Torrentezel?? Akkor most nagyon figyelj!!!! - Ceremóniamester ajánlja

Ceremóniamester blog

#Ajánlom!

#Apple

#Botrány

#Férfiaknak

#Kütyük

A BitTorrent fájlmegosztó technológiát használók számára komoly kockázatot jelent, hogy a legnépszerűbb Transmission nevű letöltő/megosztó program 2.9-es változata módosítva terjedt el a felhasználók között, és most pénzt követel a felhasználóktól, nevezetesen egy bitérmét (1 bitcoin), amely a megosztókon standard fizetőeszköz, és körülbelül 410 dollárnak, 113.000 Ft-nak felel meg!

 

A fertőzött gépeken egy kernel_service nevű folyamat fut a háttérben, amely látszólag rendszerszolgáltatás, valójában aKeRanger nevű kórokozó rendszerfolyamata. A Transmission fejlesztői kiadták a 2.91-es változatot a programból, és javasolják a kernel_service nevű folyamat kényszerített kiléptetését az Activity Monitor / Tevékenységfigyelő nevű program segítségével. A kórokozó egyébként viszonylag veszélyes, ugyanis a fertőzött gépeken fájlokat titkosít, és ha nem kapja meg a „váltságdíjat”, akkor azokat használhatatlanná teszi. A kórokozóról a Palo Alto Networks biztonsági kutató cég szakembere, Ryan Olson számolt be, de azóta bejárta a Mac-es médiát, mivel Mac-re eddig nem volt jellemző az efféle alkalmazások megjelenése.

 

 

 

Nagyon fontos kiemelni ezzel kapcsolatosan, hogy az Apple a fejlesztők számára nem véletlenül javasolja az ellenőrzött App Store felületet. Az App Store garantálja, hogy az alkalmazás úgy jut el a forrástól a felhasználóig, hogy nem kerül módosításra.

A más forrásból letöltött, akár féllegális programok esetén felmerül az a probléma, hogy valaki a kiszolgáló és a kliens között hozzáfér a programhoz, és módosítja ezt. Ez történt a Transmission 2.9 frissítés esetén is: bűnözők módosították a letöltésre kerülő programot, és a gyanútlan felhasználók már egy „okosított” alkalmazást telepítettek, amely időzített bombaként működött egészen mostanáig.

Mivel az efféle kihívásokkal szemben eléggé nehéz felvenni a küzdelmet, igazából az egyetlen megoldás az, hogy nem telepítünk olyan alkalmazást, amely nem az App Store-ból érkezik. Sajnos a világ tele van olyan programozókkal, akiknek érdemi ötletük, amivel pénzt kereshetnének, nincsen, így a tudásukat ilyen módon próbálják kiaknázni a börtönévek előtt.

Az Apple egyébként frissítést adott ki az XProtect fájlhoz, amelyet minden Mac önműködően letölt és frissít, így a jövőben elviekben védettek lesznek a gépek ezen konkrét fenyegetés ellen. Természetesen sosem zárható ki, hogy felhasználók tömegei telepítsenek önként valamilyen káros alkalmazást a Mac-re.

 

A Palo Alto Networks beszámolója a zsaroló alkalmazásról… 
Az Ars Technica összefoglalója a témában… 
A MacRumors.com beszámolója… 
A Wikipedia.org magyarázza el, mi az a "ransomware"… 

 

ceremóniamester forrása

 

 Még ez is érdekelhet - a Ceremóniamester ajánlja

Válogatás visszajelzéseinkből, írásainkból és az esküvői kisokosból

a Ceremóniamester + Réka -Bendzsi

Kedves Ceremóniamesterünk, Ákos! Ákos profi. Ezt már az első pillanattól tudtuk, de nem hittük volna, hogy ennyire  Minden mozzanatban ott volt és támogatott minket bármiben is kértük, segített az első telefonhívástól, az utolsó szál virágig, tanácsokkal, tettel és folyamatos figyelemmel. Örökké hálásak leszünk érte!      You can read more english language: MC's feedbacks   ill még vagy több száz visszajelzést olvashatsz magyarul: ceremóniamester visszajelzések Sőt a Ceremóniamester -ed facebook1 és CM2 oldalain a párok meg vannak jelölve a hitelesség kedvéért (hisz annyi kamu referenciát olvashattál már máshol), sőt így még írhatsz is Nekik ;) Kövess a hivatalos oldalamon: https://www.facebook.com/szablyaakoscm/  

Új BMW önegyensúlyozó motor - Ceremóniamester ajánlja

Itt a jövő! A Bmw új önegyensúlyozó motorbicaja már tényleg a science-fiction regényeket idézi! A Ceremóniamester -ed imádja ahogy kinéz...bár az ilyen automatikus technikákban azért nem szívesen bízna...még...     thanks for carjam tv    

Ceremóniamester vagy Vőfély!?? - ceremóniamester a figyelmedbe ajánlja

Ceremóniamester vagy Vőfély!?? - a nagy kérdés! Mindkettőnek megvan a létjogosultsága és a maga helye.  tovább olvasom ➡️  
Vissza a Ceremóniamester blog bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!

Érdekességek

Legextrémebb hírek Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek