Érdekességek

Legextrémebb hírek   Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek

Filmek amiket nézz ill ne nézz meg! - ceremóniamester ajánlja

Egy szubjektív ajánlólista a ceremóniamester jóvoltából. Természetesen mindenki más és más preferenciák alapján dönt. Nekem a legfontosabb a történet, -valószínüleg mert, mint tini "ceremóniamester" sokszor voltam szobafogságban és agyon olvastam magam :) :) :D ... egy könyv meg történet nélkül...-  ha az gyenge akkor nekem az vacak film (kivétel a vígjáték, hiszen az egy helyzetkomikum). Erre szokták mondani : de hát a látvány!!! Akkor én inkább kiülök valahová egy üveg csodaszép N.A.G. borral (köszi Atesz, hogy függővé tettél!!! :P ) kezemben bámulni legyen az Köveskál, a Badacsony napáztatta lejtői vagy épp Angkor mágikus templomai. Szóval ne keseredj el a sok zérus láttán ez csupán az én viszonyom az üres, mondanivaló nélküli alkotásokhoz. ;) A Ceremóniamestered ajánlja!

Legújabb mozifilmek és régi nagy kedvencek is (vannak benne a 80-as évekből is) , amiket szerencsére már a neten szörfözve is megtalálhatsz... ;)

  

Amiket láttam és szerintem.... (frissítve Január 2. )....  :

 

 

The Interview imdb : 7,7

A vígjátékban két amerikai újságíró megbízást kap a CIA-tól, hogy öljék meg az észak-koreai vezetőt, Kim Dzsong Unt. Ceremóniamester szerint 10/3

 

Fenegyerek - Son of a Gun imdb : 6,7

Brendan Lynch egy veterán de viszont még mindig az egyik legveszélyesebb bünöző aki a védelmébe és a szárnyai alá vesz egy kisebb bűncselekményért elítélt srácot a börtönben. De a segítség nincs ám ingyen. A fiúnak a szabadulása után meg kell szöktetnie védelmezőjét, majd egy nagy aranyrablásba kell beszállnia, amit többek közt egy igen csinos nő felbukkanása is bonyolít.  Ceremóniamester szerint 10/7

 

Az Utolsó Óráid - These Final Hours imdb : 6,6

Előszó : Zak Hilditch rendező egy érdekes művet tett le az asztalra ami több műfaj ötvözetéből készült. A film végül is egy katasztrófafilm lenne elvileg amibe fűszerként akad dráma meg egy kis thriller és talán egy kis sci-fi árnyalat. A filmet 2013-ban kizárólag az ausztrál nagyközönség tekinthette meg minden máshol 2014-ben tárták fel a nyilvánosság előtt. A film teljesen más mint a hollywoodi kivitelezések mert itt közel sem a látványos jelenetekre akartak gyúrni hanem a film mondanivalójának drámai megközelitésére mivel a film mondanivalója nem más mint hogy az életet valóban csak az utolsó órákban kezdi el értelmezni, értékelni az ember. Van, aki megőrül és mészárol, van, aki a legmocskosabb bűnöket követi el a végzet előtt, van, aki szétcseszni készül magát, és vannak, akik öngyilkosok lesznek, mielőtt a lángok martalékává válnak. Egy meteor csapódik az Atlanti-óceán közepébe, a gyilkos tűzfelhő pedig szép lassan elkezdi felemészteni a Földet. Az ausztráliai Perthn városnak azonban még van néhány órája, amíg elér a tűzfelhő odáig, így a helyiek igyekszenek ezt az időt kihasználni. James például egy hatalmas világvége-bulit vesz célba, hogy örömmámorban tobzódva térhessen át a túlvilágra. Azonban a véletlenek folytán megment egy kislányt, akinek megígéri, hogy elviszi az apjához. Így ami féktelen bulizásnak indult, végül lehetőséget ad főhősünknek arra, hogy számba vegye, mi az, ami igazán fontos neki az életben. Ceremóniamester szerint 10/6

 

Holtodiglan - Gone Girl  Ben Affleck  imdb : 5,5

Házasság? Halálos lehet.
Nick és Amy az ötödik házassági évfordulójára készül. Boldogok, gazdagok, elégedettek ám az ünnep estéjén az ifjú feleségnek nyoma vész, és gyorsan kiderül, hogy a látszat csalt: a pár tele volt félelmetes, sötét titkokkal. Mindenki Nickre gyanakszik, és ő a hazugságaival meg ügyetlen elterelő hadműveleteivel egyre inkább magára tereli a figyelmet.
Hiába bizonygatja makacsul, hogy nem tehet semmiről, már csupán az ikerhúga, Margo bízik benne. De ha nem a férfi a tettes, akkor hova lett a felesége? És hogyan magyarázhatóak az egyre-másra előkerülő, egyre furcsább titkok? Azok, amelyek talán minden boldog családi élet mélyén ott lapulnak. Azok, amelyek olyan könnyen vezetnek el egy ember halálához.  Ceremóniamester szerint 10/8

 

 

 Piszkos pénz - The Drop imdb: 8,1

Bob (Tom Hardy) régen bunyózott, most Marv (James Gandolfini) brooklyni kocsmájában dolgozik. Magányosan él, próbál jó útra térni, de nem megy könnyen - a kocsma ugyanis a maffia lerakóhelye: pénzt, kábítószert, más rejtegetnivalót őriznek meg itt igény szerint.
Egy nap azonban Bob másfajta rakományra talál: egy beteg kutyakölyökre, akit hazavisz magához - emiatt ismerkedik meg Nadiával (Noomi Rapace), a sebhelyes nyakú, titokzatos nővel, és emiatt keveredik bele a csecsen bandák közti háborúba? ahonnan nincs kiút.  
Ceremóniamester szerint 10/9 

 

A Forma 1 aranykora -  1 imdb : 8

A száguldó cirkusz ma is milliókat tart lázban és ez nem volt másképp az aranykorban sem, amikor a verseny történetének legnagyobbjait rock sztároknak kijáró rajongás és tisztelet övezte. A film ritkán látható archív felvételekkel repít vissza a hőskorba, amiről Bernie Ecclestone és Max Mosley mellett nem kevesebb mint 12 egykori világbajnok mesél. Ceremóniamester szerint 10/7,5  ,de ha szereted a forma 1-et, akkor kötelező megnézned!!!!!

 

Mud Matthew McConaughey imdb :7,8
Amikor az ember tizennégy éves, bizonyos embertípusok legendává érnek a szemében. Mud (Matthew McConaughey) éppen ilyen a két kisfiú, Ellis és Neckbone számára. Egy szökött fegyenc, aki egy elszeparált szigeten egy balsorsra jutott, ütött-kopott csónakban bujkál stukkerral a derekán. A külvárosi, kígyóktól hemzsegő mocsaras vidéken élő két vagánynak pedig az maga a nagybetűs KALAND, hogy segíthetnek neki elkerülni azt, hogy elfogják.Jeff Nichols Mud-ja gyakorlatilag egy "felnőtt gyerekmese" az igaz szerelemről, amely egy indie-drámába oltott kalandtörténet keserű igazságát tömöríti, több mint két órás cselekményébe.
Ceremóniamester szerint 10/8

 

Drive - Gázt!  - Drive  Ryan Gosling imdb : 7,9

Driver (Ryan Gosling) nappal autós kaszkadőrként égeti a gumit Hollywood-ban, de ez csak a második műszak, főállásban éjszakai rablásoknál segédkezik, mint a menekülési útvonalat biztosító sofőr. Nem hétköznapi szakmájában ő a legkeresettebb, köszönhetően speciális tudásának: hajszálpontosan ismeri a város labirintusszerű utcáit, fejében van egész Los Angeles térképe. Melóit az ügynöke, Shannon (Bryan Cranston) hajtja fel, aki valójában a nagy áttörésre készül: építeni egy autót Drivernek, hogy profi versenyen indulhasson, rendes versenypályán. A buliba bevonja Bernie Rose-t (Albert Brooks), aki valamikor filmproducerként kezdte, azóta kispályás gengszter. Miután Bernie látta Drivert akció közben a pályán, ragaszkodik hozzá, hogy gyerekkori barátja, Nino (Ron Perlman) is beszálljon az üzletbe.  Ceremóniamester szerint 10/8

 

A hatalom árnyékában - The Ides of March   Ryan Gosling,  imdb :7,2

Egy zöldfülű elnökjelölt fiatal, idealista munkatársa a kampány közepén bajba kerül. Egy bonyolult politikai cselszövés áldozata lesz, amelyet egy ellenfél párt állított neki. A kampány folyik, így meg kell felelnie a munkájában, ezen múlik az elnökjelölt sikeressége. Ceremóniamester szerint 10/7

The Inbetweeners 2 imdb : 6,7
Will, Simon, Jay és Neil, a négy szociális problémákkal küszködő nagykamasz most újra akcióba lendül. A krétai kiruccanás után úgy döntenek hogy Ausztráliába mennek el nyaralni és ha már Krétán sikerült a nagymenőt játszani miért ne sikerülne ez a kenguruk földjén is. Szóval ismét kalandok sora, bombázó csajok és fergeteges humor került az asztalra. Mit is mondhat ilyenkor az ember : Jó Szórakozást!

Ceremóniamester szerint 10/6,5 de pár poénnál majd belehaltem a nevetésbe

 

Borgman imdb : 6,9
A sokkoló és felkavaró fekete komédia hőse Camiel Borgman, az elbűvölő, ugyanakkor titokzatos csavargó. Amikor bekopogtat egy felső középosztálybeli holland család házának ajtaján, már a puszta megjelenésével is viszályt szít a férj és a felesége között. És ez még csak a kezdet, a csavargó ugyanis rövid idő leforgása alatt teljesen felbolygatja a mintacsalád életét, és átveszi a parancsokságot az otthonukban. Ezzel egyre különösebb és fenyegetőbb események veszik kezdetüket.

Ceremóniamester szerint 10/8,2

 

Kétarcú január - The Two Faces of January imdv : 6,4
Európai vakációjuk során Athénba érkezik a karizmatikus Chester (Viggo Mortensen) és vonzó felesége Colette (Kirsten Dunst) 1962 nyarán, ahol találkoznak egy görögül beszélő amerikaival. Rydal (Oscar Isaac), aki idegenvezetőként dolgozik és nem utolsó sorban turista hölgyek társaságát keresi, elfogadja az elbűvölő asszony vacsora meghívását, hogy a jómódú pár közelébe kerülhessen. Amikor a hotelbe érkezik, a pillanat hevében Chester ráveszi, hogy segítsen eltüntetni egy eszméletlen férfi testét, aki állítólag megtámadta őt. Hármójuk sorsa ettől kezdve menthetetlenül összefonódik. Chester sötét titkai és a kialakuló szerelmi háromszög egy országokon átívelő háborút indít el a két férfi között.
Ceremóniamester szerint 10/7,5

 

Szamurájlázadás (1967) IMDB Pont: 8.4
A film máig élő japán történelem izgalmas, fordulatos időszakát, a szamurájok kemény életét és harcait eleveníti fel. Főszerepben a Kuroszavánál is mindig nagyot alakító Mifune Toshirot csodálhatjuk.
Ceremóniamester szerint 10/7,5

  

Frank - Michael Fassbender, imdb:7

Az Oscar-jelölt Michael Fassbender alakítja Franket, a kiejthetetlen nevű indie banda, a The Soronprfbs frontemberét ebben az egyéni hangulatú zenés vígjátékban. Frank még a zenészek körében is igazi különcnek számít: csak a tökéletes hangzás érdekli, mindenben az inspirációt keresi - és még alvás közben sem veszi le az egész fejét körbevevő hatalmas papírmasé maszkot. Frank és csapata kizárólag a popszakmát messzemenőkig elutasító egyéniségekből áll. Ebbe a furcsa társaságba érkezik az ambíciókkal teli Jon (Domhnall Gleeson), akinek a legvadabb álmai válnak valóra, amikor egy váratlan üresedés miatt, pusztán kényszerűségből felveszik a bandába. A kis csapat hamarosan maga mögött hagyja a civilizációt, egy kis erdei házban kezdenek el kísérletezgetni, hogy megalkossák a tökéletes albumot - Jon pedig kénytelen felismerni, hogy a zenészélet nem annyira egyszerű, mint ahogy a bulvárlapokban olvassuk. A kezdeti feszültségek tovább fokozódnak, ahogy a The Soronprfbs elkezd népszerűvé válni az interneten és Jon megpróbál összejönni Frank ördögien szexi alkotótársával, Clarával (Maggie Gyllenhaal).
Ceremóniamester szerint 10/7

 

A Védelmező - The Equalizer Denzel Washington imdb : 8,2

Robert McCall-ról (Denzel Washington), a nyugodt életet élő bostoni állampolgárról senki sem gondolná, hogy egy visszavonult volt kommandós. De a saját halálát megjátszó ügynök újraéled önálló száműzetéséből, hogy megmentsen egy fiatal lányt (Chloe Grace Moretz) az erőszakos orosz gengszterektől. De a bosszúhadjárat nem csak a bosszúról szól, hanem folyamatosan felfedi, hogy a törvény néha nem elég és át kell lépni a határokat. Ha valaki bajba kerül és nincs hová fordulnia, McCall-ra biztosan számíthat, ő a tehetetlenek védelmezője.
Ceremóniamester szerint 10/8,5 

 

Rejtett penge - The hidden blade imdb : 7,8

A XIX. század közepén egyszer csak eljött a sógunok és szamurájok utolsó napja. A változás szelei fújtak keresztül az országon, és ez még az Unasaka birtokon, Japán fő szigetének északnyugati partvidékén is érezhetővé vált. A film ezt a történetet tárja a szemünk elé.
Ceremóniamester szerint 10/7

 

The Eternal Zero imdb: 7,1

Két testvér a nagymama temetésekor megtudja, hogy a vér szerinti nagyapjuk nem az,
akit nagyapjukként ismernek, hanem egy Zero pilóta(kamikaze), aki odaveszett a háborúban.
Mivel senki nem mond róla nekik semmit, megpróbálják kideríteni
a még élő bajtársak történetei alapján, hogy milyen ember is volt valójában,
de ez nem is olyan egyszerű...
Ceremóniamester kedvenc 10/9,5!!!!!!!!!

