Érdekességek

Legextrémebb hírek   Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek

A tiszteletdíjam az időpont függvényében változik. Szezonon kívül (januártól - áprilisig), hétköznapokon, péntekeken és vasárnapokon a főszezoni Prémium csomagom díjához képest 20-50% árengedmény is elérhető. Esküvőket két nyelven (a magyar mellett angolul is), Budapesten és vidéken (+útiköltség) is vállalok.  Az idegen nyelv használata szintén befolyásolja a díjazásom. 

Amennyiben úgy gondolod, hogy magasabb árkategóriát képviselek, mint amennyit szánnál ceremóniamesterre, akkor se bánkódj, mert szívesen ajánlom a KEDVEZŐBB DÍJAZÁSÚ TANÍTVÁNYAIMAT (akik magyar-angol-német-olasz nyelven is vállalnak CEREMÓNIAMESTER -ként esküvőket). Egyébként meg gondolkozz el a ma már "menő" PÉNTEKI ESKÜVŐI NAP-on!

Tehát keressetek bizalommal ( szablyaakoscm@gmail.com ), hogy egy kötetlen személyes találkozó alkalmával egyeztethessünk a konkrétumok tükrében vagy hogy tanítványt ajánlhassak Nektek is!

 

 

 

A Ceremónia Esküvő Magazinban megjelent cikkemet olvashatod el itt, de ha olvashatóbb szöveget szeretnél, akkor klikk ide : Szablya Ákos Ceremóniamester cikk

 

 

Igazi megtiszteletetés a hazai férfidivat "nagyágyúja" SCHIFFER MIKLÓS barátom interjúja velem az esküvőkről, esküvői divatról és még sok érdekességről. Klikkelj a cikk-re a szövegért! 

 

 

 

 

Hungarian Wedding Awards győztes Ceremóniamestere. Munkám elismerése a szakma részéről, de valójában Ti, kedves párjaim vagytok az igazi elismerésem : ceremóniamester visszajelzések 

 

 

Szerencsésnek érzem magam, hiszen sokadjára kértek fel, hogy írjak cikket újságokba. Most épp újra a Ceremónia esküvői magazinban. A ceremóniamester feladatkörérőll a felkészítési időszakban ill az esküvőkön címmel jelent meg egy kis írásom a többi jó kis cikk mellett. 

 

 

 

A ceremóniamester maximálisan ajánlja a pénteket, mint esküvői időpontot! Hogy miért is!?? Több szempontból is. Ha későn kezdted az esküvődet szervezni akkor nagy valószínüséggel lecsúszol, a menet közben áhítottá vált szolgáltatókról, így kíváló opció a péntek. Erre a napra majdnem mindenki ad kedvezményt, ez sem elhanyagolható szempont....sőt spórolhatsz 10%-20%-ot vagy akár még többet is! Továbbá valahogy fiatalos feeling-je van a péntekeknek :) ...én valahogy bulizni is jobban szerettem pénteken....és a násznépnek 2 nap áll rendelkezésre, hogy magához térjen... ;)

 

 

Egy nők lapja café cikkből idéznék, ahol többek közt engem is, a Ceremóniamestered -et is meginterjúvolták a péntekekkel kapcsolatban :

"Szombat az esküvőnap, és punktum. Sokáig ez volt a szabály, ám néhány éve egyre több pár vág bele a hétköznapi menyegzőbe. Ki spórolásból, ki kényelemből, ám ha így folytatjuk, a péntek lesz az új szombat.

Ha foglalt az álomhely

Mivel a legtöbben először a helyszínt választják ki az esküvőjükhöz, és vannak divatos helyek, melyeket szinte képtelenség időben lekötni, a hétköznapi esküvőkre olykor nem spórolásból, hanem egyszerű kényszerből kerül sor. Még a legdivatosabb, szombatonként egy-másfél évre előre lefoglalt rendezvényhelyszíneket is könnyebb lekötni mondjuk péntekre, és ha bevállalunk például egy szerdai napot, számtalan korábban zárt kapu nyílik meg előttünk. Persze előtte a pároknak le kell gyűrni magukban a kételyeket: vajon el fognak jönni a vendégek egy hétköznapi időpontban? Szablya Ákos ceremóniamester mindenkit biztat a hétköznapi lakodalomra: „Azt szoktam mondani a pároknak, hogy átlagosan a legtöbb embert évente egy lagziba szokták meghívni. Ha valaki egy barátjáért egy nap szabit nem hajlandó kivenni, azért nem is kell bánkódni." 

 

 

 

Ceremóniamester

Úgy tűnik, ceremóniamester és vőfély között nemcsak nevükben van különbség. Míg a hagyományosabb lakodalmakra specializálódott vőfély, xy arról számolt be nekünk, hogy nincs igény a hétköznapi menyegzőkre, és mivel évi alig egy-két pénteki felkérés esik be, ezért és az amúgy is kedvezményes árai miatt sem tudna további kedvezményeket adni, addig Szablya Ákos ceremóniamester már kedvezőbb eredményekről számolt be. Ákos péntekre és vasárnapra 10-25 százalék  kedvezményt szokott adni, ám ha ez a hétköznap vagy vasárnap nem a főszezonra esik, a kedvezmény is lehet nagyobb. A pénteki esküvő szerinte egyre divatosabb (kb ugyanannyi van, mint szombaton) , de hétfő és csütörtök között máig jó, ha évi egy-két felkérést kap."

A teljes cikk : Szablya Ákos ceremóniamester a nők lapja café-ban

Én a szombati napomhoz képest több mint 20% engedményt adok a péntekekre!

 

 

 

Interjú, beszélgetés a Flyers magazinben esküvőkről, szokásokról, hogyan kezdődött és még sok érdekes kérdés-válasz vár a cikkben : KLIKK ha érdekel!

 

 

Otthon valószínűleg nem szokta mindenki pontosan betartani az étkezési etikett aranyszabályait. A cél az, hogy asztalhoz üljünk és elfogyasszuk a tányérra kerülő vacsorát. Utána már csak annyi a dolgunk, hogy összeszedjük az evőeszközöket, a tányért és jobb esetben ;)  el is mosogassunk. :) 

Azonban, ha elmegyünk egy komolyabb étterembe, ahol még érvényben vannak az étkezési etikett szabályai, vigyázzunk, hogy miként használjuk az evőeszközöket, hiszen azokkal gyakorlatilag a pincérekkel kommunikálunk. Pont ezér az alábbi ábrát a ceremóniamester a figyelmedbe ajánlja!

 

 

 

Amennyiben a kést meg a villát egy kis háztető formájában helyezzük a tányérunkra, de úgy, hogy a két evőeszköz ne érjen egymáshoz, akkor az a szünet jelentésével bír. Ha a kést vízszintes a villát pedig rá függőleges helyzetbe tesszük, akkor a személyzet tudni fogja, hogy készen állunk a következő fogás elfogyasztására. Természetesen minősíthetjük is az étket: amennyiben a kést és a villát is vízszintes helyzetbe tesszük, úgy, hogy az előbbi alulra, míg az utóbbi felülre kerül, akkor azt fogja jelenteni, hogy az étel kitűnően finomra sikerült. Ha nem ízlett a menü, akkor a baloldalon található villa ágai közötti egyik résbe bele kell szúrni a kést, a főszakács nagy keserűségére.

 

 

 

 

Ceremóniamester -ed kiemelten a figyelmedbe ajánlja az esküvői illemszabályok tanulmányozását, egyrészt mert illik tudni, másrész kínos lehet az esküvőkön, ha valamivel nem vagy tisztában, ráadásul nem tudásával a párt is egy életre megsértheted!

 

 

- - ha nem tudsz/nem akarsz elmenni az esküvőre akkor azt IDŐBEN MONDD LE!!!!!!!! Minimum két héttel előtte, mert ha nem tudja a helyszínnél időben a pár lemondani a vacsorád/italcsomagod akkor azt ki kell fizetniük! Ne legyen az extra költség a te nászajándékod!

- ne késsél!!!!!!

- a meghívón fel van tüntetve, hogy csak a szertartásra vagy a vacsorára vagy -e hivatalos. Ne hozd kellemetlen helyzetbe a párt!

- a meghívón fel van tüntetve, hogy csak neked, a családodnak, ill kire vonatkozik a meghívás! Ha a gyereked vagy az aktuális partnered (te +1fő) nincs feltüntetve akkor nincs meghívva az eseményre bármennyire is kellemetlennek tűnhet ez neked!!!

 

 

 

- illő módon öltözködjél! A hölgyek ne öltözzék "túl" a menyasszonyt és az alapvető öltözködési szabályokat tartsák be (ezen kívül tiszta fehérbe öltözni illetlenség)! Az uraknál ez  öltönyt és nyakkendőt jelent! (hacsak nincs külön dresscode)

- rövid ujjú ing az etikett szerint csak a "tengerparton" megengedett (casual).....,

-…a papucsról, rövidnadrágról ne is beszéljünk….!!!!!!

 

 

- az öltözetet akkor illik lazítani, amikor a vőlegény ezt megengedi ill ő is ezt teszi,

- kapcsold ki (némítsd le) a telefonod mind a templomi , mind a civil szertartás idejére!

- a közösségi oldalakra (facebook, google+, instagram, twitter, stb) ne posztolj képeket a pár engedélye nélkül!

- a templom ill a polgári szertartás alatt ne fotózz (és/vagy filmezz), mert a profi fotós képeit -és így a pár megörökítendő emlékeit is-  tönkre teheted a vakuzásoddal, a helyezkedéseddel (hiszen te fogsz látszódni a képeken, ha befurakodsz egy jó pozícióért), ráadásul meg is zavarod az eseményt!

- nászajándékot illik vinni, hacsak nincs erre külön tiltó felszólítás,

- más a nászajándék és más a menyasszonytánc alkalmával adandó összeg vagy a pár által kért extra kedves “ajándék". Míg az előbbit személyesen (a közös életük elindítását segíted vele), az utóbbit a tánc során szokás bedobni az erre kijelölt lábosba/dobozba. Annyit adj amennyit megengedhetsz magadnak! Egyébként összességében minimum annyit illik adni fejenként amennyibe vélhetőleg a párnak kerül a vacsora/esemény egy főre,

- a menyasszonytnác alkalmával táncolj - még ha csak 5 másodpercet is- a menyasszonnyal! Iszonyat kínos a nem táncoló, érzelmi intelligencia hiányos násznép. Nem a tánctudás a fontos és nem is a bedobandó összeg nagysága, bár egy esküvő igen sokba kerül, s így a párnak ezzel hozzájárolhatsz a költségeihez (a közös életük elindításához) és ezt azért illik átgondolni!

- a beszédek/köszöntők alatt ne beszélgess! Gondold át milyen zavaró lenne ez fordított esetben,

- ne mondj tósztot, ha nem egyeztettél előre a párral!

- ha meglepetéssel készülsz, akkor az arra hivatott személlyel (ceremóniamester, vőfély) előre egyeztess,

- a nyitótánc előtt nem illik táncba kezdeni (hacsak nincs erre külön felszólítás)

- ha menyasszonyrabláson töröd a fejed, előre egyeztess a ceremóniamesterrel és értsd meg hogy buligyilkos leszel, ha elviszed a menyasszonyt a helyszínről (és az emelgetése is kiemelt baleseti faktor),

- az itallal módjával bánj! Nincs annál kellemetlenebb, ha a pár miattad ég a családja, rokonsága előtt!

- az étkezési etikettet itt is tartsd be ill tudd hogy kell használni az evőeszközöket és elhelyezésüknek milyen jelentései vannak ,

 

 

- bulizz!!!! lazulj! mosolyogj sokat! élvezd az egész napot! vedd ki részed az esemény színvonalának emelésében - hiszen ezért is vagy ott! 

- végezetül mondj köszönetet a meghívásért, hiszen a pár életének legszebb napján vehettél részt! 

 

 

 

 

Természetesen a saját preferenciáitok alapján. Én, a Ceremóniamester (-ed) csak pár, esetleg fel nem merült, új támpontot szeretnék adni mindehhez.

 

- a képek : a legfontosabb , hogy ezekbe beleszeressetek!!!!!

 

-mi az igényetek : elkapott pillanatok!? beállított képek!?

-hány darabot kaptok meg? korrigált? színre húzott? kreatív utómunkázott?                

-milyen felszerelése van!? 

-mit tartalmaz a vállalási díj!? Általában egy fotósnak több "csomagja" is szokott lenni, ezeket érdemes összehasonlítani! Nem biztos, hogy az  olcsóbbal jártok jól!!!

 

- egy fotós vagy kettő?? -én a kettő mellett voksolok, hiszen így ugyanazok a kiemelt pillanatok különböző szemszögből is megörökíthetőek!!! például a gyűrűhúzást fotózza a fő fotós, míg a second shooter elkapja az anyuka arcán végiggördülő könnycseppet.... Ne feledjétek két fotós közel dupla mennyiségű képet is eredményez, ami azt jelenti hogy a "csúcs extra" képek esélye is nő (- meg persze az utómunka is a fotós számára!)

 

- vállalási határidő : nem mindegy, hogy 30 vagy 90 nap múlva kapjátok meg a képeket

 

- "LOVE STORY"  : a megismerkedésetekről, a találkozásotokról az esküvő előtt elkészített képanyag.Természetesen nem esküvői ruhában, hanem a Ti igényeitek szerint. Szeretnétek!??

 

-külön napon készült képek : egyre inkább meghonosodik ez a szolgáltatás. Az esküvő utáni napokban, stresszmentesen, kiválasztva a legszebb időjárási viszonyokat, a      legideálisabb napszakot (a fényviszonyoknak megfelelően) a fotósa párral megcsinálja a kreatív, beállított képeket. Gondoljátok át mennyi plusszt jelenthet, hogy nem    kell rohannotok a szertartásra, nincs "para", stressz, csak Ti vagytok és a fotós! Van erre igényetek!??

 

 

 

Sose felejtsétek el, hogy az esküvő iparban dolgozó szólgáltatók felelőssége óriási, hiszen egyszeri és megismételhetetlen alkalomról van szó!

A fotósok munkája nem merül ki az esküvőn látottakban, ezek után még 4-7 nap utómunka következik! Egy profi fotós felszerelése 3-5 millió forint. A vázakat 1-3 évente cserélni kell, mert már a sok expoziciótól nem biztonságos. Például az egyik leggyakrabban használt profi váz, a Canon D5 Mark IV 1,2 millió felett van, s ezeket kell lecserélni.....az otthoni felszerelésről már ne is beszéljünk....

....Persze egy iPhone-nal is lehet fotózni...mindeki megtalálhatja a kedvencét a saját igénye és pénztárcája szerint, a lényeg, hogy a végén ne csalódjatok!

Egy olcsó vagy kezdő (mert el is mondta Nektek) fotóst hogyan vonhatsz felelősségre , ha nem jók vagy nincsenek képek (mert már ilyen is volt a praxisomban...)!??  Természetesen ezért is ennyi a vállalási díjuk!

 

A fenti szempontok alapján remélhetően nagyobb rálátásotok lett és könnyebben tudtok majd választani!

 

 

Mi is a ceremóniamesterség, a ceremóniamester?  Egyszerűen fogalmazva a vőfély urbanizált, modern formája, minden népies külsőség elhagyásával. Az esküvő műsorvezetője, az események és programok koordinátora, motorja, aki a stáb munkáját is összehangolja, irányítja. A teljes ünnepséget az ifjú párral előzőleg közösen kigondolt tematika szerint vezeti és a váratlan helyzeteket a megbeszélt kereteken belül megoldja. Így az ünnepeltek és a násznép mentesül minden bonyodalomtól és felesleges tehertől, ami egy ilyen nagyszabású rendezvénnyel járhat. A ceremóniamester leveszi a terhet a vállatokról, hogy valóban csak egymásra és a vendégekre tudjatok figyelni, igény szerint különleges és vicces rövid programokkal (értsd :modern játékokkal) oldja a hangulatot és tartja ébren a vendégsereg figyelmét. Így lesz még gördülékenyebb és szórakoztatóbb mindenki számára az egész napos program. Én, a CEREMÓNIAMESTERED így csinálom!

 

 

 

Egy újabb interjú esküvőkről, a szakmáról : a teljes cikkhez klikkelj a LINK -re!

 

Szeretném figyelmetekbe ajánlani új, exkluzív szolgáltatásunkat, amely kizárólagosan csak a CEREMÓNIAMESTERED (-en) keresztül érhető el az Esküvői szegmensben!

Biztosak lehettek benne, hogy valami különlegeset kaptok és adtok az egész násznépnek! Az est folyamán 2 (alapcsomag) vagy akár még több csinos, kedves hölgy jár folyamatosan körbe-körbe vendégeitek közt, és kínálja a fantasztikus recept alapján elkészített FÜSTÖLGŐ, SZÍNES, extra látványú szeszes italokat. Mostantól kezdve nem kell egyéb trükköt bevetnetek, hogy itassátok a násznépet! ;)

A CoolerGirls Weddings egy olyan egyedi, látványos megjelenéssel rendelkezik, amely garantáltan emlékezetesebbé teszi ezt a csodálatos megismételhetetlen napot.

 

 

 

Ha érdekel, akkor az árajánlathoz kattints ide : ceremóniamester CoolerGirls Weddings árajánlat

 

 

 

Az esküvői mozgóképes trend mára már abszolút a cinematográfia az esküvői videóval szemben. Mit is jelent ez egy laikusnak!? Mindebben segít eligazodni a Ceremóniamester (-ed). 

Az esküvői videó a Nagy Nap eseményeinek különös kreativitás nélküli "dokumentumszerű" rögzítése.

Ezzel szemben a cinematográfia viszont egy művészi formája a filmezésnek, mozifilmes vizuális élménnyel, nem feltétlenül az időrendet követő, a mai technikának megfelelő (DSLR camera), full HD filmet jelenti. Érzelmekről. érzésekről szól, zenei aláfestéssel, komoly utómunkával a csodás pillanatok örök emlékké varázslásával.

 

Változatai :

 

Esküvői filmelőzetes - Wedding trailer  - hossza kb. 2 perc - A wedding trailer hivatott a nézők érdeklődését felkelteni a wedding highlights ill. wedding filmre. Az esküvőt követő napokban elkészül, így majden azonnal nézhetővé és küldhetővé válik az interneten rokonoknak, ismerősöknek...

 

Esküvői kisfilm - Wedding highlights  - hossza kb. 4-6 perc - a wedding highlights a nagy nap legszebb pillanataira koncentrál, nem törekszik feltétlenül az időrendiségre, nem hivatott mindent bemutatni, viszont tükröznie kell a hangulatot, az érzéseket, mindezt lendületes, klipszerü képi világgal.

 

Esküvői film - Wedding film - hossza kb. 10-12 perc. A wedding film hosszából is fakadóan túlmutat a highlights-on, részletgazdagabb, egy-egy eseményt jobban kiemel, bemutat. Hangulatában (képi és zenei stílusában) lehet a highlights-hoz hasonló vagy akár attól teljesen eltérő.

 

Esküvői nagyfilm - Wedding Film Long - hossza kb. 25-25 perc. A Wedding Film-hez (esküvői film) képest kibővített film hosszának köszönhetően még több pillanatot tud megmutatni, eredeti hangokkal, zenei aláfestéssel. Részletgazdagsága mellett dokumentálja is egy-egy esemény (polgári - egyházi szertartás - buli...) fontosabb pillanatait. Mindezt dramaturgiailag rendezett formában, egyedi - a műfajra jellegzetes - képi- és hanghatással 

 

 

A kérdés kétféleképpen is értelmezhető:

 

1, Időben mikor : van aki már bőven egy évvel az esküvő napja előtt lefoglalja a megfelelő szolgáltatókat, így a ceremóniamestert is, mert a biztosra megy (azt azért tudni kell, hogy a legjobb helyszinek, szolgáltatók decemberig a fő hónapokra, szombatokra nagyrészt elkelnek! ).

Általában két nagy csúcs van a megkeresések tekintetében : az első ősszel, egészen decemberig, majd januárban kezdenek ismét érdeklődni a párok és a csúcsszezon az ezt követő két-három hónap.

 

2, Általánosságban értelmezve a kérdést: addig keressetek , míg a szivetekben nem érzitek, hogy pont ez az ember kell nekünk! Megjelenésében, habitusában, eleganciájában, az egész személyiségében megfelel nemcsak Nektek , hanem az egész rokonságotoknak, barátaitoknak.

 

Mindkettőnek megvan a létjogosultsága és a maga helye. Ha azonban ezeket felcserélitek akkor meglehetősen "nagy bakot lőttök"....!
Míg egy vőfély tökéletesen illeszkedik egy falusias, ökrös szekeres, népviseletes lagziba, úgy egy modern megjelenésű ceremóniamester viszont borzalmasan.
De fordítva is ez a helyzet, ha egy modern, elegáns, városi környezetbe próbálnátok a ceremóniamester helyére beeröltetni a rigmusokat szavaló vőfélyt!
Mindig az esküvőtök stílusának megfelelő szolgáltatót válasszátok!

A ceremóniamester (-ed) a templomi szertartást jobban kedveli, mint a polgárit. Valahogy szerintem ez köthető jobban a házassághoz, hiszen így házasodtak az emberek évezredeken keresztűl (legyen az bármilyen "templom" is az). Magasztos, valami szellemi lehelli be a teret és lenyűgőző a megjelenése - ha jó a választásotok.

 

 

A templomi esküvő tulajdonképpen az egyházi ünnepélyes házasságkötés. Általában így neveznek minden alakszerűségek között történő házasságkötést. Érvényesnek tekintik a házasságot, ha a házasságkötési szándékukat a házasulandók két tanú jelenlétében, az illetékes lelkész (proprius parochus) előtt kijelentik. A 18. század óta erősödött meg az a felfogás, hogy az ünnepélyes esketés a felek megegyezésével egyenrangú tényező a házasság létrejöttében. A katolikus egyház a polgári házasságkötést sohasem ismeri el egyházilag érvényesnek, ellenben a protestáns egyházak elismerik. Ebben az esetben a polgári kötést, a házasság egyházi megáldása követi.

A ceremóniamester segíti, koordinálja a be- és kivonulást, a vendégek ültetését

 

Itt pár álomszép templomban gyönyörködhetsz : ceremóniamester legszebb templomok 1   ceremóniamester legszebb templomok 2  ceremóniamester legszebb templomok-Angkor

 

A polgári házasságkötés ellentétben az egyházi ceremóniával, nem az egyház színe előtt és az egyházi törvények szerint, hanem az állam által e célra kirendelt polgári tisztviselő előtt a házassági jogot szabályozó állami törvény értelmében létrejövő házassági aktus.

A ceremóniamester segíti, koordinálja a be- és kivonulást, a vendégek ültetését. A csoportkép fotózást is az ő segítségével zajlik le.

A hivatalos anyakönyvvezető legújabb kiadása. Fiatalos, csinos és elegáns. Nagyobb lehetőségetek van a számotokra szimpatikus karakter kiválasztásában, arról ne is beszéljünk, hogy mennyivel rugalmasabbak és nincs a  helyszinnel való kötöttség sem! A szertartás szövegének kialakításában is sokkal rugalmasabbak.

Minden úgy zajlik, mint a polgári szertartáson szokott. A ceremóniamester segíti, koordinálja a be- és kivonulást, a vendégek ültetését.

A gyűrű az elkötelezettség, az összetartozás jelképe. Az eljegyzési gyűrűt a vőlegény ajándékozza a kedvesének szerelme szimbólumaként. A jegygyűrű áltálaban egy egyköves egyszerű gyűrű, amelyet a bal gyűrűsujjon szokás viselni, majd az esküvő napján áthúzni a jobbra.

A ceremóniamester a bevonulásnál a gyűrűvel kapcsolatos ügyekben is segédkezik.

Dr. Schiffer Miklós: Köszönöm, kérem – Jómodor akkor is létezik, ha sokan nem hallottak róla. Egy nagyszerű, olvasmányos alapmű (igazi megtiszteltetés, hogy egy rövid kis írásom is megtalálható benne az esküvőkkel kapcsolatban), amit ajánlok mindenkinek, akinek számít a jó ízlés illetve legfőbbképpen azoknak akiknek meg nem! Keressétek az üzletekben! wink Jó olvasást Mindenkinek!

 

 

Mikóst nagyon rég, még a profi modellkedésem időszakából, a 90-es évek elejétől ismerem. Anno az első általa szervezett Hugo Boss divatbemutatón találkoztunk. Mondhatjuk, hogy a divatszakma, a férfidivat legnagyobb ikonja Magyarországon. Szenzációs könyveit, írásait bizonyára már ismeritek (pl. Schiffer-stílus / Nő, A stílusos nő vagy Gentleman Codex I. - Illem) azonban új könyvével egy igen fontos hiánypotlást ad a kezünkbe, ráadásul szorakoztató formában.

A könyv ahogy Miklós mondja: " ...a családi élettől az utazáson át a terített asztalig, a helyes megszólítási formákon keresztül az esküvőszervezésig és az online jelenlétig az összes releváns témára kitérjek, amelyek a mindennapokban felmerülhetnek, s választás elé állíthatnak minket. ,,A jó modor a legjobb útlevél az életben" - vallotta Jean de La Bruyere francia moralista a XVII. században. Ennek szellemében született meg ez a könyv."

A könyvben az eskvőknek szentelt fejezetben írhattam:

"Az általam egyik legjobbnak tartott ilyen szakembert Szablya Ákost megkértem, hogy adjon tíz pontba szedve egy listát, amit hosszú évek tapasztalataiként, Ő az esküvő legfontosabb pontjainak tart.

ÁKOS TIPPJEI ESKÜVŐKHÖZ

1, Válaszd ki az időpontot. Méghozzá időben! Manapság már minimum egy-másfél évvel előre kezdd el szervezni az esküvőd! Szombat - a klasszikus. Péntek - kíváló opció. Erre a napra majdnem mindenki ad kedvezményt. Ez sem elhanyagolható szempont, sőt spórolhatsz 10%-20%-ot vagy akár még többet is (én is adok rá kedvezményt). Ráadásul a pénteki napon tartott esküvőknek van egy fiatalosabb hangulata :) ...én valahogy bulizni is jobban szerettem pénteken....és a násznépnek 2 nap áll rendelkezésre, hogy magához térjen... ;)  Hétköznap - ha valakit kiszemeltél és lecsúsztál róla akkor ez egy jó megoldás.

2, Költségvetés. A végére szinte biztos -mint egy építkezésnél- 10-20-30%-al el fogsz csúszni. A legjobbak nem olcsók, de a teljes költséghez mérd, hogy egy jobb szolgáltatót milyen többletköltséggel kaphatsz meg egy közepeshez képest és így nem is olyan sok az a bizonyos plusz. Nincs jobb érzés, mint a végeredményt látva azt mondani, hogy ez még többet is megért volna. 

3, Mire kell költened? Nagyvonalakban : helyszín (-ek), catering: étel-ital, torta, vendégváró falatok, koktélok, esküvői ruha és öltöny, dekor, dj v zenekar, ceremóniamester v vőfély, fotós, cinematográfus, esküvőszervező, anyakönyvvezető (külső helyszínnél külön díja van) v szertartásvezető, szállás (a vendégekét ki fizeti?), utaztatás.

4, Keress szolgáltatókat. Légy körültekintő, szánj elég időt arra, hogy megtaláld a hozzád legjobban passzoló szolgáltatókat (ne a facebook-on keress, hanem a neten. Kapcsold ki a fizetett hírdetéseket, így azokat láthatod elöl akik hosszú évek munkájával kerültek oda).

5, Profikat válasszál, mert egyszeri és megismételhetetlen esemény az esküvő. Ha profikkal veszed magad körbe akkor hátradőlhetsz és valóban gondtalanul élvezheted az eseményt. Kerüld el a “felkérem a barátom”-at, a kettő/három az egyben szolgáltatókat. Egyrészt a barátod vagy dolgozik vagy vendégként szórakozik. Egyszerre nem lehet mindkettő illetve az egyik csak a másik rovására történhet. A másikra jó példa a dj/cm/fotós kombó. Röhejes. Hogy lehet a templomban, amikor pl neki kéne beállítani a hangosítást a polgári helyszínén vagy hogy fotózhat, amikor épp terelgeti, instruktálja a vendégeiteket??? stb.stb.

6, Ceremóniamester vagy vőfély? Mindkettőnek megvan a létjogosultsága és a maga helye. Ha azonban ezeket felcserélitek akkor meglehetősen "nagy bakot lőttök”! Míg egy vőfély tökéletesen illeszkedik egy falusias, ökrös szekeres, népviseletes lagziba, úgy egy modern megjelenésű ceremóniamester egyáltalán nem illik oda.

De fordítva is ez a helyzet, ha egy modern, elegáns, városi környezetbe próbálnátok a ceremóniamester helyére beerőltetni a rigmusokat szavaló vőfélyt! Mindig az esküvőtök stílusának megfelelő szolgáltatót válasszátok! Ha nincs esküvőszervezőtök, akkor ő lesz a jobb kezetek, aki mindenben segít és összeállítja a programot.

7, Polgári (hivatalban v külső helyszínen) és/vagy egyházi szertartás? Ne felejtsd el hogy időben be kell jelentkezned. Sőt jegyesoktatásra is kell járni, ha lesz egyházi (van ahol párszor, de van olyan templom is, ahol minden héten egy éven keresztűl). Egyébként meg saját (értsd kedvenc) papot is vihetsz az általatok kiválasztott templomba.

8, A vendéglista. Talán a legfontosabbak egyike- hogy kiket hívsz meg. Ezen múlik a meghittség és a buli nagysága is. Mit szeretnél: kicsi családi eseményt vagy fergeteges party-t? Azt szoktam mondani, hogy akiket nem láttál fél éve személyesen azokat meg se hívd! A rég nem látott, távoli ismerősök, anyunak-apunak a barátai, azok akik nem azonos szinten “rezegnek” veletek, más habitussal és érdeklődéssel rendelkeznek, csak el fogják rontani az esküvőtöket. A mindennapok kollégái 1000-szer hálásabbak, mint a távoli rokonok akik kényszerből csak “enni jöttek egyet”.

9, Dresscode. Szomorú, de az esetek többségében fel kell hívni a vendégek (szolgáltatók) figyelmét miben illik esküvőre menni. Sajnos láttam már papucsos/wakeboardos gatyás vendéget templomban, de szolgáltatót is nem megfelelően felöltözve - persze nem a tengerparton. Szégyen. 

10, Csak lazán! Az idegeskedéssel, stresszel csak mindent elrontasz. Örömmel, kedveseddel mosolyogva, vidáman éljétek át a szervezés csodás időszakát. Azt is mondhatnám, hogy ez az előjáték.

Én már sok szépnek induló esküvőn voltam, amit a ceremóniamester elrontott, és több olyanon is, ahol neki volt elsősorban köszönhető a jó kedv és a hangulat. A jó, valóban tapasztalt és profi szakember kiválasztás ezért mindennél fontosabb, hiszen aki alkalmas,az bármit megold, aki alkalmatlan,az csak további gondokat jelenthet.

 

...és Miklós másik írását, interjúját velem az esküvőkről, a ceremóniamester szerepéről, az élet dolgairól itt olvashatod: klikkelj ide a cikkhez

 

 

A ceremóniamester (-ed)-nek gyakran teszik fel a kérdést : Lehet pénteken az esküvőnk!? Persze!  Egyébként meg miért ne lehetne!? Bármikor! 

Általánosságban az összes szolgáltató ad valamilyen kedvezményt a péntekekre ill a hétköznapokra, így a ceremóniamester is. Ez az egyik legjobb módszer a költségcsökkentésre. Általában a fiatalok preferálják pont az említett okokból. Egyetlenegy félelmük az szokott lenni, hogy : "de el fognak jönni a barátaink?" Szerintem aki nem hajlandó áldozni évente 1 nap szabadságot a rokonaira, barátaira  -mert körülbelül évenként egyszer szoktunk hivatalosak lenni esküvőkre- az ne is jöjjön el! Tudom, hogy kemény szavak, de nem így van!? Én kifejezetten szeretem a pénteki esküvőket! A ceremóniamester ajánlja, az biztos! Két nap van kipihenni az év buliját! ;) Tehát pénteki esküvőkre fel!

 

 

 

 

A babona szerint, a fátyol megvédte a mennyasszonyt a rontástól (szemmel veréstől). A ceremóniamestered szerint csodás pillanat amikor a menyasszony apukája felemeli a fátylat és két puszival búcsúzik a lányától.

A menyasszonyi csokor a ruha mellett a menyasszony legszebb éke, virágba kötött szerelem. A csokrot mindig a menyasszonyi ruha stílusához és az ara magasságához, alakjához alakítsuk, szinben/formában harmónizálva - akár a dekor többi részét is figyelembe véve -  a számára leginkább tetsző virágokból (adott esetben , még a virágok szimbólikáját is figyelembe vehetjük).

Van aki majd a menyasszonyi csokrot dobja el, de a ceremóniamester inkább a dobócsokrot szereti alkalmazni.

 

 

 

Jellegét tekintve a menyasszonyi csokor kisebb mása, kevésbé ékes változatban. A dobó csokor Amerikából átvett szokás, mely Európában is meghonosodott.A menyasszony a szertartás után, a vendégeknek háttal állva eldobja a csokrát. A fáma szerint, amelyik lánynak sikerül elkapni, az lesz a következő menyasszony. A Ceremóniamestered a dobócsokrot preferálja.

A hagyomány szerint a menyasszonyi ruha szerencsét hoz. Ezért a meghívottak mepróbáltak hazavinni egy-egy darabot a ruhából. A menyasszonyt a harisnyakötője védte meg a teljes meztelenségtől. 
A harisnyakötő eldobása a következő házasságot szimbolizálja, viszont ekkor a férfiaknak kell versengeni ezért az apró ruhadarabért. A Ceremóniamestered szereti ezt a vidám pillanatot! :)

 

 

 

 

A menyasszonyt kísérő koszorúslányoknak koszorúslány csokor kerüljön a kezébe, ez lehetőleg egyforma és kevésbé legyen dekoratív, mint az esküvői csokor. Ha kislányok a koszorúslányok akkor  rózsaszirommal töltött kis kosárkát is adhatunk a kezükbe. Az egyforma ruha látványos pillanata lehet a bevonulásnak, s később is felismerjük kik voltak a kitüntetettek. A Ceremóniamestered szereti ha koszorúslányos  bevonulás van megtervezve. Az indításnál a ceremóniamester segédkezik akár kislányok, akár barátnők vannak.

 

A menyasszonyi csokor mellett nem szabad megfeledkezni a szülőköszöntő csokrokról sem. A ceremóniamester koordinálja, hogy a megfelelő pillanatban oda legyen készítve.
Ezeken túl szokás a vőlegénynek is egy kis kitűző, illetve a tanúknak is valamilyen apró virág. A férfi tanúnak ez rendszerint kitűző a vőlegényhez hasonlóan, a női tanúnak és a koszorúslánykáknak is ez gyakran csuklódísz.

 

A babona szerint legszerencsésebb, ha egy kisfiú a gyűrűhordozó. Ő viszi be az templomba, az oltárig a gyűrűket és adja oda az atyának. A Ceremóniamestered szerint a gyűrűskisfiú is egy kitüntetett személy és előszeretettel alkalmazza.

Az esküvői kiegészítő a gyűrűpárna. A gyűrűpárnán érkeznek az oltárhoz a gyűrűk. Mutatós és igényességet jelent. A ceremóniamester figyel, rá hogy megfelelően rögzítve legyenek a gyűrűk.

 

Érkezéskor az étterem bejáratánál a vendégeket italokkal kínálják a felszolgálók.Esetleg falatkákkal és apró süteménnyel. Hiszen hosszú a program és ne legyen senki sem szomjas, vagy éhes. Figyelmes a vendégsereget egy pohár itallal fogadni, sőt igazán elegáns, ha epres, akár hibiszkuszos pezsgővel várjuk őket. Ez plusz költséget jelent ugyan, de rendkívül exkluzívvá tudja tenni a fogadást. Figyelem : sok helyen a welcome drinkért külön kell fizetni, azaz nem tartalmazza az italcsomag!

A Ceremóniamestered nem ajánlja a tömény italokat a vendégváráshoz, mert a nyári meleg és a tömény ital egyvelege kiszámíthatatlan hatást gyakorolhat a vendégseregre!

 

 

 

Miután elkészítettük a listát kik azok, akiket meghívunk a vacsorára is, gondolkodjunk el rajta, hogy szeretnénk-e ülésrendet, vagy a vendégek oda ülhetnek ahová szeretnének. Az utóbbinak az a hátránya , hogy  esetleg nem mindenkinek jut hely családtagjai, barátai mellett. Ha az ülésrend mellett döntünk, úgy ülnek majd le a vendégek, ahogy azt mi szeretnénk.


A legideálisabb, ha abc sorrendben vannak (sőt! a ceremóniamester ezt javasolja!) a nevek és utána az asztalszám és egy kísérő rajzon az asztalok elhelyezkedése a teremben.
Érdemes az ülésrendet a bejáratnál elhelyezni egy táblán, így a vendégek már ott megnézhetik, hol lesz a helyük. Adhatunk még a felszólgálóknak is papír formátumban ,hogy segíteni tudjanak. Az asztalokon névvel ellátott ültető kártyát lehet elhelyezni.

A ceremóniamester érkezéskor ellenőrzheti mindezeket és segédkezhet a személyzetnek az ültetésben.

 

Szinte elengedhetetlen kellék. Az emberek általában szeretik tudni, hogy milyen inyenc falatokkal kényeztethetik a gyomrukat illetve hogy milyen italokat lehet rendelni/kérni. A ceremóniamester ajánlja!

 

Nehéz kérdés! Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is. Tiszteletdíj, repertoár, látvány, flexibilitás, milyen cuccon szólalnak meg, mennyi ideig játszanak folyamatosan...és hasonló fontos kérdéseket hasonlítsatok össze! Végső soron a Ti ízlésetek, pénztárcátok fogja majd eldönteni melyiket választjátok. A ceremóniamester szereti egyes dj-ket és egyes zenekarokat is nagyon! :)

Az édes élet és a termékenység jelképe. A tortát a pár közösen vágja fel és az első szeletet egy tányérból fogyasztja el, szimbolizálva, hogy minden jót (és rosszat) megosztanak egymással. 

Általában a vastag cukor/marcipán máz tartja össze a mutatós tortákat, ami azonban általában a tányéron marad (mert ehetetlen), s így bizonyos szempontból kidobott pénz. Jól gondold át milyen tortát szeretnél! Szépet, de ehetetlent vagy finomat és kevésbé látványosat! Szerencsére már vannak kiegészítő megoldások is! A ceremóniamester megfontolásra ajánlja!

 

A pár apró figyelmességgel, esetleg házi készítésű emlékajándékkal búcsúzik a meghívottaktól.
A lehetőségek végtelenek... a Napkirály uralkodása alatt kristálycukrot adtak a násznépnek kisméretű nemesfém dobozkákba rejtve..


.. egy másik hagyomány szerint az ifjú pár 5 szem magot ajándékozott a násznépnek parányi csomagocskákba rejtve, amik az egy életen át tartó kapcsolat 5 fő alkotóelemét  jelképezik: az egészséget,a jólétet, a boldogságot, a termékenységet és a hosszú életet.


.....de lehet édesség, gyertya , szappan vagy ami a párszámára fontos, tetszetős.


A köszönetajándék a legtöbb esetben a dekoráció része, ezért harmóniája a többi díszítéssel nagyon fontos.

...és vannak újszerű modern megoldások is ! Adott esetben ez akár több 100000 Ft összegre is rúghat, így a ceremóniamester ajánlja, hogy légy körültekintő!

 

A party megkezdése a nyitótánc, melyet a pár táncol el, kettesben a táncparketten. Érdemes ezt mindig beiktatni, mert az esküvői etikett szerint addig nem illik a vendégeknek táncolniuk, míg meg nem történik a nyitótánc. A közös tánc után a menyasszony az apósát, a vőlegény pedig újdonsült anyósát viszi táncba, a két másik örömszülő pedig egymással táncol/és/vagy ezek után kérik fel őket is. Ezek után csatlakozhatnak a vendégek. Természetesen a ceremóniamester itt is segédkezik : felkonferál, zenét indíttat stb.

Évszázadokkal ezelőtt a menyasszony úgymond eladó volt : a lányos apák elvárták, hogy a házasodni szándékozó vőlegény komoly summával rendelkezzen,  mellyel a férfi bebizonyíthatta, hogy el tudja majd tartani asszonyát.
Ennek okán ma is kisebb-nagyobb összegért lehet a menyasszonyt táncba vinni. 

 A ceremóniamester a figyelmedbe ajánlja : Miben gyüjtsük? Ki gyűjtse?? Hagyományos lábos-fakanál vagy elegáns modern megoldások?? Fizetős? vagy más megoldások??

 

A vendégek közül néhány "elrabolja" a menyasszonyt és csak váltságdíjért kaphatja vissza gondatlan férje.
A vendégek egy része keresi, nagyobbik része unatkozik, néha színpadiasan megrendezett az egész, máskor balul sülhet el egy rossz poén. Úgyhogy a ceremóniamester kéri, hogy csak óvatosan, mert nincs olyan nagy geg értéke.  ...a ceremóniamestered másképp csinálja.....

A rossz szellemek csendben érkeznek és  félnek a nagy zajtól, ezért az ifjú pár, mielőtt belép a vacsora szinhelyére, egy tányért tör össze közösen, ebből egy darabot eltesznek emlékbe, hogy ez legyen az első és utolsó tányértörésük az életben, hiszen a gonosz szellemeket már elüldözték.


Ennek egy másik formája, hogy a menyasszonytánc végét jelezvén ,az ifjú férj tör össze egy tányért. A násznép szétrugdossa ezeket a cserépdarabokat, majd a menyasszonynak kell összesöpörnie,, ezzel is bizonyítva, hogy házias menyecske válik belőle.

A Ceremóniamestered természetesen adott esetben, ha igényed van rá ezt is koordinálja.

Leggyakrabban töltött káposzta vagy marhapörkölt, mindenesetre érdemes feltűntetni a menükártyán is. De ez lehet extra kert grill vagy amit szeretnétek!
A legtöbb helyen külön kell fizetni az éjféli vacsoráért . Érdemes figyelembe venni, hogy éjfélkor már nem tudnak annyit enni a vendégek, mint a vacsora alatt, így kevesebb is elég. Bevált szokás, hogy a teljes létszám 50%-ra kérnek éjféli vacsorát. A megmaradt sülteket is szokás újratálalni ilyenkor.

A ceremóniamester felkonferálja.

 

A Ceremóniamester fokozottan felhívja figyelmed a helyszinek megközelíthetőségére, parkolási lehetőségekre vagy akár távolról érkező, vidéki vendégek esetleges szállítására ill szállásuk biztosítására! Adott esetben, ha rosszak a parkolási lehetőségek a násznép egy része el fog késni az eseményről, mert nem kalkuláltak ezzel a ténnyel.

Egy idősebb pár félve hívott fel, hogy ők már igazán nem fiatalok, de ceremóniamestert szeretnének és elvállalnám-e az esküvőjüket!? Természetesen! Örömmel! Igazi megtiszteltetés! Egyébként mitől különbözne egy ilyen esküvő a többitől!? Sosem tudhatjuk, hogy kavarja az élet a lapjainkat és ha már így alakult akkor hozzuk ki belőle a legjobbatl! Nem az életkor számít, hanem a szervezés, lebonyolítás és Önök/Ti teszitek egyedi eseménnyé ezt a különleges napot! Különben is a profi ceremóniamester arról ismerhető fel, hogy minden körülmények közt az!
Itt derült ki számomra, hogy nem az életkor, hanem az életkedv és a vitalitás a legfontosabb. Sok fiatal megirigyelhette volna ezt a vidámságot és energiát! :)

Ajaaaaj! Mi van, ha egy meghívón a dress code is szerepel!??? Vajon mit kell/ illik felvenni ilyenkor!?? A sok angol kifejezés mit jelent?? Melyik megfogalmazás milyen viseletet követel?

 

 

Lehet szó privát partriról vagy egy nagyobb céges eseményről, könnyen meglehet, hogy a rendezők kikötik, milyen öltözékben várják a vendégeket. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen a dress code nemcsak az esemény mivoltját határozza meg, de megóvja a vendégeket az alul- illetve a túlöltözöttség okozta feszengéstől. A dress code-ok útvesztőjében nem nagy dolog kiigazodni, elég, ha néhány alapvető kikötést betartunk.

 

 

 

Dress code: Casual

Egyszerű, kötetlen, gyakorlatilag bármilyen hétköznapi holmi viselhető, beleértve a klasszikus farmer-póló kombinációt. Kicsit sem kell túlgondolni, sőt ez az az öltözködési szabály, amit gyakorlatilag felesleges definiálni, hiszen ha egy rendezvény annyira kötetlen, hogy nem kell meghatározni, hogy mit viseljenek a vendégek, bizonyára a meghívón sem szerepel a casual dress code kifejezés.

 

 

Dress code: Smart casual

A kellemetlenségek elkerülése érdekében itt már nem árt betartanunk néhány szabályt, például ne viseljünk sportos darabokat. Farmer helyett jöhet egy könnyed szabású, a szezonban egyébként is nagyon divatos trapéznadrág, mondjuk kötött pulóverrel vagy inggel.

 

 

Dress code: Business standard

A Bankcenter környéke délután kettő körül - röviden ennyit tesz a business standard dress code, ami többé-kevésbé a szigorúbb értelemben vett irodai öltözködésnek felel meg. A fekete-fehér kombináción túl nyugodtan viselhető még sötétkék, esetleg szürke. Amire mindenképp ügyelni kell, hogy a szoknya térd körül végződjön, a felsőrész pedig ne legyen túlzottan dekoltált.

 

 

Dress code: Informal

Az irodai öltözék kicsit szabadabban. Szigorúan begombolt ing helyett jöhet egy megkötős blúz vagy egy kámzsás felső, de a nadrág továbbra sem lehet slendrián, a farmer pedig továbbra is kizárt. Színek terén nincs megkötés, de persze nem árt, ha a szett darabjai színben és formában harmonizálnak egymással. Sőt!

 

 

 

Dress code: Semi formal

Leegyszerűsítve annyit mondhatunk, hogy koktélruha. A semi formal dress code korántsem a fekete miniruháról szól, jóllehet a legegyszerűbb opció ez esetben a kis fekete viselése. Ha vinnénk némi fantáziát a viseletbe, húzzunk egyszerű, minőségi anyagból készült koktélruhát, a kiegészítők terén pedig kicsit sem kell visszafognunk magunkat: bármi jöhet, ami feltűnő és hangsúlyos.

 

 

Dress code: Black tie

Az elnevezés a férfiak viseletéhez köthető, akik ezúttal fekete csokornyakkendőt kötelesek viselni. A nők számára korántsem ennyire szigorúak a szabályok, így a semi formal kategóriába tartozó koktélruhán túl a hosszú estélyi is szóba jöhet, csakis kesztyű nélkül.

 

 

Dress code: White tie

Elérkeztünk a jéghegy csúcsához, ugyanis a white tie a lehető legelegánsabb öltözéket jelöli. Tekintve, hogy a férfiak frakkot viselnek, a nők számára is kötelező a lehető legelegánsabb öltözék, vagyis a nagyestélyi.

ceremóniamester forrása  ceremóniamester forrása2 

 

 

Eredetileg a falusi esküvőkön amíg a vőlegény a szomszédos falukat járva kereste az elrabolt menyasszonyát, addig az előzőleg felkért egyik legjobb barátot nőnek ultra ocsmányul kisminkelve, beöltöztetve (eltúlozva a szélsőségekig ) kérik meg , hogy szórakoztassa viccesen táncolva a vendégsereget. Előfordult, hogy pénzt is adtak neki és a vendégek ugyanúgy , mint a menyasszonytáncnál táncoltak vele is. Persze a bolond menyasszony-nak is több verziója van. (vacsora előtt több is érkezik és a férjnek nem kellenek, így a párjuk "veszik" meg őket egy pohár italért. Végül érkezik a valós menyasszony akit a férj örömmel kiválaszt magának és indulhat a vacsi, stb, stb)  

Manapság inkább, míg átöltözik a pár lejti el a táncát a vendégsereggel. Neked mi a véleményed róla!? Jópofa? Idejétmúlt? 

Itt kommentelhetsz is : klikk a ceremóniamester Fb linkjére

 

A Ceremóniamester -ed 30-50%-os árengedményt ad a Prémium csomagjából a kora tavaszi (március-április) illetve a késő őszi (november) esküvőiből! Ha meg így is olcsóbb ceremóniamestert szeretnél akkor se keseredj el, mert hosszú évek óta sikeresen dolgozom együtt a tanítvány kollégáimmal, így őket is szívesen ajánlom az esküvőtökre!

Interjú velem az esküvőkről : Ceremóniamester interjú ;) :) :)

A már több mint 220 visszajelzéseimet itt tudod elolvasni: ceremóniamester referenciák Sőt a Ceremóniamester -ed facebook1 és CM2 oldalain a párok meg vannak jelölve a hitelesség kedvéért (hisz annyi kamu referenciát olvashattál már máshol), sőt így még írhatsz is Nekik ;)

Itt kérhetsz árajánlatot: ceremóniamester árajánlat kérés

 

 

 

 

 

 

Exkluzív Ceremóniamester Képzés / Workshop - alkalmasság és létszám szerint limitált.

Workshop a Hungarian Wedding Awards többszörös jelölt és győztes Ceremóniamesterével kezdőknek, haladóknak egyaránt. Több mint 300 esküvő tapasztalatát kaphatod meg egy vagy kétnapos (a létszám függvényében modosul) kislétszámú csoportos képzés keretében.

Referencia :

https://ceremoniamestered.hu/hun/ceremoniamester/visszajelzesek       

https://ceremoniamestered.hu/hun/ceremoniamester/visszajelzesek/szablya-akos-a-hungarian-wedding-awards-2017-ceremoniamester-kategoria-gyoztese

 

Kettő napon keresztül a Ceremóniamester teljes feladatkörét járjuk körbe:

 

- az alapok:

- minden amit az esküvőkről tudni kell

- megfelelő megjelenés, 

- öltözködés,

- viselkedés,

- esküvői etikett

- a párokkal való első találkozás,

 

speciális :

- apró trükkök,

- játékok az esküvőn

- konkrét gyakorlatok

- probléma megoldások

- helyzetgyakorlatok

- hatékony együttműködés más szolgáltatókkal

- a honlapok, social network adta marketing lehetőségek

- szerződések - üzleti megállapodások

- foglalózás

- számlázás

 

Létszám függvényáben opcionálisan vendégelőadókkal : Esküvőszervező, Cinematográfus, Fotós, Dj .

 

A legjobbaknak munkalehetőség.

Részvételi díj 95 000 Ft.

Időpont : 2019 április 20 - 21 vagy 27 - 28. jelentkezők függvényében.

Egyéb információ és jelentkezés: a mailto:szablyaakoscm@gmail.com  e-mail címen, kérlek írj pár mondatot magadról, fényképpel, mert nem minden jelentkezést tudok elfogadni.

A jelentkezéseket az átutalt részvételi díj beérkezésének sorrendjében fogadjuk el, korlátozott számú résztvevővel, alkalmasság szerint limitált!

 

 

Ceremóniamester blog ajánló

További érdekességek a ceremóniamester tollából
Legextrémebb hírek   Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek

Szablya Ákos Ceremóniamester

Hogy az esküvőtök tökéletes legyen!

Visszajelzések

Kapcsolat

szablyaakoscm@gmail.com
+36 (20) 913-9994

: Hozzájárulok, hogy az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6.cikk 1. bekezdés a) pontja, továbbá a 7.cikk rendelkezése alapján az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a Ceremoniamestered.hu weboldal adatkezelési tájékoztatója szerint kezelje, és azt felhasználva választ küldjön számomra. Megértem, hogy a GDPR rendelkezések szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.
Wedding awards gála - Ceremóniamester Mester jelölés 2016
Wedding awards gála - Ceremóniamester Mester győztes 2017

"Igazi öröm és büszkeség, hogy 2017-ben az ország legjobb ceremóniamestere cím győztese lettem a Hungarian Wedding Awards-on"

Hungarian Wedding Awards 2017

Wedding awards gála - Ceremóniamester Mester jelölés 2016

"Megtiszteltetés, hogy 2016-ban az ország három legjobb ceremóniamestere között lehettem a Hungarian Wedding Awards-on. "

Hungarian Wedding Awards 2016

: Megértettem és elfogadom a személyes adataim kezelésére vonatkozó adatkezelési tájékoztatót
  • Kövess minket :

Time: 0.1609 ms | Memory: 3.64MB | Version: 3.5

Megosztom : social facebook social google social twitter social pinterest social email