Milyen ismérvek alapján válasszunk fotóst az esküvőnkre!? - a ceremóniamester szempontjai

Esküvői kisokos

Természetesen a saját preferenciáitok alapján. Én, a Ceremóniamester (-ed) csak pár, esetleg fel nem merült, új támpontot szeretnék adni mindehhez.

 

- a képek : a legfontosabb , hogy ezekbe beleszeressetek!!!!!

 

-mi az igényetek : elkapott pillanatok!? beállított képek!?

-hány darabot kaptok meg? korrigált? színre húzott? kreatív utómunkázott?                

-milyen felszerelése van!? 

-mit tartalmaz a vállalási díj!? Általában egy fotósnak több "csomagja" is szokott lenni, ezeket érdemes összehasonlítani! Nem biztos, hogy az  olcsóbbal jártok jól!!!

 

- egy fotós vagy kettő?? -én a kettő mellett voksolok, hiszen így ugyanazok a kiemelt pillanatok különböző szemszögből is megörökíthetőek!!! például a gyűrűhúzást fotózza a fő fotós, míg a second shooter elkapja az anyuka arcán végiggördülő könnycseppet.... Ne feledjétek két fotós közel dupla mennyiségű képet is eredményez, ami azt jelenti hogy a "csúcs extra" képek esélye is nő (- meg persze az utómunka is a fotós számára!)

 

- vállalási határidő : nem mindegy, hogy 30 vagy 90 nap múlva kapjátok meg a képeket

 

- "LOVE STORY"  : a megismerkedésetekről, a találkozásotokról az esküvő előtt elkészített képanyag.Természetesen nem esküvői ruhában, hanem a Ti igényeitek szerint. Szeretnétek!??

 

-külön napon készült képek : egyre inkább meghonosodik ez a szolgáltatás. Az esküvő utáni napokban, stresszmentesen, kiválasztva a legszebb időjárási viszonyokat, a      legideálisabb napszakot (a fényviszonyoknak megfelelően) a fotósa párral megcsinálja a kreatív, beállított képeket. Gondoljátok át mennyi plusszt jelenthet, hogy nem    kell rohannotok a szertartásra, nincs "para", stressz, csak Ti vagytok és a fotós! Van erre igényetek!??

 

 

 

Sose felejtsétek el, hogy az esküvő iparban dolgozó szólgáltatók felelőssége óriási, hiszen egyszeri és megismételhetetlen alkalomról van szó!

A fotósok munkája nem merül ki az esküvőn látottakban, ezek után még 4-7 nap utómunka következik! Egy profi fotós felszerelése 3-5 millió forint. A vázakat 1-3 évente cserélni kell, mert már a sok expoziciótól nem biztonságos. Például az egyik leggyakrabban használt profi váz, a Canon D5 Mark IV 1,2 millió felett van, s ezeket kell lecserélni.....az otthoni felszerelésről már ne is beszéljünk....

....Persze egy iPhone-nal is lehet fotózni...mindeki megtalálhatja a kedvencét a saját igénye és pénztárcája szerint, a lényeg, hogy a végén ne csalódjatok!

Egy olcsó vagy kezdő (mert el is mondta Nektek) fotóst hogyan vonhatsz felelősségre , ha nem jók vagy nincsenek képek (mert már ilyen is volt a praxisomban...)!??  Természetesen ezért is ennyi a vállalási díjuk!

 

A fenti szempontok alapján remélhetően nagyobb rálátásotok lett és könnyebben tudtok majd választani!

Vissza az Esküvői kisokos bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ceremóniamester ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!