Esküvői video vs. Cinematográfia - a ceremóniamester szemével

Esküvői kisokos

Az esküvői mozgóképes trend mára már abszolút a cinematográfia az esküvői videóval szemben. Mit is jelent ez egy laikusnak!? Mindebben segít eligazodni a Ceremóniamester (-ed). 

Az esküvői videó a Nagy Nap eseményeinek különös kreativitás nélküli "dokumentumszerű" rögzítése.

Ezzel szemben a cinematográfia viszont egy művészi formája a filmezésnek, mozifilmes vizuális élménnyel, nem feltétlenül az időrendet követő, a mai technikának megfelelő (DSLR camera), full HD filmet jelenti. Érzelmekről. érzésekről szól, zenei aláfestéssel, komoly utómunkával a csodás pillanatok örök emlékké varázslásával.

 

Változatai :

 

Esküvői filmelőzetes - Wedding trailer  - hossza kb. 2 perc - A wedding trailer hivatott a nézők érdeklődését felkelteni a wedding highlights ill. wedding filmre. Az esküvőt követő napokban elkészül, így majden azonnal nézhetővé és küldhetővé válik az interneten rokonoknak, ismerősöknek...

 

Esküvői kisfilm - Wedding highlights  - hossza kb. 4-6 perc - a wedding highlights a nagy nap legszebb pillanataira koncentrál, nem törekszik feltétlenül az időrendiségre, nem hivatott mindent bemutatni, viszont tükröznie kell a hangulatot, az érzéseket, mindezt lendületes, klipszerü képi világgal.

 

Esküvői film - Wedding film - hossza kb. 10-12 perc. A wedding film hosszából is fakadóan túlmutat a highlights-on, részletgazdagabb, egy-egy eseményt jobban kiemel, bemutat. Hangulatában (képi és zenei stílusában) lehet a highlights-hoz hasonló vagy akár attól teljesen eltérő.

 

Esküvői nagyfilm - Wedding Film Long - hossza kb. 25-25 perc. A Wedding Film-hez (esküvői film) képest kibővített film hosszának köszönhetően még több pillanatot tud megmutatni, eredeti hangokkal, zenei aláfestéssel. Részletgazdagsága mellett dokumentálja is egy-egy esemény (polgári - egyházi szertartás - buli...) fontosabb pillanatait. Mindezt dramaturgiailag rendezett formában, egyedi - a műfajra jellegzetes - képi- és hanghatással 

 

Vissza az Esküvői kisokos bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ceremóniamester ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!