Érdekességek

Legextrémebb hírek   Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek

Legújabb filmek amiket nézz ill ne nézz meg IX. - ceremóniamester ajánlja

Egy szubjektív ajánlólista a ceremóniamester jóvoltából. Természetesen mindenki más és más preferenciák alapján dönt. Nekem a legfontosabb a történet, -valószínüleg mert, mint tini "ceremóniamester" sokszor voltam szobafogságban és agyon olvastam magam :) :) :D ... egy könyv meg történet nélkül...-  ha az gyenge akkor nekem az vacak film (kivétel a vígjáték, hiszen az egy helyzetkomikum). Erre szokták mondani : de hát a látvány!!! Akkor én inkább kiülök valahová egy üveg csodaszép N.A.G. borral (köszi Atesz, hogy függővé tettél!!! :P ) kezemben bámulni legyen az Köveskál, a Badacsony napáztatta lejtői vagy épp Angkor mágikus templomai. Szóval ne keseredj el a sok zérus láttán ez csupán az én viszonyom az üres, mondanivaló nélküli alkotásokhoz. ;) A Ceremóniamestered ajánlja!

 

Legújabb mozifilmek és régi nagy kedvencek is (vannak benne a 80-as évekből is) , amiket szerencsére már a neten szörfözve is megtalálhatsz... ;)

 

.....Az előző filmes bejegyzéseket a ceremóniamester (-ed) tollából itt olvashatod el :  

 

ceremóniamester filmajánlásai júni             ceremóniamester filmajánlásai        ceremoniamester filmajánlásai 2          ceremoniamester filmajánlásai 4      

ceremoniamester filmajánlásai 5                ceremoniamester filmajánlásai 6      ceremoniamester filmajánlásai 7          ceremoniamester filmajánlásai 8

ceremoniamester sorozatajánlásai              ceremoniamester összes film         

ceremoniamester kedvenc filmjei

 

 

 

A legújabb ( frissítve : 2016. 11. 08. ) ajánlásaim :

 

 

 

A könyvelő 7,8
Gavin O'Connor rendezésében egy újabb thrillert láthatunk, melynek főbb szerepeiben Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal, Jean Smart, Jeffrey Tambor és John Lithgow. A filmet október 14-én mutatják be az amerikai mozik, hozzánk pedig előreláthatólag október 27-én érkezik meg. A főszereplőnk egy szabadúszó könyvelő (Ben Affleck), aki némileg antiszociális és főleg a számokkal ápol jó barátságot. Mivel igazán jó szakember a bűnszervezetek is megkörnyékezik és ő pedig elvállalja a cégeik könyveléseit, mellyel hatalmas, illegális ügyletekből származó pénzeket mos tisztára. A pénzmosásoknak köszönhetően a kormányügyi szervek is felfigyelnek rá, de nem megbünteti akarják, hanem inkább felhasználni tehetségét és eltüntetni egy techcég millió dollárra rúgó hiányát. Azonban nem egyszerű ügyről van szó, a dolgok olyan fordulatokat vesznek, hogy már emberéletek is veszélyben vannak. 

Ceremóniamester ajánlja 10/8,5 pont

 

 

 

 

A lány a vonaton 6,7
A Paramount Pictures gyártásában, Amerikában 2016. október 6-án bemutatott thriller, A Lány a vonaton október 7-re a hazai mozik vásznára is megérkezett. A filmet Paula Hawkins könyvéből készítették, rendezője Tate Taylor, a főbb szerepekben Rebecca Ferguson, Emily Blunt, Justin Theroux, Haley Bennett, Lisa Kudrow és Luke Evans látható. Rachel ugyanazzal a vonattal utazik nap, mint nap és az ablakokból látható környezet már minden egyes részletét jól ismeri, ahogy az egyik házban lakó párt is, akiknek idilli életére vágyakozik. Rachel komoly alkoholproblémákkal küzd, számára jelenleg elérhetetlene egy olyan békés, boldog élet, ami az említett házaspárról lerí. Minden nap vágyakozással telve nézi őket vagy házukat. Egyik nap azonban egy idillinek cseppet sem mondható esemény szemtanúja lesz. A vonatról nézelődve látja, ahogy a házaspár nő tagjának eltűnését. 

Ceremóniamester ajánlja 10/6 pont 

 

 

The Sword of Doom 8,1
Ryunosuke egy érzéketlen, lelkiismeretlen szamuráj. Amikor megkeresi őt a másnapi bemutató vívásra kiválasztott ellenfelének felesége, és arra kéri, hogy hagyja nyerni a férjét, Ryunosuke szexuális szolgáltatásért cserébe látszólag beleegyezik. Ám a mérkőzés napján megöli az afférról időközben tudomást szerzett, bosszúszomjas férfit, ezért el kell hagynia a faluját. Miközben feleségül veszi áldozatának özvegyét, és beáll egy bérgyilkosokból álló bandába, áldozatának bátyja bosszúra éhesen jár a nyomában. 

Ceremóniamester ajánlja 10/5 pont

 

 

 

 

Jack Reacher: Nincs visszaút 6,7
A főszerepben természetesen Tom Cruise látható, de mellette itt lesz Cobie Smulders, Robert Knepper is, a rendező pedig Edward Zwick. Az első Jack Reacher- film, a 2012-ben Lee Child könyvéből készült első rész nem volt kasszasiker a mozikban, de végül mégis kapott egy folytatást. A történetben módszeresen elkezdik gyilkolni Reacher volt nyomozóegységének tagjait és a gyilkossággal Susan Turnert, a jelenlegi vezetőt gyanúsítják. Jack nem ért egyet ezzel és önállóan, saját szakállára elkezd nyomozni, hogy kiderítse mi az igazság és bebizonyítsa Susan ártatlanságát.

Ceremóniamester ajánlja 10/3,5 pont

 

 

 

 

Inferno 6,7
Ron Howard legújabb filmje, egy amerikai thriller, az Inferno. A film főszerepeiben olyan nevek láthatóak, mint Tom Hanks, Felicity Jones, Iffran Khan, Ben Foster, Omar Sy, Sidse Babett Knudsen.
A főszereplőnk Langdon professzor, aki újabb rejtélyek megoldására vállalkozik, közben pedig bajokba, kényelmetlen és izgalmas helyzetekbe keveredik. Langdon Firenzében tér magához, egy kórházban és a legnagyobb problémáját amnéziája okozza. Nem emlékszik semmire, ám üldözőbe veszik, így segítséget kell szereznie, meg is kapja, Sienna személyében. Langdon professzor csupán annyit tud, hogy az egész kalamajka valamilyen formában Dante Infernójához köthető, melynek jelentős hatása lehet a mai világra.

Ceremóniamester ajánlja 10/7 pont

 

 

 

 

Captain Fantastic 8,0
Egy édesapa, aki az Egyesült Államok északnyugati régiójának erdőiben élt hat fiatal gyermekével, megpróbál visszailleszkedni a társadalomba.

Ceremóniamester ajánlja 10/8,5 pont

 

 

 

A zátony  6,8

Csak a végtelen óceán és egy szörfdeszka... a film hőse (Blake Lively) imád magányosan siklani a hullámokon. Ám ezúttal hamar rá kell jönnie, hogy nincs teljesen egyedül: egy gyilkos cápa eredt a nyomába.
Magára marad egy bóján. A part alig húszméternyire van, mégis elérhetetlen: a cápa ott köröz a bója körül, és támadni akar. Ha életben akar maradni, a lánynak le kell győznie a félelmét... és használnia kell az eszét.   

Ceremóniamester ajánlja 10/8 pont


 

 

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3 - A forradalom (2016) IMDB Pont: 4,3
Ki ne emlékezne a középkorból a jelenbe tévedt, bátor Godefroy lovagra és segédjére, a minden lében kanál Jacques-Foches-ra, akik 1993-ban az egész világot meghódították csetlés-botlásaikkal - Az 1998-ban elkészült Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2.- Az időalagút után tizennyolc évvel végre itt a várva-várt folytatás, amely pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol az előző rész abbamaradt: 1794-ben, a vérzivataros francia forradalom kellős közepén.
A fess Godefroy de Montmirail herceg (Jean Reno) és hű fegyverhordozója, Jacques-Foches, a bolondos (Christian Cavier), alighogy megérkeznek a 18. századi Franciaországba, máris Jacques-Foches egy újabb leszármazottjába, Jacques Focheaux-ba botlanak, aki nem elég, hogy Napóleon Bonaparte tanácsadója, hanem közvádló is egyben. Rögtön guillotine alá is akarja küldeni hőseinket és Godefroy arisztokrata utódait is, akik felettébb arrogáns viselkedésükkel húzták ki a jakobinus diktatúra híveinél a gyufát. Godefroyt azonban nem olyan fából faragták, hogy csak úgy magára hagyja földijeit a bajban....  

Ceremóniamester ajánlja 10/6 pont

 

 

 

 

A ragyogás kapuin túl 7,6
Ez az igaz történet nagyon szépen bemutatja, hogy mit jelent, és hova vezet a hazugság, milyen következménye van a hamisságnak az egyénre és a környezetre nézve.
Ha nem hiszünk Istenben, akkor is látjuk, hogy az életben olyan törvények uralkodnak, melyek egyformán vonatkoznak minden földi lélekre. Láthatjuk, hogy az élet rendjét nekünk, földi halandóknak lehetetlen felülírni. Egyedüli dolog, amit tehetünk annak érdekében, hogy könnyebbé és élvezhetőbbé tegyük földi utazásunkat, az, hogy megismerkedünk ezzel a mindenütt jelenlévő, mindent átfogó renddel, és mint a madár, mely ráfekszik a levegő áramlataira, vele együtt szárnyalunk, és örülünk az életnek. 

Ceremóniamester ajánlja 10/6 pont

 

 

 

 

Mélytengeri pokol 7,6
Mike Williams (Mark Wahlberg) a Deepater Horizon olajfúró torony egyik vezető mérnöke, aki egyre nehezebben hagyja hátra feleségét (Kate Hudson) és aprócska kislányát. Legújabb küldetése egyenesen a Mexikói-öbölbe szólítja, ahol a hatalmas tornyon 125 kollégájával együtt teljesít szolgálatot – köztük olyan színészekkel, mint Kurt Russell, Dylan O'Brien és Gina Rodriguez –, miközben a legfontosabb feladata, hogy felügyelje a munkálatokat, és rendben tartsa a torony működését.
Mike-ot nem zavarják a kemény körülmények, a nagy fizikai igénybevétel, még családja távollétét is meglepően jól bírja, de ami azon a bizonyos áprilisi éjszakán történik, arra sem a torony dolgozói, sem ő nem volt felkészülve. Nem is lehetett felkészülve. Miután ugyanis a Deepwater Horizon hátterében meghúzódó BP olajcég egyik vezetője (John Malkovich) elrendeli, hogy a torony végrehajtsa a veszélyes kísérleti fúrásokat, váratlanul veszélyes gázok törnek a felszínre, a biztonsági rendszer felmondja a szolgálatot, a tornyot pedig óriási robbanás rázza meg, amitől az egész építmény egy óriási tűzgolyóvá változik.
Mike-nak és életben maradt munkatársainak így minden erejével arra kell törekednie, hogy megpróbálják megmenteni a saját életüket, áttörni a lángtengeren, és lehetőleg élve elhagyni a süllyedő tornyot. 

Ceremóniamester ajánlja 10/3 pont

 

 

 


Sully - Csoda a Hudson folyón 8
2009-ben az egész világ a csodájára járt Chesley "Sully" Sullenberger (Tom Hanks) hőstettének, a kiváló pilóta ugyanis képes volt arra, hogy egy meghibásodott repülőgépet leszállítson a New Yorkot keresztülszelő Hudson folyó fagyos vizére, amivel képes volt megmenteni 155 utasának életét.
Habár az egész világ egy igazi hősként ünnepelte Sully-t, az összes híradás páratlan ügyességéről, tehetségéről és a kapitány elképesztő lélekjelenlétéről beszélt, mindeközben vizsgálat is indult ellene. Ezen a vizsgálaton azonban nem arra derült fény, hogy Sully milyen nagyszerű pilóta, vagy hogy mennyire becsülik meg a munkahelyén, sokkal inkább az a fenyegetés várt rá, hogy kirúgják, és soha többé nem vezethet repülőgépet.

Ceremóniamester ajánlja 10/7 pont

 

 

 

 

A hét mesterlövész 7,2
Rose Creek egy álmos kisvároska, amelyet Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard), a jól ismert és rettegett iparmágnás súlyos elnyomás alatt tart. Az egyre kétségbeesettebb és félelemben élő lakók, Emma Cullennel (Haley Bennett) az élükön azonban elhatározzák, hogy megpróbálnak leszámolni a zsarnokkal, ám ehhez nem a törvényhez, hanem inkább néhány törvényen kívülihez fordulnak segítségért.
Rövid időn belül össze is hozzák a nagy csapatot, a hét mesterlövészt, akik között bérgyilkosokat, szerencsejátékosokat és fejvadászokat egyaránt találhatunk Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Jóéjt Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D'Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) és Véres Aratás (Martin Sensmeier) név alatt. Az ő feladatuk lesz az, hogy leszámoljanak Bogue-val, de miközben a kisebb háborúra készülnek, a törvényen kívüliek ráébrednek arra, hogy sokkal nagyobb dologért kell harcba szállniuk, mint a fizetségük. 

Ceremóniamester ajánlja 10/2,5 pont Borzalom.....minek ilyen remake!?????

 

 

 

 

Angyalok és banditák 5,4
Henry nagyszabású bankrablást tervez a gyilkosokból és banditákból álló csapatával. Azt reméli, hogy a zsákmányból mindannyian új életet kezdhetnek a mexikói határnál. Ám a dolgok nem a terv szerint alakulnak, rablás közben megölnek egy szövetségi marsalt. Emiatt vérdíjjal a fejükön veszik az irányt délnek. Félholtan, lovak, víz és élelem nélkül végül George Tildon tanyáján kötnek ki. Mivel nincs más választásuk, éjszakára a családnál húzzák meg magukat. Ijesztő események sora veszi kezdetét. 

Ceremóniamester ajánlja 10/7 pont

 


Kivégzési parancs (2016) IMDB Pont: 5,8
A nem túl távoli jövőben egy, a technikailag nagyban függő társadalomban az embereknek meg kell küzdeniük a gépekkel az életben maradásért. Elitkommandósok egy csapata kiképzésre indul egy elhagyott szigetre, de a gyakorlat szörnyű fordulatot vesz.
Ceremóniamester szerint 10/3 pont

 

 

 

Sérülés 8,3
A Concussion című filmdráma középpontjában egy amerikai focicsapat áll, melynek játékosai komoly agyrázkódást és súlyos sérüléseket szenvedtek el játék közben. A film azt mutatja be, hogy a maradandó károsodást szenvedett játékosok önhibán kívül keletkezett sérüléseit a Nemzetközi Futball Szövetség hogyan próbálta meg letagadni. 

Ceremóniamester ajánlja 10/9 pont

 

 

 

 

I.T. 5,4
Mike Regannek mindene megvan, amit csak ember kívánhat. Gyönyörű családja van s egy modern smart házban éli életét. Cége forradalmasítani készül a repülési iparágat, ám az egyik tanácsadójával csúnyán összevesznek. A vita igencsak elfajul, és nemsokára már Mike családja is veszélybe kerül.

Ceremóniamester ajánlja 10/7,5 pont

 

 

 

Éjféli látomás   6,8

Alton Meyer bizarrul erőteljes képességekkel és furcsa gyengeségekkel rendelkező fiú,bármilyen másoktól eltérően a világon. Az éjszaka közepén az apja, Roy, eltünteti őt attól az elszigetelt kultuszból, amit gyakorlatilag imád és elhatározza, hogy mindenáron vissza nyerje őt.   

Ceremóniamester ajánlja 10/7,5 pont

 

 

 


20.000 nap a Földön 7,5
20,000 nap a Földön - a legendás alternatív rockzenész, költő, író és forgatókönyvíró Nick Cave szemével. A művész különleges utazásra invitál, a film életének egyetlen elképzelt napját mutatja be. A gyönyörűen fényképezett alkotásban összemosódik fikció és valóság, Cave képzelt és igazi élete, de természetesen feltűnnek benne állandó alkotótársai - zenekara, a Nick Cave & the Bad Seeds tagjai, vagy éppen Kylie Minogue és a színész Ray Winstone -, illetve néhány remekül sikerült koncertbe és a lemezfelvételbe is belepillanthatunk. A legutolsó album, a Push The Sky Away munkálatai közben készült 20,000 nap a Földön intim portrét fest az alkotófolyamatról, azt vizsgálva ezáltal, hogy mi tesz minket azzá, amik vagyunk. A lebilincselő alkotás egyben a kreatív szellem változásra ösztökélő erejének ünneplése is.

Ceremóniamester ajánlja 10/8,5 pont

 

 


A Hologram for the King 6,1
A regény egy Samuel Beckett idézettel kezdődik, az előzetes pedig a Talking Heads Once in a Lifetime című klasszikusával, amit maga Tom Hanks regél el nekünk, röviden illusztrálva (majdnem) csődbe ment életét, majd megérkezünk Szaúdi Arábiába. Itt egy talán túlságosan is bohókás sofőr mutatja meg neki a sivatagi királyságot és annak szokásait - egy nagy tömeg előtt elhaladva kiderül, ott tartják a nyilvános kivégzéseket -, és kimerült főhősünk, aki előtt számtalan akadály tornyosul, hamarosan orvosi kezelésre szorul, orvosa pedig egy csinos, magabiztos asszony. 

Ceremóniamester ajánlja 10/5,5 pont

 

 

 


Az ember, aki mindent tudott 7,7
Miután egyedül ragad egy lakatlan kis szigeten, Hank feladja a reményt, hogy valaha is hazajuthat. Egy nap azonban váratlan dolog történik, egy holttest sodródik partra, s a férfi rájön, most adódott egy utolsó lehetőség arra, hogy elkerülje a biztosnak tűnő halált. 

Ceremóniamester ajánlja 10/8,5 pont agybeteg egy film!!!! ;) 

 

 


Die Farbe 6,6
Arkham, 1975. Jonathan Davis édesapja eltűnt. A nyomok Németországba vezetnek, a sváb-frankóniai erdőségbe, ahol a II. Világháború után állomásozott. Jonathan nekiindul hogy megtalálja és visszahozza, de a vadon mélyén a múlt sötét rejtélyére bukkan...

Ceremóniamester ajánlja 10/5 pont

 

 


Harc a szabadságért 6,8
Newton Knight (Matthew McConaughey) egyszerű földművesként él a Mississippi állambeli Jones megyében, amíg a déli és az északi államok között ki nem robban a polgárháború. A Konföderáció katonájaként ő maga is harcba indul, ám hamarosan kiábrándul az értelmetlennek tűnő küzdelemből. Knight hevesen ellenzi a rabszolgaságot és a déli államok kiválását az Unióból, ám nem ő az egyetlen, aki elégedetlen: a karizmatikus férfihoz sorra csatlakoznak a helyi farmerek és a szökött rabszolgák. Közéjük tartozik a gyönyörű rabszolgalány, Rachel (Gugu Mbatha-Raw) is, akibe Knight halálosan beleszeret, és a törvényi tiltás ellenére feleségül akarja venni. Ami egy maroknyi csoport elszigetelt lázadásának indul, jelentős mozgalommá növi ki magát, amelynek eredményeként Jones megye, a rabszolgatartó Mississippi állam szívében, kikiáltja a függetlenségét. Ám a küzdelem ezzel még nem ér véget. 

Ceremóniamester ajánlja 10/5 pont

 

 

 


Szex receptre (2016) IMDB Pont: 6,9
A film középpontjában öt különböző pár áll, akiknek mindennapos ám cseppet sem hétköznapi problémáit követhetjük nyomon, melyek olykor viccesek, olykor kicsit elgondolkodtatók, de alapvetően mindig a humoré a főszerep, és minden történetet összeköt a boldogság keresése, na meg persze a szex! 

Ceremóniamester ajánlja 10/6 pont

 

 


ARQ 6,5
Egy furcsa páros egy időhurok csapdájába esik, ahol újra és újra fegyveres támadók rajtaütéseivel kell szembenézniük, miközben egy rejtélyes energiaforrást védelmeznek. 

Ceremóniamester ajánlja 10/6pont

 

 

 


Partizán 5,8
A tizenegy éves Alexander egy zárkózott kis közösségben él, melyet a karizmatikus Gregori vezet. A férfi arra tanítja a gyerekeket, hogyan kell állatokat tartani, növényeket termeszteni, dolgozni, közösségben élni - és embert ölni. A kistestvére születése után a fiú gondolkodóba esik, és megkérdőjelezi Gregori mindenhatóságát, és hogy valóban gyilkosokat kell-e nevelni a fiatalokból. Az ellenszegüléstől tartva Gregori ellenségesen kezd viselkedni Alexanderrel, akit egykor fiaként szeretett.

Ceremóniamester ajánlja 10/5 pont

 

 

 

Snowden 7,2
Edward Snowden nem akart mást, csak a hazáját szolgálni egy jó hazafi katonaként. Karrierjének azonban egészségi állapota csakhamar véget vet, ezáltal informatikusként tud elhelyezkedni a seregben, méghozzá a titkosszolgálati részlegen. Miután megkapja új állását, egészen elképesztő felfedezésre jut, lévén kideríti, hogy az amerikai kormány szinte bárkit képes lefülelni az egész világon. Ha kell, telefonokat hallgatnak le, elektronikus üzeneteket olvasnak el, de akár webkamerán keresztül is megfigyelhetik a célpontot a saját otthonában.
Snowden ekkor válaszút elé kerül! Vagy továbbra is rendületlenül hisz az Amerikai Egyesült Államokban, a szabadságban, ezáltal asszisztál a kormány illegális cselekedetei mellé, vagy inkább óriási botrányt kirobbantva nyilvánosságra hozza az összes olyan információt, amit megtudott a munkája során, ám ebben az esetben egy életre szóló menekülés vár rá. 

Ceremóniamester ajánlja 10/7,5 pont

 

 

 

 

Tolvajbecsület 7,2
A film a Stockholm-i alivilágot mutatja be. 

Ceremóniamester ajánlja 10/6,5 pont

 

 

 

 

A grizzly birodalma 5,3
Az alaszkai vadonban nem könnyű az emberek helyzete, az élet állandó küzdelem a természet erőivel. Így van ez akkor is, amikor egy könyörtelen grizzly medve kezdi terrorizálni az egyik kisváros lakóit, nyomát szétmarcangolt áldozatok jelzik. A seriff elindul az erdőbe, hogy megtalálja az ökológus feleségét, ehelyett azonban az elhidegült exbűnöző testvérébe botlik. A két férfi hamarosan keresztezi a gyilkos medve útját. A prédából vadász lesz, és a vér szagára elszabadul a vad természet. 

Ceremóniamester ajánlja 10/5 pont

 

 

 

Ben Hur 5,2
A Ben Hur az 1959-es klasszikus feldolgozása, Judah Ben-Hur (Jack Huston) herceg története, akit fogadott testvére, Messala (Toby Kebbell), a római hadsereg tisztje hamisan vádol árulással. Nemesi címétől megfosztják és rabszolgaságba kényszerítik, ezért hátra kell hagynia családját és szerelmét (Nazanin Boniadi). Több évet tölt a tengeren hánykolódva, mielőtt bosszúra szomjazva hazatérne. Ehelyett azonban megváltást talál. 

Ceremóniamester ajánlja 10/1,5 pont Borzalom.....minek ilyen remake!?????

 

 

 

 

Into the Forest 6,1
A nem túl távoli jövőben két fiatal nő, aki egy elhagyatott, ősi erdőben él rájön, hogy a világ a pusztulás szélén áll. Kettejüknek együtt kell megküzdeniük a ellenséges behatolókkal, a járványokkal, a magánnyal és az éhezéssel. 

Ceremóniamester ajánlja 10/5 pont

 

 

 

 

A házmester 6,4
Antoine egy rock zenekar tagja, akit egy nap teljesen váratlanul ér utol a depresszió. A kiégett zenész kilép addigi életéből, és hirtelen ötlettől vezérelve elvállalja egy társasház házmesteri állását. Kezdetben idegenül mozog új munkakörében, ám egy idő után nyugalmat talál a kukák tologatása, a posta válogatása és az udvar sepregetése során. Lassanként a lakókkal is megismerkedik: barátra lel a félrecsúszott ex-focista, valamint egy frissen visszavonult, de megállni képtelen asszony, Mathilde személyében. A lakók egyre jobban megszeretik a különc Antoine-t, aki hol egy épület makett, hol egy kutya számára nyújt menedéket gondnoki lakásában, és még arra is időt fordít, hogy futórózsákat szerezzen az udvar vidámabbá tételére. Saját magával és depressziójával azonban továbbra sem tud szembenézni, bár tisztában van vele, ez egy nap elkerülhetetlenné válik. 

Ceremóniamester ajánlja 10/7,5 pont

 


Bosszúra törve Travolta 5,3
A történet egy olyan elkeseredett férfiról szól, aki kénytelen törvényen kívülivé válni, miután a korrupt rendőrök nem képesek megtalálni a szeretett felesége gyilkosát… 

Ceremóniamester ajánlja 10/2 pont

 

 


Bastille Day 6,3
Egy fiatal művész és egy egykori CIA-ügynök szövetkezik egy anti-terrorista küldetésre Franciaországban. 

Ceremóniamester ajánlja 10/4 pont

 

 

 

 

Lazer Team 5,7
A földlakók kódolt üzenetet kapnak a világűrből, melyből megtudják, hogy nincsenek egyedül, a galaxis azonban veszélyesebb hely, mint azt korábban gondolták. Ezt csakhamar a saját bőrükön is kénytelenek megtapasztalni. 

Ceremóniamester ajánlja 10/1 pont

 

 


Értékes rakomány 4,6
A kegyetlen bandavezér, Eddie (Willis) arra kényszeríti Jacket, a "tolvajok Michelangelóját", hogy raboljon ki egy értékes rakományt szállító páncélautót. Cserébe Eddie szabadon ereszti Karent, akit túszként tart fogva. Csakhogy a dolgok egyáltalán nem a tervek szerint alakulnak… 

Ceremóniamester ajánlja 10/1 pont

 

 

 

 

A bűn éjszakája: Választási év 6,1
Két év telt el azóta, hogy Leo Barnes (Frank Grillo) a megtisztulás éjszakáján bosszúra szomjazva fia gyilkosának nyomába eredt. Most Charlie Roan (Elizabeth Mitchell) szenátor biztonsági embereinek főnöke, az ő feladata, hogy az elnökjelölt túlélje az aktuális éjszakát és esélyt kapjon annak megszüntetésére. Egy árulást követően azonban mindketten az utcákra kényszerülnek, ahol bérgyilkosok vadásznak rájuk, és minden külső segítség nélkül kell túlélniük hajnalig… 

Ceremóniamester ajánlja 10/0 pont

 

 


A fák tengere 4,9
A The Sea of Trees egy amerikai férfiról szól, aki öngyilkos akar lenni a Fák tengere nevezetű japán erdőben, amely népszerű helyszínnek számít a szuicid hajlamú emberek körében. Ott azonban összetalálkozik egy japán férfival, aki szintén ez okból indul oda, találkozásuk pedig egészen másfelé tereli az eseményeket. 

Ceremóniamester ajánlja 10/4 pont

 

 

 

 

 

 

Farkastotem   IMDB Pont: 6,7 

1969-ben egy fiatal pekingi diákot, Chen Zhent a nomád pásztorok közé küldenek Belső-Mongóliába, hogy ott éljen. A nomádokat délről a civilizáció előretörése, északról pedig a portyázó farkasok veszélyeztetik, amik emberekre és állatokra egyaránt halálosak lehetnek.  Ceremóniamester szerint 10/6 pont

  

 

 

A bizalom (2016)    IMDB Pont: 5,4 

Waters és Stone két senki, aki irodistaként dolgozik a rendőrségnél, ahol stiklikkel egészítik ki fizetésüket. Amikor Stone fülébe jut, hogy egy heroindíler hatalmas összeget tart egy széfben, a két barát elkezdni követni a pénz nyomait, melyek egy kis élelmiszerboltba vezetnek. A tervük nem is lehet más, mint hogy feltörik a széfet, és osztoznak a zsákmányon. Csakhogy amikor rájönnek, mit is rejt valójában a széf, már túl késő, hogy visszaforduljanak.

Ceremóniamester szerint 10/ 3 pont

 

 

Eddie, a sas (2016)    IMDB Pont: 7,5

Ő a tipikus angol hős. Eddie (Taron Egerton) nem igazán ügyes, sőt, első ránézésre kifejezetten kétballábasnak tűnik, viszont nagyon lelkes. És ő az egyetlen, aki síugróként a brit színeket képviseli az 1988-as Calgary téli olimpián. Így aztán ő lesz a brit sporttörténet egyik legnagyobb legendája: példa arra, hogy nem szabad feladni, hogy érdemes küzdeni, és nem a győzelem a fontos - bár az is nagyon jól tud esni. Eddie és edzője (Hugh Jackman) a lehetetlent vállalják, és talán valóra is váltják. Egy egykor hatalmas nemzet tőlük várja, hogy újra igazán büszkék lehessenek.

 

Ceremóniamester ajánlja 10/8 pont

 

 

 

 

Mike és Dave esküvőhöz csajt keres (2016)    IMDB Pont: 6,5

Mike (Zac Efron) és Dave (Adam DeVine) igazi sportember: ők a felelőtlen bulizás, az elhajlás, a komolytalanság és fel nem növés bajnokai. A sok futó kapcsolatnak csak egy hátránya van: amikor nővérük férjhez megy, fogalmuk sincs, kit vigyenek magukkal a hawaii lakodalomba. Így aztán, feladnak egy hirdetést, ami viszont valahogyan önálló életre kel: pillanatok alatt százezrek látják és lájkolják a szöveget.
A sok jelentkező között a srácok végre rátalálnak az igazira: arra a két csajra, aki felelőtlen bulizásban, elhajlásban és komolytalanságban is túltesz rajtuk.
Ceremóniamester szerint 10/3 pont

 

A végső lecke    IMDB Pont: 6,9

A 92 éves Madeleine úgy dönt, hogy előre elrendezi a halála körülményeit, beleértve a dátumot, és a feltételeit is. Azzal, hogy mindezt elmondja a lányának, Diane-nek, és a fiának, Pierre-nek, azt reméli, hogy így a lehető legfinomabb módon tudja felkészíteni őket a közelgő halálára. Ám a gyermekeik sokként élik meg ezt. Egészen a haláláig Madeleine megőrzi a méltóságát, bölcsességét, az élet iránti szenvedélyét, így a gyermekeinek, de különösen Diane-nek, egy megható „végső leckével” tud szolgálni.   Ceremóniamester szerint 10/ 6 pont

 

  

Last Days in the Desert   IMDB Pont: 5,6

Hittanóráról, innen-onnan a legtöbbünk ismeri Jézus megkísértésének történetét. Negyven napra kiment a pusztába, ahol az ördög többször is bűnre csábította őt. A keresztény vallás alapítójának sivatagi vándorlását Ewan McGregort főszereplésével dolgozta fel a Last Days in the Desert.
Magát, Jézust és az Ördögöt is Ewan McGregor alakítja, a fényképezésért az immár háromszoros Oscar-díjas Emmanuel Lubezki felel.Ceremóniamester szerint 10/6 pont

 

 

 

Központi Hírszerzés (2016)   IMDB Pont: 6,6

A gimnáziumi osztály egykor halálra szekált lúzere halálos CIA ügynökként bukkan fel a gimnáziumi évfolyam találkozón. Mi több, azt állítja, hogy egy szigorúan titkos ügyön dolgozik, és segítséget kér a suli egykori nagymenőjétől, aki mára a régi szép időket visszasíró könyvelővé szürkült. Ám mire a megfontolt aktakukac rájön, mibe is rángatták bele, már túl késő kiszállni, és az egyre kiszámíthatatlanabb új barát egyre mélyebbre rántja a lövöldözések, konspirációk és kémkedések világába, ahol mindketten bármikor kinyiffanhatnak, méghozzá számtalan különböző módon.  Ceremóniamester szerint 10/4 pont

 

A férfi a vonatról     IMDB Pont: 7,3

Egy unalmas francia település kihalt állomásán magányos utas száll le a vonatról: egy őszes hajú, rojtos bőrdzsekis férfi. Bűnözőnek látszik, igaz, az öregedő fajtából. Olyan ember benyomását kelti, aki soha nem tett fel semmilyen kérdést az élettel kapcsolatban, nem teremtett mélyebb kapcsolatot senkivel, és aki talán élete utolsó szakaszához érkezett. A férfi pár perccel később egy jól öltözött nyugdíjas irodalomtanárba botlik, aki mintha valami izgalmas dologra várna. Ez a két férfi az utolsó pillanatban egycsapásra és váratlanul összebarátkozik, és varázslatos módon esélyt kapnak arra, hogy bepótoljanak valamit az elszalasztott évekből.  A férfi a vonatról Patrice Leconte csöndes, humorral átszőtt díjnyertes meséje a barátság és a sors, a vágyakozás és a megbánás mélyebb összefüggéseiről, de mindenekelőtt az idő múlásáról és az általunk hozott döntésekről. A film két olyan férfi története, akik talán soha nem találkoztak volna, ha a véletlen össze nem hozza őket, és akikben látszólag semmi közös nincs, mégis az utolsó pillanatban megváltoztatják egymás életszemléletét.

Ceremóniamester szerint 10/6,5 pont

 

Ceremóniamester blog ajánló

További érdekességek a ceremóniamester tollából
Legextrémebb hírek   Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek

Szablya Ákos Ceremóniamester

Hogy az esküvőtök tökéletes legyen!

Kapcsolat

szablyaakoscm@gmail.com
+36 (20) 913-9994

: Hozzájárulok, hogy az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6.cikk 1. bekezdés a) pontja, továbbá a 7.cikk rendelkezése alapján az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a Ceremoniamestered.hu weboldal adatkezelési tájékoztatója szerint kezelje, és azt felhasználva választ küldjön számomra. Megértem, hogy a GDPR rendelkezések szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.
Wedding awards gála - Ceremóniamester Mester jelölés 2016
Wedding awards gála - Ceremóniamester Mester győztes 2017

"Igazi öröm és büszkeség, hogy 2017-ben az ország legjobb ceremóniamestere cím győztese lettem a Hungarian Wedding Awards-on"

Hungarian Wedding Awards 2017

Wedding awards gála - Ceremóniamester Mester jelölés 2016

"Megtiszteltetés, hogy 2016-ban az ország három legjobb ceremóniamestere között lehettem a Hungarian Wedding Awards-on. "

Hungarian Wedding Awards 2016

: Megértettem és elfogadom a személyes adataim kezelésére vonatkozó adatkezelési tájékoztatót
  • Kövess minket :

Time: 0.1526 ms | Memory: 1.22MB | Version: 3.5

Megosztom : social facebook social google social twitter social pinterest social email