Mac-es biztonsági tanácsok frissítés előtt! - ceremóniamester ajánlja

Ceremóniamester blog

A beszeljukmac csapata előrálátóan összeszedte Neked, hogy mire ügyelj frissítés előtt, amivel a ceremóniamester -ed is egyetért!!!!! Köszi Nekik!!!!!

 

 

 

 

 

Ajánlott átolvasnod, hogy mikre is érdemes figyelni az új rendszer kapcsán!

 

 

1. Kompatibilitás ellenőrzése

Az Apple macOS 10.8 Mountain Lion óta nem növelte a rendszerkövetelményeket, de ez most változik, mert az új macOS csak az alábbi gépeken fog futni:

  • Late 2009 vagy újabb MacBook
  • Late 2009 vagy újabb iMac
  • 2010-es vagy újabb MacBook Air
  • 2010-es vagy újabb MacBook Pro
  • 2010-es vagy újabb Mac Mini
  • 2010-es vagy újabb Mac Pro

Az azonban, hogy feltelepül a gépedre, még nem jelenti azt, hogy az összes újítást is megkapod. Az Apple Watch-csal történő feloldás például csak a 2013 utáni Mac-ekkel működik majd.

 

 

 

2. Biztonsági mentés készítése

Az Apple sokszor leteszteli a telepítőt, ennek ellenére becsúszhatnak galibák. Kellemetlen dolog elveszteni az összes adatodat egy szoftverfrissítés miatt, így azt tanácsolom, hogy készíts egy mentést.

Legjobb opció a Time Machine használata egy külső merevlemezzel vagy Time Capsule-lel, de ha ilyesmire nincs időd, akkor is mindenképp mentsd ki a legszükségesebb adataidvalahova.

 

 

3. Apple ID adatok megjegyzése

A frissítés után a géped el fogja kérni az Apple ID-d jelszavát. Amennyiben nem tudod a jelszavad, be se tudsz majd lépni.

Ha nem tudod a jelszavad, még most állítsd vissza és csinálj egy újat, mert este már késő lehet.

 

 

4. Megbízható hálózat kiválasztása

Bár a kompatibilis Mac-ek közt még bőven vannak olyanok is, amiken van Ethernet port, a legtöbben Wi-Fi-n keresztül fogják végezni a frissítést.

Ha te is Wi-Fi-n intézed majd, figyelj arra, hogy a frissítés ideje alatt végig legyen megbízható a hálózati kapcsolatod.

Épp ezért a frissítést nem biztos, hogy jó ötlet elindítani egy pláza Wi-Fi hálózatán vagy a McDonald’s-ban, hanem inkább használd az otthoni hálózatod, ha az megbízható.

 

5. Készülj a legrosszabbra

Több tízmillió Mac felhasználó fogja rávetni magát az esti frissítésre egyszerre, így szinte tuti, hogy lesznek problémák a frissítéssel.

Ne lepődj meg, ha a Mac App Store nem tölt be vagy összeomlik, az alkalmazás sosem volt a helyzet magaslatán.

A nagy terhelés miatt a rendszer letöltése is lassú lesz, ami egy 6 GB méretű telepítőnél már egyáltalán nem vicces.

Épp ezért a legjobb tanács az lenne, ha várnál, de mivel mindenki azonnal akarja az újat, így valószínűleg úgysem fogsz.

Ha viszont ma frissítesz, készülj a legrosszabbra és akkor nem csalódhatsz az Apple szervereiben és a Mac App Store-ban.

 

ceremóniamester forrása

 

 

 

Vissza a Ceremóniamester blog bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!

Érdekességek

Legextrémebb hírek Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek