Szamurájok és gésák kiállítás- CEREMÓNIAMESTER ajánlja

Ceremóniamester blog

#Ceremóniamester ajánlja

#Ceremóniamester Kedvenc

#Férfiaknak

#Filozófia

#Hírek

#Kelet

#Művészet

#Program

 

Két okból is szívesen írok erről a kiállításról, ugyanis az egyik kedvenc múzeumom -mint Kelet rajongó- a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeum. A másik ok, hogy annak idején amikor kyokushinkai karatéztam, nagyszerű mesterem Adámy István hansi nemcsak technikailag oktatott minket ( "uchi deshi"-ket), hanem bevezetett a busido-ba, a korabeli japán élet, a szamurájok vallási, erkölcsi, etikai rendszerébe is. Hálás vagyok Neked mindezért a mai napig! Osu Hansi!

 

A kiállításon a harcosok fegyverei és tárgyai kerültek bemutatásra - a legpompásabb darab egy 1820-ból származó szamuráj díszviselet. 

A japán életet (is) áthatja a tökéletességre való törekvés. Ez maga a do , az Út, ami egyben a Cél is. Ezért vontak egyenlőséget pl: egy tökéletesen kivitelezett teaszertartás és egy tökéletes kardvágás között. Mert a tökéletesség elérése a legfontosabb, a legmagasabb tiszteletet érdemli.

Így ez a vezérelv a kiállítás tárgyaiban (amik szigorúan szabályozott rendszer alapján készültek) is megnyilatkozik.

A tárlat alapszinten beavatást ad a filozófiáról, a japán múltról, a szokásokról, a  családi hierarchiáról, a nevelési rendszeréről, a szamurájok értékrendszeréről, a kardviselési normákról, és még a kimonóviselés szigorú szabályairól is tudomást szerezhetünk.

 

Ámulatba ejtő tárgyakat láthatunk. A ceremóniamester szívből ajánlja! Nekem 10/10 pont.

 

 

Szamurájok és gésák időszaki kiállítás 2013. november 3-ig tekinthető meg a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeumban.

 

http://www.hoppmuzeum.hu/

 Még ez is érdekelhet - a Ceremóniamester ajánlja

Válogatás visszajelzéseinkből, írásainkból és az esküvői kisokosból

Legendás férfimodellek II : - a Ceremóniamester

Legendás férfimodellek  2. rész - Valódi Nők Csatorna riportfilmecskéje többek között Szablya Ákos ceremóniamester -rel is. Régen és most....kendőzetlenül a modellszakmáról! Kaptak-e piszkos ajánlatot kedvenc férfimodelljeink pályafutásuk alatt? Kinézték-e őket az aranyásó hölgyek? Milyen érzés volt rádöbbenni, hogy kiöregedtek a kifutók világából? Hogyan lehet és kell újrapozicionálnia magát egy modellnek? Érdekességek, kulisszatitkok a 80-as, 90-es évek divatvilágából!    

Legendás férfimodellek II. - Ceremóniamester ajánlja

Legendás férfimodellek  2. rész - Valódi Nők Csatorna riportfilmecskéje. Régen és most....kendőzetlenül a modellszakmáról! Kaptak-e piszkos ajánlatot kedvenc férfimodelljeink pályafutásuk alatt? Kinézték-e őket az aranyásó hölgyek? Milyen érzés volt rádöbbenni, hogy kiöregedtek a kifutók világából? Hogyan lehet és kell újrapozicionálnia magát egy modellnek? Érdekességek, kulisszatitkok a 80-as, 90-es évek divatvilágából!       A csatornát megtaláljátok a Fb-on : Valódi Nők Csatorna   

A ceremóniamester feladatköre

Szerencsésnek érzem magam, hiszen sokadjára kértek fel, hogy írjak cikket újságokba. Most épp újra a Ceremónia esküvői magazinban. A ceremóniamester feladatkörérőll a felkészítési időszakban ill az esküvőkön címmel jelent meg egy kis írásom a többi jó kis cikk mellett.       
Vissza a Ceremóniamester blog bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!

Érdekességek

Legextrémebb hírek Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek