Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja

Ceremóniamester blog

Már sokszor említette volt a Te Ceremóniamester -ed, hogy mennyire imádja a zenét. Így a lejátszási technikákat is figyelemmel követem, s mint sok pasi társam én is megveszek a kütyükért. Főleg, ha csodás hangot lehellnek az éterbe. ;)  Következzék a szokásos éves bejegyzésem az Uraknak, a legnagyobb európai hi-fi / high end showról, Münchenből. 

"Európa legnagyobb szórakoztatóelektronikai látványossága újra megnyitotta kapuit azzal a céllal, hogy összehozzon mindent és mindenkit az audio-iparban. Egy kiállítás, amit a szakma rendez a felhasználóknak, a vásárlóknak, több évtizede évről évre ismételve élvezi a közönség hatalmas lelkesedését, péntektől vasárnapig fogadta az érdeklődőket a zene és a hifi-technológia szerelmeseit. A látogatók megtapasztalták, szinte a teljes audio-ipar felvonult, hogy bemutassa újdonságait, legújabb fejlesztéseit, szellemi értékeit, új modelljeit, akár innováció, akár prototípus legyen az, de természetesen a legnagyobb vonzalmat élvező kategória a „fogható” kész-árú volt.

A kiállítás első napja kizárólag a szakmai látogatók és a média szakemberek fogadására lett kijelölve, akik eljöttek a világ minden tájáról – akkreditáltak, mint a kereskedők – és akik szeretnék, hogy megvitassák és meghatározzák a jövőbeli piaci fejleményeket. Nemcsak a piac globális szereplőire – de rájuk feltétlenül – lehetett számítani, hanem nagyszámú audio-kisvállalkozás jó pár szakembere vett részt a Show eseményein. Az új termékek közötti „konkurálás” talán soha nem volt olyan éles, mint napjainkban. 2016-ban a HIGH END Munich ismét hatásosan igazolja, hogy a legfontosabb kiállítás az otthoni szórakoztató-szektorban.

Van még tiszta analóg technika! Megtaláltuk a teljes körűen kipróbált és letesztelt analóg-technológiát, a lemezjátszó egységeket, a csöves elektronikákat, a kellemesen lágy hangzást és velejáróit a vinyl-lemezeket, amik kereslete az utóbbi években megnőtt.

A legutóbbi digitális fejlesztések, a teljes spektrumú, digitális hangzás „a jövő hangja”. A fogalom nemcsak a digitális mobil eszközöket jelenti, hanem az online és a hálózatos zeneszolgáltatást is. A termékkategória magába foglalja az internet-képes vevőegységek és hifi-rendszerek, valamint a több-szobás zenei rendszerek, vezeték nélküli Bluetooth hangszórók armadáját. Elektronikus szórakozást minden korosztály számára és minden zsebbe! Természetesen a belépőszintű hifi-modellek az újoncok számára kerül bemutatásra, de a látogatók kortól és hallgatási szokásoktól függetlenül mindent megtaláltak, ami a zenerajongó igényeit kielégíti. Végtére is, a HIGH-END, mindig igazságos a zene szerelmeseivel.

Az idei esemény színtere, a kiállítószobák és termek teljesen foglaltak voltak. Már a sajtóközlemények átlapozgatása is izgalomba ejtette szerkesztőségünk munkatársait, ki-ki a maga vérmérséklete és érdeklődési köre alapján helyezi előtérbe első vizsgálódásait. Óráról-órára figyeltük a hírügynökségek jelentéseit is, hogy olvasóinkat tájékoztatni tudjuk a „High-End világ folyásáról”. Amit tudni lehet, azt oldalainkon nem rejtjük véka alá, bemutatjuk az egyes cégek termékeit az előzetesen hozzánk eljuttatott termékismertetőik, sajtóközleményeik alapján.

 

Egy másik előadás „A lenyűgöző csövek” címet kapta. Dipl.-Ing. Ulrich Apel a német hang-technikusok egyesületének képviseletében elmagyarázta az elektroncsövek alapvető funkcióit. A különböző típusú csöveket, a rájuk bízott feladatok elvégzésének részleteit, az előerősítők és a végerősítők felhasználási igényeinek tükrében vizsgálta.
Fontos szempont az összehasonlíthatóság, mert a csöveket a különböző gyártók, különböző típusú megjelölésekkel látják el, de felhívta a figyelmet mennyi tényezőt kell figyelembe venni ha csövet próbálunk cserélni erősítőnkben. Mit kell tudni és mit kell beállítani annak érdekében, hogy jól szóljon elektroncsöves erősítőnk?
Egy kis analóg-technikai ismertetés keretén belül elmagyarázta, hogyan működik az elektromágnesesség, hogyan jut el a magnószalagra vett jel a lejátszófejen keresztül az erősítőbe és a hangsugárzókra. Milyen mechanikus és elektronikus beállítások szükségesek a tökéletes jeltovábbítás érdekében. Végül értékes tippeket kaphattak az előadás hallgatói a szint-mutatókkal kapcsolatban.

 

Nemzetközileg elismert hangmesterek és hangtechnikusok tartottak előadást a hangfelvételi stúdiók mindennapi életéből, megosztva egymásközt és a hallgatósággal többcsatornás zenecsinálás szenvedélyének tapasztalatait.
Jean-Marie Geijsen (Polyhymnia International), Jared Sacks (Channel Classics), Morten Lindberg (2L), Daan van Aalst (Navis Classics) és Stephan Cahen (Myrios Classics) szakmai tudása a legkiválóbbak közül való, bizonyítja ezt a CD- és SACD-lemezeken megjelent díjnyertes hangmérnöki munkák sora. A minden formátumban lejátszott harminc perces demo-anyagok, sztereó felvételek, történelmi audio-dokumentumok, három- és négy-csatornás eredeti anyagok meghallgatása élmény volt.
Több témában kísérő előadások egészítették ki a programot a jelenlévő hang-technikusok ösztönözték az akusztikus összehasonlításokat. Néhány a témák közül: milyen szerepet játszik a hangszedő a vinyl hangzásában? Három hangszedő (MM és MC) összehasonlítása. Vajon a phono-kábel rányomja bélyegét a hangzásra? Karkábelek az alacsony árfekvésű szegmensből. Nagy bájt vagy több minta? Digitális hangformátumok összehasonlítása az MP3-tól egészen a 24 bit/192 kilohertz mintavételezésig.

 

Megszoktuk már, hogy egyes „nagy hírek” is erre a kiállításra datálódnak. A mostani szenzáció, hogy megvették a B&W-t. Nagy meglepetés, mindenek előtt azért, mert egy ismeretlen kis cég vásárolta meg a világ egyik legnagyobb hangsugárzómárkáját a Bowers and Wilkins-t.
Rengeteg innováció, saját szabadalmak sora és a hangsugárzás fejlesztés temérdek eredménye fűződik e patinás céghez. Több hangsugárzó legenda, köztük a Nautilus is a gyűjtők féltett kincse, de az új korok divatja sem hagyta nyugodni a mérnököket, iPhone/iPod dokkoljuk a Zeppelin formatervezési bravúr.
A vevő egy 2014-ben alapított, lakásautomatizálással foglalkozó cég, neve: Eva Automation. Egyik alapítója a Facebook korábbi pénzügyi igazgatója Gideon Yu a jövő terveiről azt nyilatkozta, hogy teljes erővel dolgoznak egy valóban egyedi és integrált, könnyen kezelhető A/V komplexumon.
A B&W részéről az eddigi ügyvezető Joe Atkins szerint a lépés helyes volt, mert tudástárban és ismeretanyagban fejlődni kell az új trendek és technológiák hatékony piacra juttatásához és az új modellek megjelenítéséhez.

 

A materiális hanghordozókon lévő felvételeket még sokan keresik Németországban. Az elmúlt években minden országban a fizikai hordozókon megjelent hangfelvételek értékesítése károsodott a legjobban. A német zeneipar szövetség felmérése szerint azonban Németországban az zenei eladások „oroszlánrészét” a 69,1%-ot még az újonnan megjelenő fizikai adathordozók (CD, vinyl, DVD, Blu-ray) vitték el. Ezen belül a CD lemezeladások továbbra is jelentős, az értékesítés 61,2%-os részét képezték. Bár a vinyl-lemezek értékesítési tapasztalatait tekintve meredek emelkedésnek indult forgalom 2015-ben + 32%, ez még mindig csak a teljes forgalom 3,3%-a.
2007 óta a „fekete arany” iránti kereslet folyamatos növekedése tapasztalható. Ez jelenti a zenehallgatási-kultúra fejlődését. A hagyományos zenehallgatási módszer lassúsága és odafigyelési kényszere miatt arra kényszerít minket, hogy egy erősebb kötelék alakuljon ki a zene és hallgatója között.
A HIGH END Munich 2016 finom audio-médiák gyűjtőinek Mekkája. A vérbeli zenekedvelőknek, akiknek az egyszerű internetes hozzáférés testetlen, ezen a vásáron több, mint 200 lemezkiadó, kínált különböző bakelitlemezeket, CD-, SACD-, Blu-ray és DVD-kiadványokat.
A zenei gyűjteményt, amelyet csak bitek és bájtok tartanak össze, sok zene-rajongónak lelketlen és nem kielégítő. A vinyl-lemezek, sőt bizonyos mértékig, az CD, SACD műsorhordozó matériák túlmutatnak zenelejátszáson, ezeket a gyűjtők műalkotásoknak tartják, mert perszonális, egyedülálló benyomást hoznak létre. Ez nem ok nélküli.
Megvan a fizikai hanghordozók egészséges kereslete, függetlenül attól, hogy szezonális üzleti ingadozások tapasztalhatók.

 

A kiállítóknak azt is biztosítani kell, hogy a termékek és szolgáltatások megfelelnek a tisztességes gyártásnak és kereskedelemnek. Így a hangsúly a minőségjavuláson van, ami sokkal fontosabb a társadalom számára, mint az értékesítés egyre nagyobb tere.
A HIGH-END a világ vezető platformjává vált az audio-iparban, nemzetközi orientációban a HIGH-END jelentősége megnőtt. A legújabb fejleményeket hűen mutatja, hogy a hangsúly egyértelműen a hálózati audio-technológia fejlődésére helyeződik. A zenei rendszerek egyre intelligensebbek és egymással összekapcsolhatók. A multi-room rendszerekre és a vezeték nélküli hangszórókra nagyobb a kereslet, mint valaha.
Az abszolút magas minőség a technológiai fejlődés minden területére kiterjed. Összehozza a „hagyományos” analóg hifi, a legújabb digitális trendek és a nagy felbontású felvételek lejátszóit az erősítőket és a hangsugárzókat gyártó és forgalmazó cégeket.
A látogatók megtapasztalhatták a megnyugtató látványt amint egy vinyl-lemezt forog, de a digitálist kedvelők megismerkedhetnek a HD-audio fájlokat legkifinomultabb módon átalakító rendszerekkel. Mivel nincs egyetlen és üdvözítő módszer, formátum, hangrendszer amely mindenki kedvére tehet, így mindenki választhat saját megítélése, ízlése, felhasználói célja és értékítélete szerint."

ceremóniamester forrása

 

Pár csoda kiemelve, de a képes beszámolót végignézheted alább a galériában!

 

 

Vyger Atlantis Generation IV  £30,000.

 

 

 

 

Transrotor 3 lemezjátszója kb $500,000.

 

 

 

Acoustic Signature Invictus  €105,000

 

 

 

 

Wilson Nagra combó

 

 

 

Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Munich High End Show 2016 - ceremóniamester ajánlja
Vissza a Ceremóniamester blog bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!

Érdekességek

Legextrémebb hírek Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek