Lenyűgöző templomok - ceremóniamester ajánlja

Ceremóniamester blog

#architectureCeremóniamester KedvencFilozófia

#MűvészetUtazás

#ceremónia mester

#Ceremóniamester

#Hungarian Wedding Awards Winner

A ceremóniamester (-ed) a templomi szertartást jobban kedveli, mint a polgárit. Utazásaim során nem véletlenül nézem meg előszeretettel ezeket a lenyűgöző építészeti alkotásokat. Bár én az ázsiaiakat szeretem jobban, a hindu és buddhista  templomokat, de a világ e távoli szegletében is épültek hihetetlen keresztény műalkotások, legyen az akár Goa portugál remekei, Fülöp-szigeteki vagy mexikói katedrálisok. Ki ne hagyd, ha arra vet a sors!!!

Az esküvőhöz valahogy szerintem az egyházi szertartás, a templom köthető jobban, hiszen így házasodtak az emberek évezredeken keresztűl (legyen az bármilyen "Istennek emelt ház" is az). Általában a föld meghatározott koordináta pontjaira épültek, ahol más a "rezgés", spirituális tartalma emeltebb szinten van a környezetéhez képest. Mindenesetre magasztosak, áhitatot keltenek, valami szellemi lehelli be a teret és lenyűgőző a megjelenésük.

Összeszedtem a legszebb templomokat Nektek. Ámuldozni, csodálni és egy kicsit kedvet csinálni egy szépségess templomi esküvőhöz vagy egy utazáshoz! ;)   (itt hozzá is szólhatsz :  ceremóniamester facebook lenyűgöző templomok )

 

 

...és akkor a ceremóniamester kedvencei, a teljesség igénye nélkül:  (itt hozzá is szólhatsz :  ceremóniamester facebook lenyűgöző templomok )

 

La Sagrada Familia

 

Church of Hallgrimur, Izland

 

Sacre Coeur, Paris

 

 Bahai-Lotus Temple, NewDelhi

 

Beauvais Katedrális, Saint-Pierre

 

St Paul's Cathedral, London

 

Chartres Székesegyház, Franciaország

 

Ely Cathedral

 

Szent Mihály-székesegyház és a Szent Szófia-székesegyház, Kijev, Ukrajna

 

Rouen- Saint-Maclou

 

Borgund Stave Church, Stavekirk, Norvégia

 

Kamppi Kápolna, Helsinki

 

Jubilee Church, Roma, Olaszország

 

 

Ribbon-Chapel-by-Hiroshi-Nakamura 

 

Basílica de Santa Luzia Portugalia

 

Kölni Dóm

 

Las Lajas Cathedral

 

Hagia Sophia - Isztanbul / Mont-Saint-Michel Apátság – Franciaország / Catedral de Baeza in Baeza, Jaén, Spanyolország / Convento de San Francisco, Baeza 

 

Soisson- Saint – Gervais és Saint-Protais / Szent Márk Székesegyház – Velence /  Sixtus Kápolna – Róma / “Our Lady of the Hill” Goa India /  Paoay Church, Philippines / St-Patricks Cathedral catholic church, New York City. 

 

Amiens- Notre Dame

 

Church of Our Savior on Spilled Blood St. Petersburg

 

Duomo di Milano

 

Reims- Notre-Dame

 

Assisi, Szent Ferenc-bazilika

 

Cinque Terre

 

 

....és pár magyar is :

A Zsámbéki templom

 

A Jáki templom

 

A bélapátfalvi ciszterci kolostor 

 

A Mátyás-templom

 

 

Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplom Az Erzsébetvárosi plébániatemplom, Rózsák tere

 

 Még ez is érdekelhet - a Ceremóniamester ajánlja

Válogatás visszajelzéseinkből, írásainkból és az esküvői kisokosból

Ceremóniamester + Dóri és Marci

Kedves Ceremóniamester, Ákos! Amikor elkezdtünk azon gondolkozni, hogy ki is legyen a ceremóniamesterünk a Nagy Napon, anyósom említett Téged, illetve, hogy Ti ismeritek egymást :). Fel is vettük Veled a kapcsolatot és az első találkozás után egyből tudtuk, hogy Téged szeretnénk  Elmondhatjuk, hogy nagyon jól döntöttünk! Köszönünk mindent! A szervezésben nyújtott segítséget, a tanácsokat, a checklistet, mindent! A szolgáltatói csapat ajánlása pedig “zseniális” volt, így a Nagy Napon egy profi csapat lehetett ott velünk. Csodás esküvőnk volt, köszönünk mindent!❤️ Puszi Dóri és Marci,   Master of Ceremonies's feedbacks  ceremóniamester visszajelzések  Ceremóniamester facebook Ceremóniamester TikTok    

Mitől lesz tökéletes egy esküvő!? - Ceremóniamester ajánlja

A Ceremónia Esküvő Magazinban megjelent cikkemet olvashatod el alább - Szablya Ákos Ceremóniamester: MITŐL LESZ TÖKÉLETES EGY ESKÜVŐ!? címmel. A címét inkább "Hogyan cseszheted el az esküvődet" -re módosítanám szívem szerint.... A legborzalmasabb, hogy sok facebook oldalon a hozzá nem értő menyasszonyok "okosítják" egymást, pedig ők maximum 3-8 esküvőn voltak életük során, míg egy profi minimum 100-on vett már részt, nekem pl kb 350-400 volt már. Érthetetlen miért nem egy profi segítségét kérik a párok! 

Gyűrűhordozó kisfiú és a ceremóniamester

  A babona szerint legszerencsésebb, ha egy kisfiú a gyűrűhordozó. Ő viszi be az templomba, az oltárig a gyűrűket és adja oda az atyának. A Ceremóniamestered szerint a gyűrűskisfiú is egy kitüntetett személy és előszeretettel alkalmazza - ha épp a vendégseregben nincs kisfiú, úgy kiválthatjátok kislánnyal is.
Vissza a Ceremóniamester blog bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ceremóniamester ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!