Érdekességek

Legextrémebb hírek   Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek

Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja

ceremóniamester -ed imádja a finom ételeket, édességeket. Furcsa -és egyben szerencsés-, hogy ázsiában az étkezéseket nem szokták desszerttel lezárni, s így nincs is annyi desszert a palettán. Azonban streetfood-ként (és most már az éttermekben is) megtalálhatod az egyik nagy kedvencemet Mango Sticky Rice-t (thaiul : khao neow mamuang (ข้าวเหนียวมะม่วง), azaz a ragacsos rizses mangót. Behalás olyan finom, úgyhogy én itthon is el szoktam készíteni, egy kalóriamentesebb változatát.

 

A recept:

1 kg. Thai ragacsos rizs (esetleg pl:"Panda" jázmin rizs)

1l kókuszkrém 800 ml - a rizshez és 200ml az öntethez

150 g. xukor / nyírfacukor vagy kókuszvirág cukor

1 tk. só

Édes sárga mangó (k)

100 g. sárga mung bab

 

Vegyél pl a Culinárisban vagy a Vámház körúti Vásárcsarnok ázsia boltjában Thai ragacsos rizst. Ez nem azonos a hagyományos jázmin rizzsel (de én már szuper verziót készítettem a Panda thai jasmine rizsből is) Mosd át addig míg a víz már nem tejszerű a rizsportól és áztasd be egy éjszakára.

 

 

Másnap cseréld le a vizét és tedd fel főni. Mialatt főzöd el is kezdheted a kókuszkrémed elkészítését. Minél sűrűbb az alapanyag kókuszkrém annál jobb állaga lesz majd. Egy edénybe önts a kókuszkrémet és körkörös mozdulatokkal keverd össze, de csak egy irányba, mert különben megalszik, mint a tej! Adj hozzá a 150 gr xukor-t / nyírfacukrot vagy kókuszvirág cukrot plusz 1 tk. sót, és óvatosan kevergesd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ebből 800 ml-t a még meleg ragadós rizshez adjál hozzá mialatt folyamatosan kevergesd kb 5-6-os fokozaton. Kóstolgasd az állaga miatt (a kihülés után még kb 10% nedvességet szív fel). A maradék 200ml lesz az öntet.

 

A sárga mung babot egy edényben (wokban) alacsony hőfokon ésolaj nélkül süsd át néhány percig, folyamatosan kevergetve mindaddig, amíg elkezdenek kissé arany színre és ropogósra válni.

Tisztítsd meg és szeleteld fel a mangód.

Tálalhatod is : ragacsos rizs, mangó, kókusz öntet és a tetejére mung bab. Jó étvágyat! :)

 

 





Ceremóniamester blog ajánló

További érdekességek a ceremóniamester tollából
Legextrémebb hírek   Legmenőbb esküvői ruhák Leghasznosabb tippek

Szablya Ákos Ceremóniamester

Hogy az esküvőtök tökéletes legyen!

Kapcsolat

szablyaakoscm@gmail.com
+36 (20) 913-9994

: Hozzájárulok, hogy az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6.cikk 1. bekezdés a) pontja, továbbá a 7.cikk rendelkezése alapján az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a Ceremoniamestered.hu weboldal adatkezelési tájékoztatója szerint kezelje, és azt felhasználva választ küldjön számomra. Megértem, hogy a GDPR rendelkezések szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.
Wedding awards gála - Ceremóniamester Mester jelölés 2016
Wedding awards gála - Ceremóniamester Mester győztes 2017

"Igazi öröm és büszkeség, hogy 2017-ben az ország legjobb ceremóniamestere cím győztese lettem a Hungarian Wedding Awards-on"

Hungarian Wedding Awards 2017

Wedding awards gála - Ceremóniamester Mester jelölés 2016

"Megtiszteltetés, hogy 2016-ban az ország három legjobb ceremóniamestere között lehettem a Hungarian Wedding Awards-on. "

Hungarian Wedding Awards 2016

: Megértettem és elfogadom a személyes adataim kezelésére vonatkozó adatkezelési tájékoztatót
  • Kövess minket :

Time: 0.4048 ms | Memory: 3.19MB | Version: 3.5

Megosztom : social facebook social google social twitter social pinterest social email