszlános Borhotel, a Colas Északkő, a Big Green Egg és a Márton Birtok támogatásával valósul meg. 

Kísérőprogramok: Tállya BBQ Fesztivál
Mialatt a versenycsapatok felépítik bázisaikat és kezdetét veszi az egész nap és egész éjszaka tartó sütés, a szomszédos Maillot kastélyban és kertjében egy igazi blues fesztivál várja a látogatókat, blues koncertekkel, színvonalas gyerekprogramokkal, valamint a magyar és amerikai kultúra találkozását jelképező kulturális csemegékkel: népi zenekarral kísért magyar táncházzal, amerikai pop up whiskey bárral. A Blues Nagyszínpadon fellép a Ripoff Raskolnikov Band, a Jambalaya, a Pribojszki Mátyás Band, Hangácsi Márton és a Sonny and his Wild Cows. A péntek este különlegessége Hobo Jim Morrison estje lesz, az Amerikai ima. A gyerekeket Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertjével, a Tarisznyás Műhely kézműves foglalkozásaival és fűzfa játékokból álló játszóterével és a Zenebona Társulat két zenebohócának mulatságos előadásával várja a fesztivál. 
A fesztivál másik helyszíne a 400 éves Szirmay kúriában kialakított Oroszlános Borhotel lesz, ahol borélmény programok, borkóstolók, piknikkosaras dűlőtúrák és gasztroélmények várják majd az érdeklődőket, valamint egy különleges zenei programnak is részesei lehetünk itt, hiszen a Zeneszöveg.hu Utcazene Versenyén résztvevő zenekarok produkcióit hallgathatjuk meg egy-egy pohár kiváló tállyai bor elkortyolása közben. Az Oroszlános étterme két alkalommal is izgalmas bor-étel párosításokat felvonultató borvacsorával várja a kulináris élvezetekre vágyókat. 
Szirmay gróf szüreti étkeit felvonultató menüsorral is készülnek.

 

Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Jó kis programok hétvégére - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Jó kis programok hétvégére - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Jó kis programok hétvégére - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Jó kis programok hétvégére - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Jó kis programok hétvégére - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Jó kis programok hétvégére - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Jó kis programok hétvégére - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Jó kis programok hétvégére - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Jó kis programok hétvégére - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Jó kis programok hétvégére - Ceremóniamester ajánlja
Vissza a Ceremóniamester blog bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!

Érdekességek

Legextrémebb hírek Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek