Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja

Ceremóniamester blog

#ceremónia mester

#Gasztro

#Ceremóniamester Kedvenc

#Ceremóniamester

#Hungarian Wedding Awards Winner

ceremóniamester  imádja a finom ételeket, édességeket. Furcsa -és egyben szerencsés-, hogy ázsiában az étkezéseket nem szokták desszerttel lezárni, s így nincs is annyi desszert a palettán. Azonban streetfood-ként (és most már az éttermekben is) megtalálhatod az egyik nagy kedvencemet Mango Sticky Rice-t (thaiul : khao neow mamuang (ข้าวเหนียวมะม่วง), azaz a ragacsos rizses mangót. Behalás olyan finom, úgyhogy én itthon is el szoktam készíteni, egy kalóriamentesebb változatát.

 

A recept:

1 kg. Thai ragacsos rizs (esetleg pl:"Panda" jázmin rizs)

1l kókuszkrém 800 ml - a rizshez és 200ml az öntethez

150 g. xukor / nyírfacukor vagy kókuszvirág cukor

1 tk. só

Édes sárga mangó (k)

100 g. sárga mung bab

 

Vegyél pl a Culinárisban vagy a Vámház körúti Vásárcsarnok ázsia boltjában Thai ragacsos rizst. Ez nem azonos a hagyományos jázmin rizzsel (de én már szuper verziót készítettem a Panda thai jasmine rizsből is) Mosd át addig míg a víz már nem tejszerű a rizsportól és áztasd be egy éjszakára.

 

 

Másnap cseréld le a vizét és tedd fel főni. Mialatt főzöd el is kezdheted a kókuszkrémed elkészítését. Minél sűrűbb az alapanyag kókuszkrém annál jobb állaga lesz majd. Egy edénybe önts a kókuszkrémet és körkörös mozdulatokkal keverd össze, de csak egy irányba, mert különben megalszik, mint a tej! Adj hozzá a 150 gr xukor-t / nyírfacukrot vagy kókuszvirág cukrot plusz 1 tk. sót, és óvatosan kevergesd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ebből 800 ml-t a még meleg ragadós rizshez adjál hozzá mialatt folyamatosan kevergesd kb 5-6-os fokozaton. Kóstolgasd az állaga miatt (a kihülés után még kb 10% nedvességet szív fel). A maradék 200ml lesz az öntet.

 

A sárga mung babot egy edényben (wokban) alacsony hőfokon ésolaj nélkül süsd át néhány percig, folyamatosan kevergetve mindaddig, amíg elkezdenek kissé arany színre és ropogósra válni.

Tisztítsd meg és szeleteld fel a mangód.

Tálalhatod is : ragacsos rizs, mangó, kókusz öntet és a tetejére mung bab. Jó étvágyat! :)

 

 

Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja Ceremóniamester Szablya Ákos | Thai Mango Sticky Rice, a kedvenc thai édességem és a recept - Ceremóniamester ajánlja


Még ez is érdekelhet - a Ceremóniamester ajánlja

Válogatás visszajelzéseinkből, írásainkból és az esküvői kisokosból

A Ceremóniamester és Réka & Robin

Helló ceremoniamester Ákos! Először még egyszer köszönetet szeretnénk mondani, hogy esküvőnket olyan csodálatossá és szórakoztatóvá tetted! Annyira boldogok vagyunk, hogy te voltál a ceremóniamesterünk, és mindenki annyira sokáig beszélt arról, hogy milyen nagyszerűen csináltál mindent! Micsoda szuper és ünnepi légkört csináltál!  Köszi köszi köszi! Második dolog. Szeretnénk megadni a legjobb véleményt, amelyet tudunk (mind svéd, angol, magyar és svéd, amiről beszéltünk), természetesen csillagos 5-öst.  Természetesen téged ajánlunk majd, ha lesz esküvő, amelyre ceremóniamesterre lesz szükség. Vigyázz magadra, és ki tudja, talán valamikor az útjaink ismét keresztezik egymást!   Hello Ceremoniamester Ákos! First we want to say thank you once again for making our wedding so wonderful and fun! We are so happy that you were our ceremonial master and everyone has been speaking so much about how great you did it all! You created such a great and festive atmosphere! Thank you thank you thank you!  Second thing. We want to give you the best review that we can (both in Swedish, English, Hungarian and Swedish as we talked about) , of course 5 stars.  Of course we're going to recommend you if there's any more weddings that needs a ceremonial master.  Take care of yourself and who knows, maybe our roads crosses again sometime!  Kind regards Robin & Réka      Master of Ceremonies's feedbacks  ceremóniamester visszajelzések  Ceremóniamester facebook Ceremóniamester TikTok  

Ismét a Ceremónia esküvői magazinban a Ceremóniamester -ed

Szerencsésnek érzi magát  Szablya Ákos ceremóniamester, a Te  ceremóniamester  -ed, mert immáron már másodszor írhattam a Ceremónia esküvői magazinban. Most épp az álomhelyszínek kapcsán jelent meg egy kis írásom a többi jó kis cikk mellett! Keressétek az újságárusoknál! :)  

Welcome drink és harapnivaló és a ceremóniamester

  Érkezéskor az étterem bejáratánál a vendégeket italokkal kínálják a felszolgálók.Esetleg falatkákkal és apró süteménnyel. Hiszen hosszú a program és ne legyen senki sem szomjas, vagy éhes. Figyelmes a vendégsereget egy pohár itallal fogadni, sőt igazán elegáns, ha epres, akár hibiszkuszos pezsgővel várjuk őket. Ez plusz költséget jelent ugyan, de rendkívül exkluzívvá tudja tenni a fogadást. Figyelem : sok helyen a welcome drinkért külön kell fizetni, azaz nem tartalmazza az italcsomag! A Ceremóniamestered nem ajánlja a tömény italokat a vendégváráshoz, mert a nyári meleg és a tömény ital egyvelege kiszámíthatatlan hatást gyakorolhat a vendégseregre!      
Vissza a Ceremóniamester blog bejegyzésekhez

Kapcsolat

Kérdésed van, ceremóniamester ajánlatot kérnél, kérlek írd meg, és keresni foglak!