 

A szerzetes - Le moine  Vincent Cassel,   imdb : 5,7

Madrid, a tizenhetedik században. A capucinusok kolostorának lépcsőjén hagynak egy csecsemőt, Ambrosio-t. Miután ott nő fel, ő maga is szerzetessé válik. Páratlan prédikátor válik belőle, akinek prédikációi tömegeket vonzanak. Csodálják a szigoráért és erényességéért, aki biztosan ellenáll minden kísértésnek. De a Sátán mondja ki az utolsó szót...  Ceremóniamester kedvenc 10/7

 

 

Kamuzsaruk - Let's Be Cops imdb : 6,8
Két jó haver (Damon Wayans, Jr. és Jake Johnson) az évszázad ugratására készül. Szerintük egy nagy poén érdekében nem ciki rendőrnek öltözni, és kicsit járőrözni békés környékükön: a zsaruknak úgysincs soha semmi dolga arrafelé. Kivéve most.
Ugyanis színre lép egy maffiózó (James D'Arcy), aki nem a vicc kedvéért hord magánál pisztolyt. A két barát hiába magyarázza, hogy ők csak játékból vettek egyenruhát. Az egyikük barátnője (Nina Dobrev) segítségével kénytelenek beleélni magukat a szerepbe. Akarva-akaratlan, felveszik a harcot a szervezett alvilággal.

Ceremóniamester szerint 10/ MINUSZ 8000 pont .... én már (sajna) régóta iránymutatóként sem bízom az imdb-ben...  RÉMÜLET egy trágya film

 

Az élet ízei - The Hundred-Foot Journey imdb: 7,4
A festői szépségű dél-francia kisvárosban Madam Mallory (Helen Mirren) éttermének, az előkelő Le Saule Pleureur-nek nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. Az egyszerű ételek is kifinomult fogássá változnak a keze alatt, amivel vendégeit teljesen megbabonázza. De a tökéletes recepthez mindig kell egy izgalmas hozzávaló. És ez most az egzotikus Indiából érkezik. Egyik napról a másikra toppan be a csendes városkába a Kaddam család, akik nem kisebb tervvel állnak elő, mint hogy megnyitják indiai éttermüket szemben a francia gasztrocsodával. Nem csak a hangos zenétől lesz zajos a környék, de a kurkuma, a szegfűszeg, a curry, és a garam masala is felpezsdíti a lakók ízlelőbimbóit. Az eddig rozmaringtól, és bazsalikomtól illatózó környék élete kezd teljesen a feje tetejére állni, és ezt persze Madam Mallory sem nézheti tétlenül. Megkezdődik a rivalizálás, míg nem a Kaddam család gyöngyszeme, a hihetetlenül tehetséges Hassan (Manish Dayal), és Madame Mallory elbűvölő séf helyettese, Maquerite (Charlotte Le Bon) szövetkeznek: a két teljesen eltérő kultúra ízeit egyesítve élettel telítik meg nem csak a tányérokat, de a bájos városkát is. És ez még Madame Mallory világát is felkavarja. Szárnyai alá veszi Hassant, hogy megtanítsa a kulináris kifinomultság minden csínjára, és közben ő maga is megnyílik az új ízekre, és az élet új csodáira. Mert kell az a kis fűszer, ami kicsit megbolondítja, és felkavarja az egyhangú ízeket

Ceremóniamester szerint 10/8,5 pont 

 

Tavasz, nyár, ősz, tél... és tavasz - Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom imdb: 8,1
Senki sem mentes az évszakok hatalmától, azok évenkénti születési, fejlődési és hanyatlási ciklusától. Még az a két szerzetes sem, akik a hegyekkel körülvett tavacska mellett osztoznak egy remetelakon. Az évszakok változása nem csak a természetre, hanem a benne élő emberekre is erős hatást gyakorol. Felpezsdít, energiával tölt meg, sebeket gyógyít és elmélkedésre késztet. Az öreg szerzetes vigyázó szemei előtt, egy gyermekből lassan fiatalember lesz, aki megtapasztalja az ártatlanság elvesztését, amikor a játék kegyetlenségbe torkollik... a szerelem ébredését, amikor egy nő belép zárt világukba... a féltékenység és a megszállottság gyilkos hatalmát... a megváltás árát... a tapasztalat adta felvilágosodását. Éppúgy, ahogyan örök az évszakok váltakozása, úgy lesz a remetelak mindig a lélek otthona a jelen és az örökkévalóság között lebegve.

Ceremóniamester szerint 10/7 pont 


Túszjátszma - Trespass Nicolas Cage, Nicole Kidman ,imdb: 5,2
Egy elszigetelt, jómódú közösség számára a magánterület védelme különösen fontos, nem kivétel ez alól a Miller család birtoka sem. Az ősi falak és gondosan ápolt kertek ölelésében él az üzletember, Kyle (Nicholas Cage) és felesége, Sarah (Nicole Kidman), akik úgy döntenek, hogy felújítják a házat. Mialatt a munkálatok és lázadó tinédzser lányuk, Avery (Liana Liberato) minden figyelmüket leköti, a könnyű és gyors pénzszerzés reményében négy brutális betolakodó ejti túszul őket otthonukban. Azonban árulás, csalás és intrika üti fel a fejét a hidegvérű bűnözők között. Kyle, Sarah és Avery pedig kénytelen hatalmas kockázatot vállalni annak érdekében, hogy egyénenként és családként is ép bőrrel megússzák a kalandot.

Ceremóniamester szerint 10/8,5 pont  

 

 

Hajszál híján úriember - En ganske snill mann Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg, Jorunn Kjellsby imdb: 7,0

Ulrik 12 évet ült gyilkosságért. Szabadulása után bérel egy kis alagsori szobát. Gengszter barátja egy cserepes virágot hoz neki ajándékba. A régi szép időkről beszélgetnek, és Kennyről, aki miatt Ulrik börtönbe került. A haver kideríti, hol dolgozik Kenny, és Ulrik kémkedni kezd utána. Kenny már nem él egyedül, és láthatólag nagyon boldog. Ulrikot ez szíven üti. Felhívja a volt feleségét, hogy megkérdezze, hogy van a fia. Az ex-nej nem repes a boldogságtól, szeretné, ha Ulrik békén hagyná őket. Ulrik azonban meglátogatja a fiát, és megtudja, hogy nemsokára unokája lesz. Ulrikot mintha kicserélték volna. Aztán kiderül, hogy nem láthatja az unokáját, mert gyilkos; a barátnője hirtelen kiadja az útját; a haver pedig nem hagyja békén, míg bosszút nem áll Kennyn. Ulrik rájön, hogy Kennynek semmi köze nem volt a letartóztatásához. Miért kéne hát megölnie? Nem inkább a gengszter haver nélkül lehetne jobb ez a világ?

Ceremóniamester szerint 10/8,5 pont valami más, fekete, skandináv humor


John Wick Keanu Reeves Willem Dafoe imdb 7,9

John Wick (Keanu Reeves) nyugodt életre vágyik. Magányosan akarja tölteni a napjait: kutyája, sportkocsija, üres, hideg lakása éppen elég neki - nincs szüksége többre. De egy nyugdíjas bérgyilkos nem pihenhet. És amikor bántják, ő sem marad tétlen. Előveszi rég elrejtett fegyvereit, és elindul véres bosszúhadjáratára. Egyetlen ember harcol gengszterek és bérgyilkosok egész hadserege ellen, New York pedig valódi csatatérré válik. És az őrült, véres ütközetben mégsem egyértelmű, ki fog győzni: a gyilkosok légiója vagy a magányos harcos. Hiszen ő John Wick.

Ceremóniamester szerint 10/3,8 pont .....háááát, popcornnal és haribó gumicukorral ;)

 

AMNÉZIA BEFORE I GO TO SLEEP Colin Firth, Nicole Kidman, imdb : 6,2

Christine (Nicole Kidman) minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi (Colin Firth) mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj sem sejt. Egy ideje ugyanis egy pszichiáter (Mark Strong) kezelni kezdte a nőt - és az ő biztatására, titokban vezetett videónapló mégis lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel - és az élet, ami fokozatosan összeáll belőlük, egészen más, mint amit a férje mesél neki. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. Christine az emlékek és hazugságok útvesztőjében bolyong, és nem tudja, kiben bízzon, ha önmagának sem hihet. Egyszer azonban a múlt és a jelen találkozik - és ez robbanáshoz vezet.

Ceremóniamester szerint 10/5,9 pont

 

 

Távozz tőlem, Sátán! - Deliver Us from Evil Édgar Ramírez,Eric Bana, imdb: 6,4

Aki New Yorkban rendőr, az nap mint nap találkozik a bűn és gonoszság minden formájával. Sarchie (Eric Bana) azonban képtelen hozzászokni ahhoz a sok fájdalomhoz, amivel szolgálatban kénytelen szembenézni. Most egy egészen különös gyilkosságsorozat ügyében kénytelen nyomozni. A megmagyarázhatatlan és megmagyarázhatatlanul kegyetlen gyilkosságok felzaklatják, és a szolgálaton kívüli óráit is tönkreteszik: pedig azokat a kislányával és gyönyörű feleségével szeretné tölteni. Amikor már úgy érzi, beleőrül az egyre csak ismétlődő esetekbe, találkozik egy pappal, aki nem hord reverendát, és legalább olyan kemény figura, mint egy New York-i zsaru. És azt állítja, tudja, mi áll a borzasztó bűncselekmények hátterében.
Személy szerint utálom a horror filmeket, de ez nem is igazán az. A mellékszereplő kifejezetten jól alakít. S nem öncélú rémisztgetős film.

Ceremóniamester szerint 10/7,5 pont

 

 

Megdönteni Hajnal Tímeát Kornél Simon, István Hirtling, Simon Szabó, Iván Kamarás, Andrea Osvárt, imdb: 5,7
Mindenki ugyanazt akarja. Hajnal Tímeát. Aki szupersztár fotómodell, egy sztártévés csaja, gazdag és gyönyörű. És nagyon unja az egész felhajtást, egyszerűbb, békésebb életre vágyik. A 15 éves érettségi találkozóján találkozik Danival, aki egy építésziroda alkalmazottja, az esküvőjére készül, tűri a menyasszonya meg a családja basáskodását és nagyon unja az egész felhajtást. Az egykori osztálytársak beszélgetnek meg isznak kicsit, azután futólag elcsábítják egymást a ruhatárban. Nem nagy ügy. Mindenkivel előfordul az ilyesmi. Csak az a baj, hogy az esetet levideózza Bögöcs, a tapló, nagyszájú, fukszos, susogó mackós pornóproducer, és a felvétel segítségével megzsarolja Danit. De valami nagyon furcsát kér cserébe a felvételért: hogy megdönthesse Hajnal Tímeát.

Ceremóniamester szerint 10/6 pont

 

Stalker - Andrey Tarkovskiy imdb : 8,1
Ez a Sztrugackij-fivérek ihlette fantasztikus film egy sivár iparváros lepusztult perifériáján elterülő és az élet szabályaival dacoló, rejtélyes Zónáról, ahova az utat egyedül ismerő Sztalker vezet el egy írót és egy professzort, tulajdonképpen filozófiai értekezés, bár értelmezték politikai parabolaként és személyes látomásként is. Vizuálisan igen szuggesztív kamaradráma formájában veti fel az élet olyan nagy kérdéseit, mint az atomkorszak fenyegetése, a hit és a boldogság problémája, a kiútkeresés egy egyre lehetetlenebbé váló helyzetből és az ennek érdekében szükséges változ(tat)ások. A cím meghatározott célú határátlépőt jelent, és valóban a határ átlépéséről van szó, de a határ nem egyszerűen egy földrajzi övezet, a Zóna határa, hanem a belső világra s ezen belül arra a kényszerpályára utal, amelyen kialakítjuk viszonyunkat a jövőhöz.

Kultfilm!!!! Ceremóniamester szerint 10/6,5 pont

 

Solaris - Solyaris 1972 Andrey Tarkovskiy imdb: 8

A fantasztikus irodalom mai klasszikusa, Stanislaw Lem művének e filmváltozatát gyakran vetették össze Stanley Kubrick hasonló, bár jóval látványosabb kiállítású filmjével (2001: Űrodüsszeia, 1968). Az űrexpedíció célja itt is egy rejtély megfejtése: egy űrállomáson sorra halnak az emberek. 

Kultfilm!!!! Ceremóniamester szerint 10/7,5 pont 

 

Solaris - Steven Soderbergh George Clooney, Natascha McElhone, Ulrich Tukur  2002 imdb : 6,2

A Cloony  Solaris  teljesen más,mint az eredeti Tarkovsky (1972) féle, de szerintem remek darab lett, s ezt úgy mondom, hogy utálom az összes amerikai remake-et. Képileg hihetetlen élményt nyújt (nem véletlenül,hiszen a rendező Steven Soderbergh) és mindemellett Stanislav Lem története hidegrázós. No nem feltétlenül az izgalomtól, hanem inkább az intellektuális gyönyörtől. Elgondolkodtató, sokszor megnézhető film (picit olyan mint a Gattaca), nem úgy mint a mai bárgyú tömegfilmek.

Ceremóniamester szerint 10/9,3 pont 

Arról ne is beszéljünk, hogy az egyik kedvenc költőm, Dylan Thomas : És nem vesz rajtuk erőt a halál című versét mondogatja Cloony.

"And death shall have no dominion. 
No more may gulls cry at their ears 
Or waves break loud on the seashores; 
Where blew a flower may a flower no more 
Lift its head to the blows of the rain; 
Though they be mad and dead as nails,
Heads of the characters hammer through daisies;
Break in the sun till the sun breaks down, 

And death shall have no dominion."
.....
"És nem vesz rajtuk erőt a halál.
Nem hallják immár a sirály jaját
S a parton megtörő hullám zaját;
Hol virág lélegzett, fejét virág
Nem emeli az esős szélbe már;
Bár nincs eszük, s feküsznek mereven,
Lényegük általüt a százszorszépeken,
S nap felé tör, amíg csak a nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

 

Időhurok - Predestination (Ethan Hawke) imdb 7,5

A film egy időutazó ügynök (Ethan Hawke) krónikája, aki újabb és újabb időugrásokkal próbál elfogni egy bűnözőt, aki folyton kitér előle az időben. Az Időhurok Robert A. Heinlein sci-fi novellájából készült a Spierig-testvérek rendezésében, akik a Daybreakers – A vámpírok kora után újra Ethan Hawke-kal közösen forgattak.

Tipikus esete a nagyszerű történet -eredetije a sci-fi nagymesterének, Robert A. Henlein : All You Zombies Balrog Award-ot kapott novellája- gyatra filmes adaptációjának. :(

Ceremóniamester szerint 10/3,5-4 pont

 

Az üldözött - A Most Wanted Man (Philip Seymour Hoffman, Willem Dafoe) imdb: 7

John le Carré novellájából. Egy csúnyán megkínzott, félig csecsen, félig orosz fiatalember bukkan fel Hamburg iszlám közösségében, hogy édesapja sötét üzelmekkel szerzett vagyonát megkaparintsa. Természetesen ez nem kerüli el a német és amerikai hírszerző ügynökségek figyelmét sem. Megkezdődik a hajsza, miközben az idő egyre fogy a tét pedig egyre nagyobb : vajon a titokzatos férfi meghurcolt áldozat, vagy rombolásra és pusztításra készülő szélsőséges?

Ceremóniamester szerint 10/8 pont

 

Eső után - "Ame agaru" Aprés la Pluie  (Takashi Koizumi)  (szamuráj film) (1999)  imdb : 7,9

Akira Kurosawa forgatókönyvéből készült kosztümös film egy - feleségével az eső és áradások miatt egy kis fogadóban rekedt - szamurájról szól, aki, hogy pénzt szerezzen a többiek megvendégelésére, kardpárbajra jelentkezik a szomszédos vár uránál. Sikereivel azonban kivívja ellenségei irigységét és haragját.

A Ceremóniamester maximálisan ajánlja! 10/9,5 pont

 

Csillagok között  - Interstellar imdb:9,1

A legendásan titkolózó rendező új sci-fijéről annyit már tudni, hogy csupa sztár működik közre benne és a csillagok között játszódik. Tudósok felfedeznek egy féreglyukat az űrben, és egy csapatnyi felfedező meg kalandor nekivág, hogy átlépje mindazokat a határokat, amelyeket addig áthághatatlannak hittünk: túl akarnak lépni téren és időn.

A kritikák meg végletesek. Van aki magasztalja, van aki lehúzza. Zseniális, nyálas, túlcsorduló érzelmekkel teli családi dráma, az év legszemetebb filmje, Anne Hathaway tulajdonképpen jeleneteinek 60%-ban csak sír, okos, bölcs, kötelező megnézni, a következő 10 év legjobb sci-fi-je, stb, stb.

Én is megnéztem a filmet, óriási várakozással persze...és szomorúan összegzem a véleményem : indokolatlanul hosszú, helyenként unalmas, Matthew, a kritikákban hansúlyozott óriási alakítása messze elmarad a Dallas.. v a true.detective mögött, szerintem nem rinyál annyit Anne Hathaway sem ,mint ahogy egyes kritikák kidomborítják azt, viszont egy sokkal fájdalmasabb tény, hogy számomra a story is lapos...úgyhogy megint csak várakozok, most épp az új Philip K. Dick filmadaptációra.... A végeredmény numerikus formában : ha suliban lennénk max 3alá, egyszer otthon meg lehet nézni kategória.

Ceremóniamester szerint 10/4,5 pont

 

Éjjeli féreg  - Nightcrawler (Jake Gyllenhaal)  imdb: 8,3

Az amerikai álom elérhetetlen távolságba került Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) generációja számára. A munkanélküliség, nagyratörő célok és az elkeseredett próbálkozás olyan útra sodorja a férfit, ami a mélybe vezet. Minden éjjel, míg a város az igazak álmát alussza, véres sztorikra éhes mini stábok, gyors kocsikkal, kamerákkal és harsogó rendőrségi rádiókkal felszerelve portyáznak a terpeszkedő Los Angeles szennyes utcáin. A rendőrséget megelőzve egyik tetthelyről a másikra rajzanak és a felvételeket a televízióknak eladva váltják dollárra a vért. Lou megmámorosodik a nagy pénzzel kecsegtető lehetőségtől és gátlástalanul gázol át mindenen és mindenkin a sötétben.

Ceremóniamester szerint 10/7,5 pont

 

A kétségbeesés kardja  (Etsushi Toyokawa ) imdb : 7,3

Kanemi Sanzaemon, edo-kori szamuráj, tehetséges kardozó, egy nap váratlanul megöli ura kedvenc ágyasát. Hogy miért, azt később értjük meg, őt pedig meglepő mód lefejezés helyett mindössze egy évi házi őrizetre ítélik. Hogy miért, később azt is megértjük. A járandóságát is megfelezik, így nehéz időknek néz elébe, de beteg felesége halála óta amúgy sem volt egy vidám ember, egyedül a feleség unokahúga tart ki mellette. Szabadulása után visszafogadják ugyanazon uraság mellé, és azt hihetnénk, könnyen megúszta tettét, de hátra van még egy kétségbeesett, végső helyzetre tartogatott kardtechnika meg némi vérfürdő.

Ceremóniamester szerint 10/8 pont

 

Monsieur Hire imdb : 7,6

Hire úr furcsa, magányos, titokzatos ember, akinek egyetlen öröme az, hogy csinos szomszédnőjére, Alice-ra leselkedik. Évek óta vár a pillanatra, amely majd megváltoztatja életét, a nagy kalandra, amely kizökkenti dermedtségéből. Megismerkedik Alice egyik barátjával, Émile-lel... aki, ismerve Alice iránti szenvedélyét, egy gyilkossághoz használja fel a férfit. És az események hirtelen felgyorsulnak...

 

Harag - Fury (Brad Pitt, Shia LaBeouf) imdb: 8

1945 áprilisában, pár héttel a II. világháború befejezése előtt a szövetségesek egyre jobban visszaszorítják az ellenséges csapatokat az európai hadszíntéren. Itt, a náci Németország kellős közepén állomásozik Don Collier őrnagy (Brad Pitt), becenevén Wardaddy és csapata. A Német Birodalom a végét járja. A katonák a végkimerültség határán állnak, az utolsó leheletükkel küzdenek az életben maradásért, és a németek által elfoglalt területek visszahódításáért. Ebben a kimerítő, ám reményteli időszakban csatlakozik a fiatal újonc, David (Logan Lerman) Wardaddy négy fős legénységéhez, akik Sherman típusú tankjukkal vonulnak a túlerőben levő ellenséges csapatok ellen. A kétségbeesett ifjú katona számára teljesen ismeretlen terep mind a harctér, mind pedig a Harag elnevezésű, hatalmas tank fedélzete. A harckocsi edzett, tapasztalt parancsnoka, Wardaddy szárnyai alá veszi a fiút, hogy megtanítsa neki mindazt, amivel túlélheti a háború borzalmait, és beilleszkedhet a jól összeszokott csapatba (Shia LaBeouf, Michael Pena, Jon Bernthal). Az ötfős legénység tisztában van vele, hogy nem sok esélye maradt a több száz fős német sereggel szemben. De bízva tankjuk védelmező erejében, harci tapasztalatukban és egymásba vetett hitükben, ádáz támadásba lendülnek.

Ceremóniamester szerint 10/6 pont 

 

Hamu és hó - Ashes and Snow imdb : 7,8

A "szőrmének arca van" néven  a facebook-on egy barátom által elindult egy kampány, ami a szőrmék nem viseléséről, az állatok megóvásáról szól. Minden állatbarát és művészetet kedvelő embertársam figyelmébe ajánlanám Gregory Colbert ASHES AND SNOW, transzcendenciával, spiritualitással áthatott és ontológiai mélységekbe úszó, csodás képköltészettel átitatott filmjét! S mindez Lisa Gerrard , a Dead can Dance volt énekesnőjének hihetetlen muzsikájával megfejelve!!! Kötelezőőőő!!!! 

A Ceremóniamester maximálisan ajánlja! 10/10 pont

 

Földlakók - Earthlings imdb . 8,4

Az EARTHLINGS egy nagyfilm hosszúságú dokumentumfilm az emberiség teljes állatoktól való függőségéről (kiskedvencként, valamint élelem, ruházat, szórakoztatás, és tudományos kutatás céljából), de bemutatja a totális tiszteletlenségünket is eme ,,nem-emberi segítők" iránt.Az Oscar-díjra jelölt Joaquin Phoenix (GLADIÁTOR) a film narrátora, zenéjét pedig a híres platinalemezes művész, Moby szerezte.A FÖLDLAKÓK rejtett kamerákat és korábban soha nem látott felvételeket használva számol be a világ olyan, nagy iparágainak napi gyakorlatáról, amelyek nyereségükhöz teljes mértékben az állatoktól függenek.Erőteljes, informatív, és elgondolkodtató, a FÖLDLAKÓK messze a valaha megalkotott legátfogóbb dokumentumfilm a természet, az állatok, és az ember gazdasági érdekeinek összefüggéséről. Sok színvonalas állatjogi film van, de ez magasabbra teszi a lécet. A FÖLDLAKÓK szinte ordít, hogy nézd meg. Erősen ajánlott!

A Ceremóniamester maximálisan ajánlja! 10/9 pont

 

 

A 100 ÉVES EMBER, AKI KIMÁSZOTT AZ ABLAKON ÉS ELTŰNT (HUNDRAARINGEN SOM KLEV UT GENOM FÖNSTRET OCH FÖRSVANN) imdb: 7.1

Allan Karlsson (Robert Gustafsson) századik születésnapja közeleg és ennek megfelelően nagyszabású születésnapi zsúrt szerveznek neki a nyugdíjas otthonban, ahol idős napjait tölti. Allan, kora ellenére éles eszű, tisztában van a körülötte zajló eseményekkel, azonban a nemes alkalomból rendezendő buli hidegen hagyja: ünneplés helyett kimászik szobája ablakán és eltűnik. A nála lévő pénzből buszjegyet vásárol és egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően egy pénzzel teli táska birtokosává válik. A táska létéről mások is tudnak, ezért az öregúr drogdílerek és a rendőrség célpontjába kerül.
Allan kalandjai azonban nem százéves korában kezdődtek. Menekülése közben visszaemlékezésekkel mutatja be élete legizgalmasabb, a XX. század történelmét befolyásoló pillanatait: hogyan került egy vacsora asztalhoz a jövendőbeli Truman elnökkel, hogyan stoppolt együtt Churchill-lel vagy éppen csónakázott Mao feleségével és gyűrte le gyalogszerrel a Himalája zord csúcsait.

Végre egy nagyon vicces film ebben a gyenge, unalmas trágyaözönben!!!! Köszi Feri hogy ajánlottad!!! :)

Ceremóniamester ajánlja 10/9 pont

 

 

 

A Megváltás - Salvation (2014) - Mads Mikkelsen Eva Green imdb : 6,9
Az 1870-es években járunk. Mikkelsen játssza John, az egykori katona Skandináviából indult el, hogy új életet kezdjen Amerikában, valahol a nyugati vidéken. De a rózsaszín álmok szertefoszlanak, amikor családját kinyírják, ő pedig annak rendje és módja szerint bosszút áll. Általában itt szokott véget érni egy film, azonban tettével gyorsan magára vonja egy hírhedt bandavezér (Jeffrey Dean Morgan) figyelmét.

Ceremóniamester ajánlja 10/8 pont 

 


 

Herkules Hercules  Dwayne Johnson  imdb : 6,3

A Dwayne Johnson főszereplésével forgatott akció-kalandfilm a mitikus hős történetét dolgozza fel, részben Steven Moore képregényéből építkezve. Herkules egy zsoldoshadsereg élén elindul, hogy véget vessen a Trákiában dúló véres polgárháborúnak. Félistenként földöntúli ereje segíti a harcban, azonban nem vetkőzheti le emberségét, amely egész életében kísérti. A legendás hérosznak útja során mitikus lényekkel is meg kell küzdenie.

Ceremóniamester ajánlja 10/1 pont

 

 

MÁR MEGINT LAKÓTÁRSAT KERESÜNK (CASSE-TETE CHINOIS imdb : 7,1

Xavier élete továbbra is tele van nem várt fordulatokkal, amelyek sajátos életfilozófiájának a következményei. Még mindig keresi a helyét a világban, és még mindig gyakorta bizonytalan, ám ezúttal már két gyermekes apaként próbálja megállni helyét, s ehhez mérten, felelősségteljesen igyekszik cselekedni a mindennapokban. Derült égből villámcsapásként éri, amikor gyermekei édesanyja bejelenti, hogy a gyerekekkel együtt New Yorkba költözik. Alig pár nappal az elválást követően Xavier már szintén egy New York-ba tartó repülőn ül, mivel nem bírja elviselni a gondolatot, hogy csemetéi nélküle nőjenek fel. 

New York számos nem várt fordulatot tartogat a számára: egy leszbikus pár gyermekének vérszerinti apja lesz; az állandó tartózkodási engedélyért feleségül vesz egy kínai lányt; majd újra rátalál a szerelem; miközben legújabb könyvét is sikerrel fejezi be.

Ceremóniamester ajánlja 10/6 pont

 


Százkarátos szerelem Love Punch imdb : 6,3

Kate (Emma Thompson) és Richard (Pierce Brosnan) igazi zsémbes elvált házaspárként viselkedik egymás társaságában, miközben, bár évek óta külön élnek, a legjobb barátoktól kezdve gyerekeikig mindenki biztos benne, hogy egyszer ismét egymásra találnak. Kate szerint azonban erre már nincs esély, ezért sokkal szívesebben ismerkedne más férfiakkal, akár interneten, akár ismerősökön keresztül. Amikor azonban Richard egy nap azzal állít be hozzá, hogy egy cégpanama következtében minden vagyonukat és nyugdíjalapjukat elvesztették, valamint veszélybe került ígéretes gyermekeik jövője is, hajlandó exével Párizsba menni, hogy megmentsék a jövőjüket. Amikor pedig pénzüket visszaszerezni így sem tudják, kétségbeesett tervet eszelnek ki: az őket kisemmiző párizsi cég vezetőjének esküvőjére bejutva meglovasítanák a bájos menyasszony milliókat érő gyémánt nyakláncát, aminek az értéke kényelmesen biztosíthatná nyugdíjas éveiket. Vakmerő kalandjukban legjobb barátaik sietnek segítségükre, de az ötlet még így is eszelősnek hat: búvárkodni, hegyet mászni, embert és gyémántot rabolni nem éppen az ő koruknak és habitusuknak megfelelő rekreációs programsorozat.

Ceremóniamester ajánlja 10/6,5 pont

 

 

Az útvesztő The Maze Runner imdb : 8,2

Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki.

Világukat útvesztő veszi körül. Aki szökni próbál - és sokan vannak ilyenek - mind ottvesznek. Ezek a szabályok, melyek nem változnak és nem változtathatók.
Valami mégis átalakul. Egy titokzatos üzenet hatására néhány srác azt hiszi, van remény a lázadásra. Még akkor is, ha fogalmuk sincs, ki ellen kell lázadniuk, és mekkora veszéllyel próbálnak szembenézni.

Ceremóniamester ajánlja 10/8 pont 

 

Sírok között - A walk amongs the tombstones Liam Neeson imdb : 6,8

A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe. Amikor Scudder elvállalja, hogy segít egy heroin dílernek (Dan Stevens) elkapni pár tagot, akik elrabolták és brutálisan meggyilkolták a feleségét, szembesül vele, hogy ezek a vadállatok nem először tettek ilyet és úgy tűnik, nem is utoljára. A jó és rossz közötti határvonal teljesen elmosódik, és Scudder versenyt fut az idővel, hogy nyomukra akadjon New York peremvidékén, mielőtt újra gyilkolnak.

Ceremóniamester ajánlja 10/4,5 pont

 

X-Men - Az eljövendő múlt napjai - X-Men: Days of Future Past imdb : 8,2

A mutánsok köztünk élnek. Ez így volt a múltban is, és így lesz a jövőben is. Legfeljebb nem ebben a sorrendben. Az alternatív jövőt, a mutánsok és emberek közti háború újabb fejezetét bemutató filmben az X-Men-mozik mindkét generációja játszik: a több, egymást keresztező idősíkon bonyolódó történetben Xaiver professzor tanítványainak nemcsak az emberekkel és az emberekben örök ellenséget látó mutánsokkal kell megküzdeniük - immár robotokat is bevetnek ellenük. A sok mutánsnak és a sok harcnak egyetlen célja van: meg kell akadályozni egy a jövőben készülő katasztrófát. De erre csak egyféleképpen van lehetőség: meg kell változtatni a múltat.

Ceremóniamester ajánlja 10/2 pont

 

 

Lucy (Lucy)    Luc Besson, Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Bemutató: augusztus 7. imdb 6,6

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténet legkeményebb, legemlékezetesebb női akcióhőseit teremtette meg, elég csak a Nikitára, a Leon, a profira, vagy Az ötödik elemre gondolnunk. Besson ezúttal Scarlett Johanssont rendezi Lucy szerepében ebben az új akcióthrillerben. Lucy véletlenül egy sötét üzletbe keveredik, de szembeszáll azokkal, akik foglyul ejtették, és könyörtelen harcossá válik, aki meghaladja az emberi logikát.

Ceremóniamester ajánlja 10/8,5 pont 

 

 

Autómata. (2014) Antonio Banderas imdb :6,3

Jacq Vaucan, a biztosítási ügynök a ROC Robotics Corporation-nál, vizsgálatokat végez a robotok tetteivel kapcsolatban. elismeréseinek hamarosan mélyreható következményei lesznek az emberiség jövőjével kapcsolatban.

Ceremóniamester ajánlja 10/7,5 pont  

 

 

Szarvak - Horns  Daniel Radcliffe (Harry Potter)

Daniel Radcliffe tényleg minden igyekezetével azon van, hogy megszabaduljon Harry Pottertől. Alexandre Aja új filmjében szarvas bosszúállóként tetszeleg. A film egy fantasy némi csipetnyi horror fűszerezéssel és Daniel hamar belement a főszerep elvállalására. A filmet 2013-ban kizárólag Kanadában mutatták eddig be minden máshol az idén október környékén debütál. A film alapjául Stephen King fiának nálunk is megjelent regénye szolgál, amelyben egy fiatalembert gyanúsítanak meg barátnője megölésével. Az eset után a férfi furcsa változásokat vesz észre magán, konkrétan szarvai nőnek, de ezzel együtt olyan képességet is kap többek között, amivel igazmondásra bírja az embereket. Nem is tétovázik tovább, elindul, hogy kiderítse az igazságot...

Ceremóniamester ajánlja 10/1 pont

 

3 nap a halálig - 3 Days to Kill  Kevin Costner

Ethan Runner (Kevin Costner) az ügynökség legjobb embere, aki gyógyíthatatlan betegségben szenved. Úgy dönt, hogy feladja eddigi életét, mert újra akarja építeni elhidegült kapcsolatát feleségével és lányával. Amikor a titkosszolgálat kínál neki egy kísérleti, életmentő gyógyszert egy utolsó küldetésért cserébe, nem tudja visszautasítani. Két feladata lesz: miközben keresi a világ legkeményebb terroristáját, életében először kell figyelnie lányára is.

Ceremóniamester ajánlja 10/ 5 pont

 

The Treatment - De Behandeling imdb 7,1

Nic Cafmeyer (Geert Van Rampelberg) egy különösen kegyetlen, pedofil indíttatású gyerekrablás ügyében nyomoz. Az eset a bárki számára felkavaró szörnyűségek mellett személyesen is érinti: a pszichopata Ivan Plettinckx (Johan van Assche) évtizedekkel korábban elragadta mellőle a kisöccsét, tettét azonban nem lehetett rábizonyítani, a közveszélyes őrült szabadlábon van, levelekkel és meglepetésszerű látogatásokkal zaklatja a férfit. Az ügy szálai egyre szövevényesebb, betegesebb mélységekig vezetnek, mígnem kiderül, hogy korántsem egyedi esetről van szó, és úgy tűnik, valamilyen módon Plettinckx is érintett a bűntényben. Cafmeyer saját elméjének épségét is kockáztatva, a hivatalos utat megkerülve ered a titokzatos elkövető nyomába, miközben halványan felsejlik előtte a remény, hogy végre megtudhatja, mi történt valójában a testvérével.

Ceremóniamester ajánlja 10/5,5 pont

 

November Man - The November Man  Pierce Brosnan imdb 6,7

Peter Devereaux-t (Pierce Brosnan), a rendkívül veszélyes ex-CIA ügynököt egykor a legjobb kémek között tartották számon. Akik ismerték, csak úgy nevezték, November Man: ahol feltűnt a vérprofi CIA-s mérhetetlen pusztítást hagyott maga mögött. És most újra vissza kell szállnia a játszmába: védelmére kel egy szemtanúnak, Alice Fourniernak (Olga Kurylenko), akit az ügynökség kész megölni, nehogy fény derüljön egy évtizede őrzött titkos összeesküvésre. Peter maga is célponttá válik. Egykori barátját, legtehetségesebb tanítványát, David Masont (Luke Bracey) küldik a nyomába, hogy végleg kiiktassa őt. A macska egér játszmában Devereaux már nem tudja kiben bízhat. Itt már nincsenek szabályok, nincsenek szövetségesek. Az egykori legjobb kém egyszemélyes háborúban veszi fel a harcot: miközben igyekszik megvédeni pártfogoltját, a CIA korrupt ügynökeit is ki kell iktatnia.

Ceremóniamester ajánlja 10/ 6,0 pont

 

Az emlékek őre - The Giver imdb: 6,8

Egy tökéletes jövőben, ahol nincs háború, fájdalom, szenvedés, az ifjú Jonas is megkapja életre szóló feladatát a vének tanácsától. A mentorával töltött idő alatt azonban ráébred, hogy mekkora árat kell fizetnie mindenkinek ezért a színtelen békéért. Az emlékek ifjú őre letér a kijelölt ösvényről és a szabályokat felrúgva azt teszi, amiről azt gondolja, hogy helyes.

Ceremóniamester ajánlja 10/ 3,5 pont -pedig az ötlet jó, de filmraírva pocsék lett :(

 

A holnap határa - Edge of Tomorrow  Tom Cruise imdb: 8

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt - pedig az emberiség egy űrből érkezett, könyörtelen fajjal vív hosszú, elkeseredett háborút. Amikor váratlanul mégis bevetik, ő rossz felszereléssel, kevés tapasztalattal indul csatába, és nem is bírja sokáig: gyors és kegyetlen hősi halált hal. Azután feltámad, és újra harcba indul. És újra, és újra, és újra. A földönkívülivel való közvetlen érintkezés időhurokba sodorta, és ő kénytelen számtalanszor végigélni ugyanazt a pokoli küzdelmet, hogy azután újra alul maradjon. Ám az esélyei egyre jobbak. Amikor pedig felbukkan mellette egy különlegesen kiképzett katona (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magukat mentsék meg, hanem az egész világot.

Ceremóniamester ajánlja 10/ 7,5 pont

 

 

A túlélő - Lone Survivor , Mark Wahlberg imdb : 7,8

Végre egy nem nyálas amerikai háborús film. Kicsit más megközelítésben, mint az általában megszokott amerikai trágyalé : akció egy kis pszichológiával fűszerezve. 

2005. június 28-án a Navy Seals négy tagját veszélyes és titkos akcióba küldik Afganisztán Hindu Kush régiójában. A Vörös Szányak fedőnevű küldetés célja magas rangú tálib vezetők semlegesítése. Azonban a küldetés balul sül el, a csapatra ellenséges erők támadnak, s a négy katona csakhamar magára marad, minimális eséllyel a túlélésre. A film a New York Times bestsellere alapján készült, és valós eseményeket dolgoz fel, amely Marcus Luttrell, a történet főszereplője szemszögéből mutatja be a történéseket. Luttrell-t Mark Wahlberg alakítja a most készült filmben.

Ceremóniamester ajánlja 10/8,5 pont

 

A majmok bolygója: Forradalom - Dawn of the Planet of the Apes imdb :8,1

Megint egy botrányosan gyenge film a ceremóniamester szerint. :( Pedig imádom a sci-fi-t. Emlékszem gyerekkoromban a Galaktikán és a Kozmosz könyveken nőttem fel. Pierre Boulle - A majmok bolygója is a kedvenceim közé tartozott. 1963-ban !!!! írta Boulle. Sokszor megfilmesítették de ez igazi takony-unalom-rémálom - s így tényleg egy különleges egyveleg sikerült.... :(

Tartalom : A majmok az urak. Ők az erősebbek, okosabbak, jobban alkalmazkodók. Tíz évvel az első, szuperintelligens emberszabásúak megjelenése után, övék a világ, és Caesar a vezetőjük. Az emberiség mégsem pusztult ki teljesen. Kisebb túlélő csoportjaik bizonytalan, átmeneti békét kötöttek az uralkodó fajjal. Ám a természetes kiválasztódás nem bírja a kompromisszumokat. A béke átmeneti. Előbb-utóbb ki fog törni a csata, amely vagy az embereket vagy a majmokat örökre elsöpri a föld színéről.

Ceremóniamester szerint rémület és nyál.... Hogy lehet ilyen rossz filmet csinálni!??? Talán ők vissza sem nézik....!?? 10/0 pont

Ceremóniamester blog ajánló

További érdekességek a ceremóniamester tollából
Legextrémebb hírek   Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek

Szablya Ákos Ceremóniamester

Hogy az esküvőtök tökéletes legyen!

Kapcsolat

szablyaakoscm@gmail.com
+36 (20) 913-9994

: Hozzájárulok, hogy az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6.cikk 1. bekezdés a) pontja, továbbá a 7.cikk rendelkezése alapján az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a Ceremoniamestered.hu weboldal adatkezelési tájékoztatója szerint kezelje, és azt felhasználva választ küldjön számomra. Megértem, hogy a GDPR rendelkezések szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.
Wedding awards gála - Ceremóniamester Mester jelölés 2016
Wedding awards gála - Ceremóniamester Mester győztes 2017

"Igazi öröm és büszkeség, hogy 2017-ben az ország legjobb ceremóniamestere cím győztese lettem a Hungarian Wedding Awards-on"

Hungarian Wedding Awards 2017

Wedding awards gála - Ceremóniamester Mester jelölés 2016

"Megtiszteltetés, hogy 2016-ban az ország három legjobb ceremóniamestere között lehettem a Hungarian Wedding Awards-on. "

Hungarian Wedding Awards 2016

: Megértettem és elfogadom a személyes adataim kezelésére vonatkozó adatkezelési tájékoztatót
  • Kövess minket :

Time: 0.1750 ms | Memory: 1.27MB | Version: 3.5

Megosztom : social facebook social google social twitter social pinterest social email