Dress Code - ceremóniamester ajánlja

Esküvői kisokos

Ajaaaaj! Mi van, ha egy meghívón a dress code is szerepel!??? Vajon mit kell/ illik felvenni ilyenkor!?? A sok angol kifejezés mit jelent?? Melyik megfogalmazás milyen viseletet követel?

 

 

Lehet szó privát partriról vagy egy nagyobb céges eseményről, könnyen meglehet, hogy a rendezők kikötik, milyen öltözékben várják a vendégeket. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen a dress code nemcsak az esemény mivoltját határozza meg, de megóvja a vendégeket az alul- illetve a túlöltözöttség okozta feszengéstől. A dress code-ok útvesztőjében nem nagy dolog kiigazodni, elég, ha néhány alapvető kikötést betartunk.

 

 

 

Dress code: Casual

Egyszerű, kötetlen, gyakorlatilag bármilyen hétköznapi holmi viselhető, beleértve a klasszikus farmer-póló kombinációt. Kicsit sem kell túlgondolni, sőt ez az az öltözködési szabály, amit gyakorlatilag felesleges definiálni, hiszen ha egy rendezvény annyira kötetlen, hogy nem kell meghatározni, hogy mit viseljenek a vendégek, bizonyára a meghívón sem szerepel a casual dress code kifejezés.

 

 

Dress code: Smart casual

A kellemetlenségek elkerülése érdekében itt már nem árt betartanunk néhány szabályt, például ne viseljünk sportos darabokat. Farmer helyett jöhet egy könnyed szabású, a szezonban egyébként is nagyon divatos trapéznadrág, mondjuk kötött pulóverrel vagy inggel.

 

 

Dress code: Business standard

A Bankcenter környéke délután kettő körül - röviden ennyit tesz a business standard dress code, ami többé-kevésbé a szigorúbb értelemben vett irodai öltözködésnek felel meg. A fekete-fehér kombináción túl nyugodtan viselhető még sötétkék, esetleg szürke. Amire mindenképp ügyelni kell, hogy a szoknya térd körül végződjön, a felsőrész pedig ne legyen túlzottan dekoltált.

 

 

Dress code: Informal

Az irodai öltözék kicsit szabadabban. Szigorúan begombolt ing helyett jöhet egy megkötős blúz vagy egy kámzsás felső, de a nadrág továbbra sem lehet slendrián, a farmer pedig továbbra is kizárt. Színek terén nincs megkötés, de persze nem árt, ha a szett darabjai színben és formában harmonizálnak egymással. Sőt!

 

 

 

Dress code: Semi formal

Leegyszerűsítve annyit mondhatunk, hogy koktélruha. A semi formal dress code korántsem a fekete miniruháról szól, jóllehet a legegyszerűbb opció ez esetben a kis fekete viselése. Ha vinnénk némi fantáziát a viseletbe, húzzunk egyszerű, minőségi anyagból készült koktélruhát, a kiegészítők terén pedig kicsit sem kell visszafognunk magunkat: bármi jöhet, ami feltűnő és hangsúlyos.

 

 

Dress code: Black tie

Az elnevezés a férfiak viseletéhez köthető, akik ezúttal fekete csokornyakkendőt kötelesek viselni. A nők számára korántsem ennyire szigorúak a szabályok, így a semi formal kategóriába tartozó koktélruhán túl a hosszú estélyi is szóba jöhet, csakis kesztyű nélkül.

 

 

Dress code: White tie

Elérkeztünk a jéghegy csúcsához, ugyanis a white tie a lehető legelegánsabb öltözéket jelöli. Tekintve, hogy a férfiak frakkot viselnek, a nők számára is kötelező a lehető legelegánsabb öltözék, vagyis a nagyestélyi.

ceremóniamester forrása  ceremóniamester forrása2 

 

 

Vissza az Esküvői kisokos bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!

Érdekességek

Legextrémebb hírek Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek