Érdekességek

Legextrémebb hírek   Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek

Legújabb filmek amiket nézz ill ne nézz meg V. - ceremóniamester ajánlja

Egy szubjektív ajánlólista a ceremóniamester jóvoltából. Természetesen mindenki más és más preferenciák alapján dönt. Nekem a legfontosabb a történet, -valószínüleg mert, mint tini "ceremóniamester" sokszor voltam szobafogságban és agyon olvastam magam :) :) :D ... egy könyv meg történet nélkül...-  ha az gyenge akkor nekem az vacak film (kivétel a vígjáték, hiszen az egy helyzetkomikum). Erre szokták mondani : de hát a látvány!!! Akkor én inkább kiülök valahová egy üveg csodaszép N.A.G. borral (köszi Atesz, hogy függővé tettél!!! :P ) kezemben bámulni legyen az Köveskál, a Badacsony napáztatta lejtői vagy épp Angkor mágikus templomai. Szóval ne keseredj el a sok zérus láttán ez csupán az én viszonyom az üres, mondanivaló nélküli alkotásokhoz. ;) A Ceremóniamestered ajánlja!

Legújabb mozifilmek és régi nagy kedvencek is (vannak benne a 80-as évekből is) , amiket szerencsére már a neten szörfözve is megtalálhatsz... ;)

 


.....Az előző filmes bejegyzéseket a ceremóniamester (-ed) tollából itt olvashatod el : ( ceremóniamester filmajánlásai júni  ceremóniamester filmajánlásai   ceremoniamester filmajánlásai 2   ceremoniamester filmajánlásai 4 ceremoniamester sorozatajánlásai ) ceremoniamester összes film

  

 

A legújabb ( 2016 frissítve Január 4-én ) ajánlásaim :

 

 

 

Star Wars: Az ébredő Erő IMDB Pont:8,0 

A Lucasfilm és a rendező J.J. Abrams közös alkotása.
A klasszikus-trilógia után nagy kérdés volt, hogy miként is folyhatna tovább a történet. Regényformában több történet is megjelent, ámde Lucas a Jedi visszatér után 15 évvel egy előzmény-trilógiával folytatta a sorozatot, aminek a stílusa a rajongók egy nagy részét letörte. A Sithek bosszúja után a sorozat rajzfilmekkel bővült tovább, ami átkötőrészek voltak a II. és III. filmek közt. 

Gondolom mindenki már remegve várta... és szánalmas, szégyen, ciki, botrány!!! A legszebb a gagyi gonosz karaktere, s amikor összekardozza az űrhajót mérgében...és hasonlóak...még otthon se nézd meg kategória :( 

Ceremóniamester ajánlja 10/0 pont 

  

 

 

A visszatérő (The Revenant)     IMDB Pont: 8,3
Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) igaz története alapján, aki egy prémvadász volt a XIX. század elején Amerikában. Az egyik vadászatuk során Hught megtámadja egy medve és társai azt hiszik, hogy bele is halt, így hátra hagyják a vadonban. A sebesült vadász nem adja csak úgy fel, és a társai nyomába ered a fagyos vidéken keresztül.

Ceremóniamester ajánlja 10/ 9,5 pont

 

 

 

 

Az aljas nyolcas IMDB Pont: 8,1
Az Aljas nyolcas főhősei sokat próbált fejvadászok, akik az amerikai polgárháborút követő időszakban találkoznak egymással Wyoming erdős vidékein. Egy kemény hóvihar elől menekülve kénytelenek egy helyen meghúzni magukat, a kényszerű összezártság eredménye pedig ármány és intrika. Vajon túlélik-e a vihart az egymás megtévesztésével és átverésével boldogulni próbáló hét(nyolc)próbás gazemberek?

Ceremóniamester ajánlja 10/3,5 pont

 

 

 

A KEZDÕ (THE INTERN) IMDB Pont:7,2 
Ben Whittaker (Robert De Niro) egy 70 éves özvegy férfi, aki rájön, hogy a nyugdíj nem feltétlen az ő kenyere. Úgy dönt, hogy megpróbál visszaevickélni a munka világába és ezzel talán újra felfedezi önmagát és kikerül a szürke hétköznapokból. Újra munkába állni viszont nem könnyű dolog, páne a mai világban. Hősünk nagy nehézségek árán egy online divat magazinnál helyezkedik el, ha aggkora ellenére gyakornokként alkalmazzák, a főnöke pedig a csinos és fiatal Jules Ostin (Anne Hathaway). Az új munkahely a várt változásokat maradéktalanul meghozza a férfi életébe, azonban nem csak Ben lesz az, aki változásokon esik át, hanem a körülötte lévő emberek is, akiket maga Ben Whittaker kezd megváltoztatni.

Ceremóniamester ajánlja 10/6 pont

 

A szállító: Örökség IMDB Pont: 5
Frank Martin a legjobban képzett szállító, akit pénzért találni lehet. A tét magasabb, a technológia fejlettebb, de megmaradt a három egyszerű szabály, amit betart: teljesítsd a megbízást, nincsenek nevek és ne nyúlj a csomaghoz. Amikor Frankot a ravasz femme fatale Anna és három gyönyörű társa felbérli, gyorsan rájön, hogy átverték. Anna és csapata elrabolták apját (Ray Stevenson), hogy így kényszerítsék Franket arra, hogy segítsen leszámolni a kegyetlen orosz emberkereskedőkkel. Mivel a bosszú vezérli, megszegi szabályait, és semmi sem akadályozhatja meg őt abban, hogy megmentse apját. Ceremóniamester ajánlja 10/2 pont

 

 

 

Kémvadászok: a szolgálat kötelez IMDB Pont:6,3
Amikor egy terrorista egy rutineljárás során megszökik a fogságból, Will Crombie-nek szövetkeznie kell az MI5 emberével,Harry Pearce-szel, hogy együttes erővel akadályozzák meg a bűnözőt abban, hogy végrehajtsa kegyetlen tervét London és polgárai ellen

Ceremóniamester ajánlja 10/5 pont

 

 

SICARIO - A BÉRGYILKOS IMDB Pont:8,1
Az emberrablási ügyekre specializálódott FBI ügynök, Kate Macer (Emily Blunt) és csapata egy bevetés során falba temetett, rothadó hullákra bukkan a Diaz család házában. Kate-et ezután felkérik, hogy vegyen részt egy titkos akcióban az Egyesült Államok és Mexikó területén ténykedő hírhedt Diaz klán és vezetője, a véreskezű drogbáró elfogására. A klán a könyörtelen Sonora kartell tagja, amely a drogcsempészettől az emberrabláson át a hidegvérű kivégzésekig a szervezett bűnözés minden területén jelen van a közép-amerikai régióban. A mexikói bűnbanda terjeszkedését egyre nehezebb megfékezni, a korrupcióban már több ügynök is érintett. Egy kolumbiai bérgyilkos, Alejandro (Benicio Del Toro) és Matt Graver különleges ügynök (Josh Brolin) vezetésével szigorúan titkos egység indul Ciudad Juarez felé.

Ceremóniamester ajánlja 10/8 pont

 

 

Legenda Legend IMDB Pont:8,1
A 60-as évek Londonjában mindenkinek volt egy története a hírhedt Kray testvérekről. Ron és Reggie Kray (Tom Hardy) mindig is elválaszthatatlanok voltak. A sármos és népszerű Reggie, aki az East-End hercegeként a fényűző londoni éjszakában filmsztárokkal, és bűnözőkkel múlatja az idejét, gyerekkora óta vigyáz a kiszámíthatatlan és erőszakos Ronra. Hűségesen óvja fivérét a bajtól. Miután elintézi, hogy az elmegyógyintézetből kiengedjék őrültnek nyilvánított testvérét, már semmi nem áll az útjukba: együtt söprik le a színről nagy riválisaikat, a Richardsonokat, és egy csapásra átveszik az uralmat a londoni alvilág felett.

Ceremóniamester ajánlja 10/6 pont

 

 

 

  

GYALOGÁLDOZAT (PAWN SACRIFICE) IMDB Pont: 7,1
A hidegháború teljes erővel "dübörög". Ebben a megragadó, igaz történetben az amerikai sakk-csoda Bobby Fischer (Tobey Maguire) hirtelen két szuperhatalom küzdelmének kellős közepén találja magát, amikor kihívja egy játszmára Borisz Szpasszkijt, vagyis magát a Szovjetuniót. A hollywoodi veterán Edward Zwick (Véres gyémánt, Az utolsó szamuráj) rendezte, Maguire, Liev Schreiber és Peter Sargaard főszereplésével készült Gyalogáldozat Fischer félelmetes egyensúlyozásáról szól a zsenialitás és őrület határán, és bemutatja egy brooklyni kölyök tündöklését és bukását, akire az egész világ felfigyelt.

Ceremóniamester ajánlja 10/ 7pont

 

 

 

A TENGER SZÍVÉBEN (IN THE HEART OF THE SEA) IMDB Pont: 6,1
A természet visszavág. Egy feldühödött, óriási ámbráscet a Csendes óceán déli részén rátámad az Essex nevű amerikai bálnavadászhajóra, és a 238 tonnás vitorlás elsüllyed. A húsztagú legénység három csónakban vág neki a végtelen víznek. Félnek, hogy az útjukba eső szigeteken kannibálokkal találkoznak, ezért a Dél-Amerikai partot veszik célba. 3000 mérföldnyi út áll előttük.

Ceremóniamester ajánlja 10/9 pont

 

 

Heist (2015) Robert De Niro IMDB Pont: 6,1
Egy édesapa képtelen fizetni lánya orvosi ellátását. Utolsó esélye, ha szövetkezik egy kapzsi munkatársával, és együtt kirabolnak egy kaszinót. Amikor az akció kicsúszik a kezeik közül, kénytelenek eltéríteni egy városi buszt.

Ceremóniamester ajánlja 10/ 5 pont

 

 

Az utolsó boszorkányvadász IMDB Pont: 6,1
A modern világ egyik sötét titka, hogy a boszorkányok még mindig köztünk élnek, és eltökélt szándékuk, hogy kiirtsák az emberiséget. A megmaradt utolsó boszorkányvadász egyetlen célja, hogy megölje a boszorkányok királynőjét, mielőtt elpusztítaná a földet.

Ceremóniamester ajánlja 10/ 3,5 pont

 

 

 

KÉMEK HÍDJA (BRIDGE OF SPIES) IMDB Pont: 8,7
1960. A hidegháború legfagyosabb évében a Szovjetunióban elfogják egy lelőtt U-2-es kémrepülőgép pilótáját. Gary Powers talán örökre fogoly marad. Kétévnyi hiábavaló próbálkozás után a CIA kiszemel egy ügyvédet (Tom Hanks), hogy szabadítsa ki a pilótát a vasfüggöny mögül. James Donovannek Moszkvába kell utaznia, hogy tárgyalásokat kezdjen az ellenséggel. De a CIA egészen másfajta feladatok elvégzésére is felkészíti őt.

Ceremóniamester ajánlja 10/7,2 pont

 

 

 

 

Mr. Holmes IMDB Pont: 7
1947-ben a nyugdíjba vonult Holmes egy kis faluban, Sussexben él házvezetőnőjével és fiával, aki apja nyomdokaiba szeretne lépni. A mesterdetektívet azonban kísérti egy ötven évvel korábbi ügye. Mivel memóriája alaposan megkopott a hosszú évek során, emlékfoszlányaiból kell összeraknia az esetet.

Ceremóniamester ajánlja 10/5 pont

 


NO ESCAPE IMDB Pont: 6,9

Egy amerikai üzletember családjával együtt Délkelet-Ázsiába költözik, ahol váratlanul egy hatalomátvételi kísérlet kellős közepén találják magukat. A lázadók könyörtelen támadásai közepette a család kétségbeesetten keresi a menekülési lehetőséget, de a helyzetük több, mint reménytelennek tűnik…

Ceremóniamester ajánlja 10/8 pont

 

 

Nicolas az iskolában Le petit Nicolas IMDB Pont: 7
Nicolas egy francia kisiskolás, kinek élete felhőtlen, a szülei imádják, az iskolában rengeteg barátja van, minden úgy tökéletes, ahogy van. Egy szép napon azonban Nicolas megsejti, hogy hamarosan kistesója születik. Attól tart, hogy élete ezután teljesen megfog változni.

Ceremóniamester ajánlja 10/4 pont

 

 

 

The Wave Bølgen IMDB Pont: 7
A Bølgen című akciófilm történetének középpontjában egy leszakadt fjord áll, mely hatalmas szökőárt eredményezett a térségben. A Geiranger-fjord a norvég Akneset hágónál található. A 80 méteres szökőár mindent elpusztít, ami az útjába kerül, ezért egy geológus mindent elkövet, hogy megékezze valamiként a szörnyű katasztrófát. 

Ceremóniamester ajánlja 10/ 5,5 pont

 

A hamisító IMDB Pont:5,7
A világ legjobb hamisítója alkut köt egy bűnszervezettel, hogyha elintézik a feltételes szabadlábra helyezését, akkor cserébe elvállalja a lehetetlennek tűnő feladatot. Belemegy, hogy lemásolja az egyik Claude Monet festményt, majd ellopják az eredetit a múzeumból, és helyette otthagyják a másolatot, amely annyira tökéletes, hogy senki nem veszi majd észre a különbséget. A férfi az apjához és fiához fordul segítségért, és együtt tervezik meg életük legnagyobb akcióját.

Ceremóniamester ajánlja 10/8 pont

 

A Lyon-i banda IMDB Pont:7.9
Momon (Gérard Lanvin) szegény cigányok között nőtt fel, megőrizte családi értékeit; a kitartó hűség és a büszkeség az értékei. És megőrizte barátságát Serge Suttel-lel (Tchéky Karyo), akivel életében először közösen tapasztalták meg a börtönt. Ők ketten a Lyon-i banda, az 1970-es évek legjobban szervezett, fegyveres csoportjának vezéralakjai. Az 1974-es lebukás után Momo közeledik a 60. életéve felé, s a múltat elfeledve megtalálta lelki békéjét. Ám egyszer csak felbukkan Serge.

Ceremóniamester ajánlja 10/9 pont

 

 

 


Bone Tomahawk IMDB Pont:7.1
A story szerint Arthur O’Dwyer (Patrick Wilson) kedvesét elrabolják egy Vadnyugati városkából, a helyi seriff (Kurt Russell) pedig a segítségére siet. A négy főből álló mentőcsapat végül felkerekedik és a rablók után indul. Ezzel valójában a western filmek majd’ felét le is írtuk, a csavar azonban csak most jön. Az amúgy is borzasztóan megpróbáltató út, a gyors tempó, a lovak hiánya mellett valami más is megnehezíti a hősök helyzetét. Ezek pedig a kannibalizmussal élő barlanglakók.

Ceremóniamester ajánlja 10/7,5 pont

  

A SZIVÁRVÁNYVARÁZSLÓ (THE RAINBOWMAKER) IMDB Pont:6,5
Meseszerű, szimbólumokkal átszőtt, szép film. Nagyapa fiatal korában néhány évet ártatlanul a börtönben töltött. Szabadulása után korábbi élete romokban: felesége összeállt egy cirkuszi erőművésszel, gyermekei pedig nem hiszik el, hogy ő az apjuk. Visszavonul, s csak a természet mély törvényeit figyeli. Mígnem egy napon különös képességet fedez fel magában: meg tudja változtatni az időjárást, sőt, szivárványt is tud az égre varázsolni…

Ceremóniamester ajánlja 10/7 pont

 

 

 


HOLNAPOLISZ (TOMORROWLAND) IMDB Pont:7.9
A történet szerint a világból kiábrándult egykori gyerekzseni Frank (Clooney) és a fiatal és intelligens Casey (Britt Robertson) veszedelmes kalandra indulnak, hogy felderítsék a titokzatos, időben és térben ismeretlen helyen található Holnapoliszt. Ami pedig ott vár rájuk, az örökre megváltoztatja őket és a világot is. A film lebilincselő utazásra hívja a nézőket, akik olyan dimenziókban utazhatnak, amelyről eddig cask álmodhattak.

Ceremóniamester ajánlja 10/6 pont

 

Hármas Kapcsolat - Third Person IMDB Pont:6,4
Egy romantikus drámáról van szó, amelyben három különböző pár történetei kapcsolódnak egymáshoz, habár mindannyian más helyen - Rómában, Párizsban és New Yorkban - élnek. Mindhárom pár és város a kapcsolatok különböző szakaszát képviselik - Róma a kezdetet, Párizs a félutat, New York pedig a véget.  Ceremóniamester ajánlja 10/4 pont

 


Kémek hídja Bridge of Spies IMDB Pont:8.8
1960. A hidegháború legfagyosabb évében a Szovjetunióban elfogják egy lelőtt U-2-es kémrepülőgép pilótáját. Gary Powers talán örökre fogoly marad. Kétévnyi hiábavaló próbálkozás után a CIA kiszemel egy ügyvédet (Tom Hanks), hogy szabadítsa ki a pilótát a vasfüggöny mögül. James Donovannek Moszkvába kell utaznia, hogy tárgyalásokat kezdjen az ellenséggel. De a CIA egészen másfajta feladatok elvégzésére is felkészíti őt. Ceremóniamester ajánlja 10/7,2 pont

 

 


MÉLYÜTÉS (SOUTHPAW) IMDB Pont: 7,7
Billy ’The Great’ Hope (Jake Gyllenhaal), az éppen regnáló világbajnok bokszoló kiváló pályafutást tudhat maga mögött. A sportoló kiegyensúlyozott karrierje és családi élete azonban egy pillanat alatt megbomlani látszik, amikor felesége (Rachel McAdams) tragikus hirtelenséggel életét veszti egy balesetben. Billy egyre jobban lesüllyed, egy időre még gyermeke felett is elveszti a felügyelet jogát. Eljött az idő, hogy visszatérjen a ringbe, hogy visszanyerje a becsületét és megmaradt családját.

"Kár hogy az egyik központi problémára (hova tűnt el egy sikeres bokszoló pénze két hónap alatt) nem kapunk kielégítő magyarázatot, az nekem nem elég, hogy az árvaházi, kissé ostoba Billy eltapsolta és huss, mert ennek jelét csak abban látjuk, hogy a haverjainak 30 000 dolláros órákat osztogat. Akik, csak hogy még egy marhaságot kiemeljek, a nyertes meccsek után kapják ezeket az ajándékokat, és mivel Billy ügyesen vert félig agyon igen sok embert, kaptak bőven, mégis egy ránézésre 240 000 forintos nepperladának megfelelő autóval közlekednek, és egyszobás garzonban laknak. Az ilyesmi engem teljesen kihúz a film hatása alól, és nem segít sem Gyllenhaal látható lelkesedése, sem a biztos kezű, lendületes rendezés, a logikai bukfenceken gondolkodtam még a katartikus zárójelenet alatt is.
A megváltást kereső hős története egyidős az emberiséggel, éppen ezért óhatatlan, hogy visszaköszönnek olyan panelek, melyekkel már hatvanszor találkoztunk korábban. Az viszont már a forgatókönyv hibája, hogy szinte csak ilyenekből építkezik, és meg sem próbálja ellensúlyozni valamivel, hogy több legyen egy szimpla zsánerfilmnél. Gyllenhaal erőfeszítései ennél többet érdemeltek volna." - SIXX

Ceremóniamester ajánlja 10/5,5 pont

 

 

 


Szemekbe zárt titkok Secret in Their Eyes IMDB Pont:7.9
Egy összetartó FBI csapat darabjaira hullik, amikor egyikük lányát brutális módon meggyilkolják. Ám 13 évvel a gyilkosság után olyan nyomra bukkannak, amely talán segít felgöngyölíteni az ügyet. Azonban egyikük sincs felkészülve a sokkoló titokra, amely átszövi a múltat és a jelent.Ceremóniamester ajánlja 10/8 pont


Libabőr Goosebumps IMDB Pont:7,1
Ne költözz olyan környékre, ahol horror író él. Zach (Dylan Minette) elköveti ezt a hibát: a édesanyjával új városba hurcolkodnak, és még büszkék is rá, hogy a szomszéd házban a Libabőr-sorozat híres írója R. L. Stine (Jack Black) dolgozik. A srác összebarátkozik a nagy ember lányával (Odeya Rush), és a segítségével beszökik a mester dolgozószobájába. Nem is sejti, hogy Stine különös módszerrel alkot: hátborzongató fantáziáról árulkodó könyvei valóságosak, és ő a lapok közé zárja az elé kerülő szellemeket és szörnyeket. A srác véletlenül szabadon ereszti az irodalomba száműzött rémeket. A gyerekeknek és az írónak össze kell fognia, hogy visszakergessék a szökevényeket oda, ahova valók - mielőtt túl késő lesz. Ceremóniamester ajánlja 10/ pont


Kötéltánc The Walk IMDB Pont:7,9
Philip Petit (Joseph Gordon-Levitt) nem fél semmitől. az artista-kötéltáncos egy fogorvosi váróban ülve, egy magazin címlapján látja meg először a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyait, és akkor rögtön elhatározza: végigsétál egy a két felhőkarcoló között kifeszített kötélen. Alaposan felkészül. A hetvenes évek elején a párizsi Notre Dame két tornya között, majd Syneyben, a hatalmas kikötői híd két tartópillére között mutatta be lélegzetelállító mutatványát. 1974-ben úgy érezi, eljött az idő. Sor kerülhet a legcsodálatosabb, legveszélyesebb mutatványra.

Ceremóniamester ajánlja 10/2 pont

 

 

Az elnyomás földjén  IMDB Pont: 6

Francois Bizot, francia etnológus Kambodzsában a buddhizmust tanulmányozta, amikor a Vörös Khmer katonái foglyul ejtették, és az amerikaiaknak való kémkedéssel vádolták. Sosem tett vallomást, mert nem volt bűnös. Azt hitte, rá is kivégzés vár, mint a letartóztatottak ezreire, ám három hónap múlva vallatója, Douch közbenjárásával szabadon engedték. Évek múltával útjaik ismét keresztezték egymást, amikor Douch nemzetközi bíróság elé került emberiség ellen elkövetett bűntény miatt, s Bizot-t a védelem tanújaként idézték meg. Francois Bizot könyvében idézi fel emlékeit, s különös kapcsolatát a vallatójával. 

Ceremóniamester ajánlja 10/ 6,5 pont

 

  

 

 

 

 

 

Ceremóniamester blog ajánló

További érdekességek a ceremóniamester tollából
Legextrémebb hírek   Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek

Szablya Ákos Ceremóniamester

Hogy az esküvőtök tökéletes legyen!

Kapcsolat

szablyaakoscm@gmail.com
+36 (20) 913-9994

: Hozzájárulok, hogy az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6.cikk 1. bekezdés a) pontja, továbbá a 7.cikk rendelkezése alapján az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a Ceremoniamestered.hu weboldal adatkezelési tájékoztatója szerint kezelje, és azt felhasználva választ küldjön számomra. Megértem, hogy a GDPR rendelkezések szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.
Wedding awards gála - Ceremóniamester Mester jelölés 2016
Wedding awards gála - Ceremóniamester Mester győztes 2017

"Igazi öröm és büszkeség, hogy 2017-ben az ország legjobb ceremóniamestere cím győztese lettem a Hungarian Wedding Awards-on"

Hungarian Wedding Awards 2017

Wedding awards gála - Ceremóniamester Mester jelölés 2016

"Megtiszteltetés, hogy 2016-ban az ország három legjobb ceremóniamestere között lehettem a Hungarian Wedding Awards-on. "

Hungarian Wedding Awards 2016

: Megértettem és elfogadom a személyes adataim kezelésére vonatkozó adatkezelési tájékoztatót
  • Kövess minket :

Time: 0.1683 ms | Memory: 1.17MB | Version: 3.5

Megosztom : social facebook social google social twitter social pinterest social email