Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja

Ceremóniamester blog

Ceremóniamestered az utóbbi időben el van ájulva a Mercedes-től. Bevallom régebben nem tetszettek, de tavaly óta álomszép lett a c és az e sorozat is, a koncepció autói meg lenyűgözőek.

Egyelőre nincs egészen kész a Mercedes új szuperautója, de félelmetesnek ígérkezik. És igazán durván néz ki, ez már most is egyértelmű.

 

 

Az autó tényleg olyan, amilyennek egy Formula-1-es és egy utcai sportkocsi keverékét elképzelnénk. Az alapformát ugyan nem neveznénk eredetinek – a hatalmas légbeömlők elöl némi Ferraris és McLarenes jelleget kölcsönöznek a gépnek – de a karbonszálas kötény, az óriási diffúzor, valamint a tetőn elhelyezett szívónyílásból kinövő függőleges stabilizátor így is elég egyedi karaktert kölcsönöz a Project One-nak. A formát alaphelyzetben nem rontották el kiálló hátsó szárnnyal, az csak nagyobb tempónál emelkedik ki az autó farából.

 

 

A műszaki adatokkal egyelőre elég szűkmarkúan bánik a Mercedes, de annyit elárultak, hogy a sportkocsi összteljesítménye 1000 lóerő, 6 másodperc alatt gyorsul 200 km/h-ra, a végsebessége pedig 350 km/h felett lesz. A benzinmotor az F1-es versenygép 1,6 literes V6-osa, amelybe egy 90 kW-os motorral megtámogatott turbófeltöltő nyomja a sűrített levegőt. Ezen felül van még három, egyenként 120 kW teljesítményű villanymotor, kettő az első, egy a hátsó kerekeket hajtja. A benzinmotor paraméterei elképesztőek: a maximális fordulatszáma 11000 percenként, a legnagyobb teljesítménye pedig 870 lóerő körül van. Az autó 25 kilométert tisztán elektromos üzemben is haladhat, bár egyértelmű, hogy nem ez lesz az erőssége.

 

 

Bár most már nincs sok titokzatosság a típus körül, a szállításra azoknak is várniuk kell, akik képesek kinyögni a 2,27 millió eurós vételárat, ugyanis további másfél év fejlesztés még hátra van, mielőtt belefoghatnának a sorozatgyártásba. Ha minden a tervek szerint megy majd, 2019 őszén adhatják át az első példányokat. Összesen 275 darab legyártását tervezi a Mercedes, de ezek nagy része állítólag már el is kelt.

 

ceremóniamester forrása   ceremóniamester forrása2

 

és még pár Mercedes cikk:

ÚJ MERCEDES-MAYBACH A 6 MÉTERES KABRIÓ     és   MERCEDES-BENZ C300 CABRIO    és   EGY ÁMULATBA EJTŐ MERCEDES TANULMÁNY AUTÓ   és   MERCEDES-BENZ GRAN TURISMO 6 AMG

 

 

Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Mercedes-AMG Project One a 2,7 millió dolláros F1 autó az utcákon - Ceremóniamester ajánlja
Vissza a Ceremóniamester blog bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!

Érdekességek

Legextrémebb hírek Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek