A templomi szertartás - a ceremóniamester szerint meghittebb, mint a polgári...

Esküvői kisokos

ceremóniamester (-ed) a templomi szertartást jobban kedveli, mint a polgárit. Valahogy szerintem ez köthető jobban a házassághoz, hiszen így házasodtak az emberek évezredeken keresztűl (legyen az bármilyen "templom" is az). Magasztos, valami szellemi lehelli be a teret és lenyűgőző a megjelenése - ha jó a választásotok.

 

 

A templomi esküvő tulajdonképpen az egyházi ünnepélyes házasságkötés. Általában így neveznek minden alakszerűségek között történő házasságkötést. Érvényesnek tekintik a házasságot, ha a házasságkötési szándékukat a házasulandók két tanú jelenlétében, az illetékes lelkész (proprius parochus) előtt kijelentik. A 18. század óta erősödött meg az a felfogás, hogy az ünnepélyes esketés a felek megegyezésével egyenrangú tényező a házasság létrejöttében. A katolikus egyház a polgári házasságkötést sohasem ismeri el egyházilag érvényesnek, ellenben a protestáns egyházak elismerik. Ebben az esetben a polgári kötést, a házasság egyházi megáldása követi.

ceremóniamester segíti, koordinálja a be- és kivonulást, a vendégek ültetését

 

Itt pár álomszép templomban gyönyörködhetsz : ceremóniamester legszebb templomok 1   ceremóniamester legszebb templomok 2  ceremóniamester legszebb templomok-Angkor

Vissza az Esküvői kisokos bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ceremóniamester ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!