Esküvői etikett avagy legyél képben az illemszabályok tekintetében - a ceremóniamester a figyelmedbe ajánlja!

Esküvői kisokos

Ceremóniamester kiemelten a figyelmedbe ajánlja az esküvői illemszabályok tanulmányozását, egyrészt mert illik tudni, másrész kínos lehet az esküvőkön, ha valamivel nem vagy tisztában, ráadásul nem tudásával a párt is egy életre megsértheted!

 

 

- - ha nem tudsz/nem akarsz elmenni az esküvőre akkor azt IDŐBEN MONDD LE!!!!!!!! Minimum két héttel előtte, mert ha nem tudja a helyszínnél időben a pár lemondani a vacsorád/italcsomagod akkor azt ki kell fizetniük! Ne legyen az extra költség a te nászajándékod!

- ne késsél!!!!!!

- a meghívón fel van tüntetve, hogy csak a szertartásra vagy a vacsorára vagy -e hivatalos. Ne hozd kellemetlen helyzetbe a párt!

- a meghívón fel van tüntetve, hogy csak neked, a családodnak, ill kire vonatkozik a meghívás! Ha a gyereked vagy az aktuális partnered (te +1fő) nincs feltüntetve akkor nincs meghívva az eseményre bármennyire is kellemetlennek tűnhet ez neked!!!

 

 

 

- illő módon öltözködjél! A hölgyek ne öltözzék "túl" a menyasszonyt és az alapvető öltözködési szabályokat tartsák be (ezen kívül tiszta fehérbe öltözni illetlenség)! Az uraknál ez  öltönyt és nyakkendőt jelent! (hacsak nincs külön dresscode)

- rövid ujjú ing az etikett szerint csak a "tengerparton" megengedett (casual).....,

-…a papucsról, rövidnadrágról ne is beszéljünk….!!!!!!

 

 

- az öltözetet akkor illik lazítani, amikor a vőlegény ezt megengedi ill ő is ezt teszi,

- kapcsold ki (némítsd le) a telefonod mind a templomi , mind a civil szertartás idejére!

- a közösségi oldalakra (facebook, google+, instagram, twitter, stb) ne posztolj képeket a pár engedélye nélkül!

- a templom ill a polgári szertartás alatt ne fotózz (és/vagy filmezz), mert a profi fotós képeit -és így a pár megörökítendő emlékeit is-  tönkre teheted a vakuzásoddal, a helyezkedéseddel (hiszen te fogsz látszódni a képeken, ha befurakodsz egy jó pozícióért), ráadásul meg is zavarod az eseményt!

- nászajándékot illik vinni, hacsak nincs erre külön tiltó felszólítás,

- más a nászajándék és más a menyasszonytánc alkalmával adandó összeg vagy a pár által kért extra kedves “ajándék". Míg az előbbit személyesen (a közös életük elindítását segíted vele), az utóbbit a tánc során szokás bedobni az erre kijelölt lábosba/dobozba. Annyit adj amennyit megengedhetsz magadnak! Egyébként összességében minimum annyit illik adni fejenként amennyibe vélhetőleg a párnak kerül a vacsora/esemény egy főre,

- a menyasszonytnác alkalmával táncolj - még ha csak 5 másodpercet is- a menyasszonnyal! Iszonyat kínos a nem táncoló, érzelmi intelligencia hiányos násznép. Nem a tánctudás a fontos és nem is a bedobandó összeg nagysága, bár egy esküvő igen sokba kerül, s így a párnak ezzel hozzájárolhatsz a költségeihez (a közös életük elindításához) és ezt azért illik átgondolni!

- a beszédek/köszöntők alatt ne beszélgess! Gondold át milyen zavaró lenne ez fordított esetben,

- ne mondj tósztot, ha nem egyeztettél előre a párral!

- ha meglepetéssel készülsz, akkor az arra hivatott személlyel (ceremóniamester, vőfély) előre egyeztess,

- a nyitótánc előtt nem illik táncba kezdeni (hacsak nincs erre külön felszólítás)

- ha menyasszonyrabláson töröd a fejed, előre egyeztess a ceremóniamesterrel és értsd meg hogy buligyilkos leszel, ha elviszed a menyasszonyt a helyszínről (és az emelgetése is kiemelt baleseti faktor),

- az itallal módjával bánj! Nincs annál kellemetlenebb, ha a pár miattad ég a családja, rokonsága előtt!

- az étkezési etikettet itt is tartsd be ill tudd hogy kell használni az evőeszközöket és elhelyezésüknek milyen jelentései vannak ,

 

 

- bulizz!!!! lazulj! mosolyogj sokat! élvezd az egész napot! vedd ki részed az esemény színvonalának emelésében - hiszen ezért is vagy ott! 

- végezetül mondj köszönetet a meghívásért, hiszen a pár életének legszebb napján vehettél részt! 

 

 

Vissza az Esküvői kisokos bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ceremóniamester ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!