Na végre!!!! - Jön a világítós Apple billentyűzet!? -ceremóniamester ajánlja

Ceremóniamester blog

#Apple

#Ceremóniamester

#Férfiaknak

#Kütyük

Az Apple laptopbillentyűzeteinek hosszú évek óta van egy nagyon hasznos kis funkciója: világítanak rajta a billentyűk. Viszont ez valamiért megmaradt a hordozható Macek kiváltságának, asztali billentyűzetek soha nem világítottak korábban, pedig hát az igény megvolna rá. Na de majd most! Mostantól valami megváltozik?
Jöhet a háttérvilágítással rendelkező Apple Wireless Keyboard – hozta le a hírt ma délután számos külföldi Apple-lel foglalkozó neves hírportál, például a 9to5Mac, az AppleInsider és az iMore az alapján, hogy a magyar és a cseh Apple Online Store-ban olyan képekkel szerepel az Apple vezeték nélküli Bluetooth-billentyűzete, amiken rajta vannak a háttérvilágítás fényerejét szabályozó gombok, illetve az Eject gomb helyett ugyanúgy bekapcsológomb van a jobb felső sarokban, mint a laptopoknál.

 

Azt ezek a híroldalak is megjegyzik, hogy érdekes módon például az amerikai oldalon nem frissült a billentyűzet, illetve a magyar és cseh webshopban sem módosítottak a leíráson, vagyis nem szerepel sehol az, hogy világítanának a billentyűk. Szépen csendben titokban külön, országonként frissítgetné az Apple a vezeték nélküli billentyűzetét? Lehetséges, de akár más magyarázata is lehet a dolognak.
Amikor először megláttuk a hírt, mi is nagyon megörültünk a dolognak, hiszen évek óta várunk világítós asztali billentyűzetekre – ezt a hírt is a sötét irodában írom, és tökre örülök neki, hogy sejtelmesen derengenek a billentyűk a MacBook Prómon. Gyorsan meg is néztük a magyar Apple Online Store-ban az „új” terméket, hogy mi a helyzet vele. És a kezdeti lelkesedést egy kicsit a csalódottság váltotta fel.
Való igaz, hogy a billentyűk szitázásán szerepelnek a billentyűzet háttérvilágításának fényerejét szabályozó gombok, viszont a leírás tényleg nem említi sehol ezt a funkciót. Sebaj, lehet, hogy még nem volt idő lefordítani magyarra – gondolhatnánk, ha az amerikai oldalon kint lenne az angol leírás. De nem így van. A lelkesedésünket csak tovább rombolta az a tény, hogy a billentyűzet cikkszáma sem változott meg: továbbra is az évek óta használatos mc184mg/b-t láthatjuk mind a címsorban, mind a kosárban, ha meg akarjuk rendelni a terméket. Ha világítana, akkor cikkszámot azért csak váltottak volna, legalább egy mg/c-t mögébiggyesztve. A b-verzió egyébként emlékeim szerint a Lion megjelenésének tájékán jött ki, és pont a megváltozott szitázást jelölte.

 

 

Mi az igazság? Lesz világítós asztali vezeték nélküli Apple-billentyűzet? Vagy csak valaki benézett valamit? Egyelőre mi sajnos az utóbbira hajlunk. Gondoljuk csak végig, vajon hogyan készítik a képeket az online boltba az Apple-nél: az biztos, hogy nem fotózzák be ugyanolyan szögből ugyanolyan világítással az összes lokalizált billentyűzetet. Valószínűleg van egy „biankó” billentyűzet-renderük, majd erre tesznek rá mondjuk Photoshopban egy réteget a szitázással. Mi van, ha a webshop képeiért felelős emberke egyszerűen rossz layert kattintott be, és a hordozható gépek szitázása került az asztali billentyűzetre. Hupsz.
Egyébként hosszú évekig nem volt rendes kép a magyar nyelvű billentyűzethez az Apple Online Store-ban – tudom, mert sokszor el akartam lopni tőlük, de csak a nemzetközi angol (International English) kiosztás képe jelent meg a termék mellett. Hogy ezt mikor cserélték ki, nem tudjuk, lehet, hogy tényleg a napokban, lehet, hogy már hónapok óta, de csak most szúrta ki valaki. Akárhogy is legyen, a legtöbb jel arra mutat, hogy sajnos nincs szó világító asztali billentyűzetről, mindössze az Apple képszerkesztői szúrtak el valamit – vagy tényleg változik a szitázás, de nem sok értelmét látjuk annak, hogy a laptopunk billentyűzetének a háttérvilágítását szabályozhassuk egy külső billentyűzetről.

 

Szóval a fenti jelek sajnos azt mutatják, hogy nem, egyelőre nem lesz világítós asztali Apple Wireless Keyboard. :( :( :( 

forrás : http://imagazin.hu/

 Még ez is érdekelhet - a Ceremóniamester ajánlja

Válogatás visszajelzéseinkből, írásainkból és az esküvői kisokosból

Ceremóniamester + Puskás-Dallos Bogi és Puskás-Dallos Peti

Puskás-Dallos Bogi és Puskás-Dallos Peti esküvőjéről: "Mivel Petivel voltunk már vendégek pár esküvőn, le tudtuk vonni azt a következtetést, hogy szerintünk DJ-re lehet a legjobban bulizni. A vendégvárásnál volt egy kis akusztikus zene, amin Ian O Sullivan barátunk gitározott és énekelt. Aztán DJ Ekler Sanyi vette át a terepet, aki a fénytechnikát és a zenét biztosította az este folyamán. Sanyi az esküvő előtt garantálta nekünk, hogy olvasni fogja  a táncteret, és ez így is lett: hatalmas bulit csinált, mindenki táncolt hajnalig. A ceremóniamesterünk, Szablya Ákos is tökéletesen kézben tartotta a bulit, illetve segített az esküvői program összerakásában is."   A teljes cikket és az esküvői fotókat jogi okokból nem publikálhatom, így  a Secret Stories, a Daalarna oldalán olvashatjátok, nézhetitek meg őket:  tovább olvasom ➡️ ..és hogy milyen táncpárbajt csinált a Szablya Ákos ceremóniamester /Ekler Sanyi dj azt még az index is megírta: klikkelj a videóhoz  ➡️   You can read more english language: MC's feedbacks   ill még vagy több száz visszajelzést olvashatsz magyarul: ceremóniamester visszajelzések Sőt a Ceremóniamester -ed facebook1 és CM2 oldalain a párok meg vannak jelölve a hitelesség kedvéért (hisz annyi kamu referenciát olvashattál már máshol), sőt így még írhatsz is Nekik ;) Kövess a hivatalos oldalamon: https://www.facebook.com/szablyaakoscm/      

A Mercedes-Benz bemutatta az Avatar film ihlette koncepcióautót - Ceremóniamester ajánlja

Szablya Ákos  ceremóniamester , a Te ceremóniamestered legújabb autós cikke a Mercedes-Benz által bemutott, az Avatar film ihlette koncepcióautóval foglalkozik.

A templomi szertartás - a ceremóniamester szerint meghittebb, mint a polgári...

Én, mint  ceremóniamester a templomi szertartást jobban kedveli, mint a polgárit.... tovább olvasom ➡️      
Vissza a Ceremóniamester blog bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!

Érdekességek

Legextrémebb hírek Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek