Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja

Ceremóniamester blog

#ceremónia mester

#Gasztro

#Ceremóniamester Kedvenc

#Ceremóniamester

#Hungarian Wedding Awards Winner

ceremóniamester  imádja a finom ételeket, édességeket. Furcsa -és egyben szerencsés-, hogy ázsiában az étkezéseket nem szokták desszerttel lezárni, s így nincs is annyi desszert a palettán. Azonban streetfood-ként (és most már az éttermekben is) megtalálhatod az egyik nagy kedvencemet Mango Sticky Rice-t (thaiul : khao neow mamuang (ข้าวเหนียวมะม่วง), azaz a ragacsos rizses mangót. Behalás olyan finom, úgyhogy én itthon is el szoktam készíteni, egy kalóriamentesebb változatát.

 

A recept:

1 kg. Thai ragacsos rizs (esetleg pl:"Panda" jázmin rizs)

1l kókuszkrém 800 ml - a rizshez és 200ml az öntethez

150 g. xukor / nyírfacukor vagy kókuszvirág cukor

1 tk. só

Édes sárga mangó (k)

100 g. sárga mung bab

 

Vegyél pl a Culinárisban vagy a Vámház körúti Vásárcsarnok ázsia boltjában Thai ragacsos rizst. Ez nem azonos a hagyományos jázmin rizzsel (de én már szuper verziót készítettem a Panda thai jasmine rizsből is) Mosd át addig míg a víz már nem tejszerű a rizsportól és áztasd be egy éjszakára.

 

 

Másnap cseréld le a vizét és tedd fel főni. Mialatt főzöd el is kezdheted a kókuszkrémed elkészítését. Minél sűrűbb az alapanyag kókuszkrém annál jobb állaga lesz majd. Egy edénybe önts a kókuszkrémet és körkörös mozdulatokkal keverd össze, de csak egy irányba, mert különben megalszik, mint a tej! Adj hozzá a 150 gr xukor-t / nyírfacukrot vagy kókuszvirág cukrot plusz 1 tk. sót, és óvatosan kevergesd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ebből 800 ml-t a még meleg ragadós rizshez adjál hozzá mialatt folyamatosan kevergesd kb 5-6-os fokozaton. Kóstolgasd az állaga miatt (a kihülés után még kb 10% nedvességet szív fel). A maradék 200ml lesz az öntet.

 

A sárga mung babot egy edényben (wokban) alacsony hőfokon ésolaj nélkül süsd át néhány percig, folyamatosan kevergetve mindaddig, amíg elkezdenek kissé arany színre és ropogósra válni.

Tisztítsd meg és szeleteld fel a mangód.

Tálalhatod is : ragacsos rizs, mangó, kókusz öntet és a tetejére mung bab. Jó étvágyat! :)

 

 

Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja


Még ez is érdekelhet - a Ceremóniamester ajánlja

Válogatás visszajelzéseinkből, írásainkból és az esküvői kisokosból

Aida & Dominik és a Ceremóniamester

"Kedves Ákos, Ceremóniamester!   Nagyon izgultunk az esküvő leforgásában, többek között mert nem voltunk sok esküvőn és szerettük volna, ha zökkenőmentesen zajlana a mi nagy napunk is. Sokat keresgettünk, hogy ki lenne a legmegfelelőbb ember és hatalmas szerencsénkre rád találtunk. Amit te nyújtották számunkra azt hívják professzionalizmusnak!    Mégegyszer nagyon szépen köszönünk mindent.   Aida & Dominik         You can read more english language: MC's feedbacks   ill még vagy több száz visszajelzést olvashatsz magyarul: ceremóniamester visszajelzések Sőt a Ceremóniamester -ed facebook1 és CM2 oldalain a párok meg vannak jelölve a hitelesség kedvéért (hisz annyi kamu referenciát olvashattál már máshol), sőt így még írhatsz is Nekik ;) Kövess a hivatalos oldalamon: https://www.facebook.com/szablyaakoscm/  

Külföldön élünk,hogyan szervezzük az esküvőnket!? A ceremóniamester segíthet?

Természetesen az internetet, a google-t ajánlom. Ha nincs konkrét élmény valamelyik szolgáltató kapcsán, akkor legyen ez a kiindulópont. A világhálón minden szolgáltatót meg lehet találni. A ceremóniamestert pl: a ceremóniamester, vagy a ceremóniamester budapest, ceremóniamester vidék, esetleg a ceremóniamester árak keresőszóval, illetve egyéni preferenciák alapján érdemes keresni. Ha a honlapok alapján előválasztottátok azokat, akikkel szívesen dolgoznátok, akkor vegyétek fel a kapcsolatot mail-ben a leendő ceremóniamesteretekkel és a konkrét választás előtt mindenképpen próbáljatok online beszélni vele! A személyes kontaktus elengedhetetlen. A hazautazás viszont sok esetben olyan költségekkel és bonyodalmakkal jár, esetleg kivitelezhetetlen, hogy valami más módot kell keresnetek a nehézség áthidalására. Én, mint ceremóniamester a legtöbb külföldi párommal ezt skype-on oldottam meg sikeresen!  Természetesen a sokéves tapasztalatom eredményeként, akár teljes körű esküvő szervező céget is tudok ajánlani!  A lényeg a végeredmény: egy csodás esküvő! Jó keresgélést Nektek! :)  

MITŐL LESZ TÖKÉLETES EGY ESKÜVŐ!?

A Ceremónia Esküvő Magazinban megjelent cikkemet olvashatod el itt, de ha olvashatóbb szöveget szeretnél, akkor klikk ide : Szablya Ákos Ceremóniamester cikk    
Vissza a Ceremóniamester blog bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ceremóniamester ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!