Emiatt a jegyek ellenőrzése még annál is nehézkesebben és lassabban történik meg, mint amire amúgy az új rendszer bevezetése miatt számítani lehetne. A használat egyébként is olyan körülményes az állandó frissítési kényszer és a böngészős működött miatt, hogy az ember komolyan elgondolkodik rajta, hogy ennek az egésznek mi értelme.

Nem tudni mikorra fog jól működni

A helyzeten az sem segít, hogy a BKK a felmerülő problémákra igen rosszul reagál: javítás helyett elkerülő megoldásokat vezet be, illetve volt olyan eset is, amikor a központ egyszerűen annyit reagált a súlyos biztonsági problémáról szóló bejelentésre, hogy köszönik, és majd a törvényben meghatározott 30 napon belül reagálnak arra.

Igazából a rendszerrel kapcsolatban egyre gyakrabban hallani olyan véleményeket is szakértőktől, hogy azt egyszerűen le kellene állítani és vissza kellene vonni - mert olyan sok sebből és olyan súlyosan vérzik, hogy reálisan egyszerűen lehetetlen megjavítani; és helyette egy teljesen új, immár hozzáértő szakemberek által megtervezett és elkészített rendszert kellene bevezetni.     ceremóniamester forrása