Szerelemből épült lenyűgöző épületek a nagyvilágban II. - ceremóniamester ajánlja

Ceremóniamester blog

A ceremóniamester egy kis sorozatot indít útjára amely a világ legnagyobb szerelmeiről és hozzá kapcsolódó szépséges épületeiről szól, amelyek megépítését természetesen ezek a nagy szerelmek inspirálták.

 

 

Második helyszínünk Thaiföld, Phimai. (...egyébkén a Ceremóniamesterd szerint Phimai az egyik legszebb hely Thaiföldön, Sukkhotai, Ayutthaya mellett)

Itt található a Prasat-Hin. Ez a templom a 11. században épült egy kiemelten fontos történelmi helyszínen.

 

Azonban a legenda, amely körülveszi egy mese a szerelemről, a következő generációknak.

Egy fiatal sziámi herceg, Padjitt, feleséget keresve utazgatott a nagyvilágban, miközben találkozott egy terhes özveggyel. A hagyomány miatt nem vehette feleségül a szépséget, ezért Padjitt ígéretet tett magának, hogy az asszony még meg nem született lánya, Orapima, ha majd felnő akkor belé fog szeretni. Így is történt, azonban egy gonosz herceg elrabolta Orapimát. Padjitt megmentette őt, de a harc közben megölte őt a gonosz, akit szintén elvarázsolt Orapima szépsége.

 

Az összetört szívű, Orapima szerelmük emlékére épített egy szépséges szentélyt, ahol ő Padjitt iránt érzett mélységes odaadását faragta kőbe és szenvedélyük igéző jeleneteit festette a falakra. Egy nap, egy látogató, egy férfi a képek nézése közben sírva fakadt és Orapima ráismert Padjitt lelkére benne.

 

A várost, ahol éltek, s haltak boldogságban ezért átkeresztelték Pee Mah-ra, ami azt jelenti,hogy "Értem jöttél vissza".

 

  

 

 

 

 

Vissza a Ceremóniamester blog bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!

Érdekességek

Legextrémebb hírek Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek