Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja

Ceremóniamester blog

#ceremónia mester

ceremóniamester  imádja a finom ételeket, édességeket. Furcsa -és egyben szerencsés-, hogy ázsiában az étkezéseket nem szokták desszerttel lezárni, s így nincs is annyi desszert a palettán. Azonban streetfood-ként (és most már az éttermekben is) megtalálhatod az egyik nagy kedvencemet Mango Sticky Rice-t (thaiul : khao neow mamuang (ข้าวเหนียวมะม่วง), azaz a ragacsos rizses mangót. Behalás olyan finom, úgyhogy én itthon is el szoktam készíteni, egy kalóriamentesebb változatát.

 

A recept:

1 kg. Thai ragacsos rizs (esetleg pl:"Panda" jázmin rizs)

1l kókuszkrém 800 ml - a rizshez és 200ml az öntethez

150 g. xukor / nyírfacukor vagy kókuszvirág cukor

1 tk. só

Édes sárga mangó (k)

100 g. sárga mung bab

 

Vegyél pl a Culinárisban vagy a Vámház körúti Vásárcsarnok ázsia boltjában Thai ragacsos rizst. Ez nem azonos a hagyományos jázmin rizzsel (de én már szuper verziót készítettem a Panda thai jasmine rizsből is) Mosd át addig míg a víz már nem tejszerű a rizsportól és áztasd be egy éjszakára.

 

 

Másnap cseréld le a vizét és tedd fel főni. Mialatt főzöd el is kezdheted a kókuszkrémed elkészítését. Minél sűrűbb az alapanyag kókuszkrém annál jobb állaga lesz majd. Egy edénybe önts a kókuszkrémet és körkörös mozdulatokkal keverd össze, de csak egy irányba, mert különben megalszik, mint a tej! Adj hozzá a 150 gr xukor-t / nyírfacukrot vagy kókuszvirág cukrot plusz 1 tk. sót, és óvatosan kevergesd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ebből 800 ml-t a még meleg ragadós rizshez adjál hozzá mialatt folyamatosan kevergesd kb 5-6-os fokozaton. Kóstolgasd az állaga miatt (a kihülés után még kb 10% nedvességet szív fel). A maradék 200ml lesz az öntet.

 

A sárga mung babot egy edényben (wokban) alacsony hőfokon ésolaj nélkül süsd át néhány percig, folyamatosan kevergetve mindaddig, amíg elkezdenek kissé arany színre és ropogósra válni.

Tisztítsd meg és szeleteld fel a mangód.

Tálalhatod is : ragacsos rizs, mangó, kókusz öntet és a tetejére mung bab. Jó étvágyat! :)

 

 

Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Szablya Ákos esküvői ceremóniamester | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja


Még ez is érdekelhet - a Ceremóniamester ajánlja

Válogatás visszajelzéseinkből, írásainkból és az esküvői kisokosból

A Ceremóniamester és Dóri & Márk

Kedves Ceremóniamester Ákos! Az esküvő másnapján: Igazán még most sem tértünk magunkhoz a szombati nap után, de szeretnénk örök hálánkat kifejezni, eszméletlen jól sikerült minden! Veled kapcsolatban a násznéptől rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk és Mi is nagyon örülünk, hogy megtaláltuk a közös hangot! Megérkeztek az esküvői fotóink, csatoljuk az összes képet rólad/veled, illetve kiegészítettük néhány kedvenc képünkkel, amik szerintünk szuperül átadják a fergeteges hangulatot, ami az egész napot jellemezte.  Köszönjük még egyszer a munkádat, mind az esküvőt megelőző hasznos tippeket, ötleteket, mind az esküvő napján a tökéletes levezénylést. Hála neked nekünk elég volt jól érezni magunkat és nem kellett foglalkoznunk semmi mással. A násznép is kiemelte a profizmusod, és a képeken is látszik milyen jól sikerültek a játékok. Egészen biztosan téged fogunk ajánlani mindenkinek!  Dóri & Márk    You can read more english language: MC's feedbacks   ill még vagy több száz visszajelzést olvashatsz magyarul: ceremóniamester visszajelzések Sőt a Ceremóniamester -ed facebook1 és CM2 oldalain a párok meg vannak jelölve a hitelesség kedvéért (hisz annyi kamu referenciát olvashattál már máshol), sőt így még írhatsz is Nekik ;) Kövess a hivatalos oldalamon: https://www.facebook.com/szablyaakoscm/  

A cocktail bárrá alakított lovas trailer Extravagáns élményt biztosít - Ceremóniamester ajánlja

Kitelepülő extravagáns élményt biztosító cocktail bár esküvőre / rendezvényre / házibulira / kerti party-ra - ráadásul extra kedvezményt is kapsz, ha rám hivatkozol az ajánlatkérésnél!       

Pénteki esküvő - a Ceremóniamester ajánlja

A ceremóniamester maximálisan ajánlja a pénteket, mint esküvői időpontot! Egy nők lapja café cikkből idéznék, ahol többek közt engem is, a Ceremóniamester Szablya Ákos -t is meginterjúvolta a péntekekkel kapcsolatban  tovább olvasom ➡️    
Vissza a Ceremóniamester blog bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!

Érdekességek

Legextrémebb hírek Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek